“YAŞANANLARIN SORUMLUSU BAŞKAN SERKAN ACAR”
DİSK Genel- İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 122 işçinin işine son verildiğini ifade ederken, “Gerekçe dediğiniz şeylerin karşılığı olması lazım ancak belediye yönetimi tamamen bahanelerin arkasına saklanıyor. Bu çıkarılan işçiler Aliağa’da yıllardır hizmet eden arkadaşlarımız. Belediye yönetimi ekonomik gerekçeleri bahane ediyor. Belediyenin geliri azaldı dediler. Belediyenin borcu 30 milyon liradan 250 milyon liraya çıkmış. Ekonomik durum bu hale geldiyse sorumlusu yine Belediye Başkanı Serkan Acar’dır” şeklinde konuştu.


BELEDİYE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETMİYOR
Belediye yönetiminin görüşme talebine cevap vermediğini dile getiren Başkan Kara, “Biz sürecin en başından beri defalarca görüşme talebinde bulunduk ancak çok saygısızca bir şekilde talebimize cevap dahi verilmedi. Biz hukuki olarak haklarımızı arayacağız. Belediye önündeki eylemimize de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


“PERSONEL FAZLALIĞI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL“
İş kanunun 18. maddesi kapsamında işlerine son verilen işçiler ‘Personel fazlalığı’ bahane gösterilerek işten çıkartıldı. İşten çıkarılan işçilerden Yücel Laçiner kararın tamamen siyasi olduğunu savunurken, “Bize personel fazlalığı olduğunu söylediler. Ancak devletin belediyelere ayırdığı bir personel kontejanı var. Aliağa’da bu kontejan 120 kişi biz 100 kişiydik. Yani ortada personel fazlalığı olacak bir durum yok. Matematik ortada personel fazlalığı olması mümkün değil” şeklinde konuştu.
EMEK PARTİSİ’NDEN DESTEK VE EYLEM ÇAĞRISI
Öte yandan Emek Partisi İzmir İl Örgütü Aliağa’da işten çıakrılan işçilere destek çağrısında bulundu. 14 Haziran Cuma günü saat 18:00’de Aliağa’da işçilere destek olmaya davet eden Emek Partisi İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, “Aliağa’da, Çiğli’de, Bergama’da ve bütün belediyelerde işten atmaların veya baskı uygulamanın hiçbir haklı dayanağı yoktur. Belediye çalışanları siyasi hesaplaşmaların ve kadrolaşmanın kurbanı yapılamaz. Hiçbir çalışanın siyasi tercihi ve özgür oy kullanma hakkı gasp edilemez. Hiçbir işçi oy tercihinden dolayı cezalandırılamaz” ifadelerini yer verdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: