Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarının bulunduğu İzmir Karşıyaka, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Karşıyakalılar Atasını ve Zübeyde Hanım'ı, ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile andı. Renkli görüntülerin yaşandığı koşuda, kimi bebek arabasıyla, kimi köpeğiyle koştu.
Spora büyük önem veren Atatürk ve onu Türk milletine kazandıran annesi Zübeyde Hanım, Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 24. kez düzenlenen ‘Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’ ile anıldı. Koşu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da katılımıyla Karşıyaka İskele'den başladı. Her yaştan bin 81 sporcunun katıldığı koşuda Yalı Caddesi'ni takip eden sporcular Girne Caddesi'nden Atatürk Caddesi’ne dönüp, 3,6 kilometrelik parkur sonunda Zübeyde Hanım Kabri’ne ulaştı. Dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

En küçük 10, en büyük 85 yaşında
33 farklı kategoride gerçekleşen koşuda; İzmir'in çevre ilçelerinden sporcular da yer aldı. Engelli sporcuların da bulunduğu koşuda en küçüğü 10, en büyüğü ise 85 yaşındaki Atatürk sevdalıları madalyalarını aldı. Tekerlekli sandalye ile yarışı tamamlayan Özgür Yetkin ve Okan Aracagök’e de kupalarını Başkan Akpınar verdi. Bu yıl ilk kez düzenlenen 'Aile Kategorisi'ne yedi aile katıldı.


Yorumlar
Kalan Karakter: