Kemalpaşa Belediyesi'nin şehit aileleri için düzenlediği iftara katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı. Babacan, "Baktık ki bir uzlaşma yok. O zaman genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireriz" diyerek erken seçim sinyali verdi.
İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Belediyesi'nce Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gazi ve şehit aileleri onuruna düzenlenen iftara katılan Babacan, program öncesi vatandaşları tek tek selamladı. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Babacan'a eşlik etti.
'Zor bir coğrafyadayız'
İftarda yaptığı konuşmada geçtiğimiz dönemde Türkiye'nin önemli mesafeler aldığını kaydeden Babacan, "12 yıl öncesinin Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si tamamen farklı iki ülkedir. Hele ki içerisinde bulunduğumuz coğrafyada demokraside ve ekonomide ilerlemenin ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'nin güneyinde, Suriye'de artık bir iç savaş var. Irak'ta huzur yok. Kuzeyimiz Rusya ile Ukrayna ateşli çatışır hale geldi. Hemen yanı başımızda Yunanistan belki de son 100 yılın en derin ekonomik krizi ile boğuşuyor. İşte böylesine zor bir coğrafyadayız. Hamdolsun Türkiyemiz ilerlemeye devam ediyor" diye konuştu.
'Samimi bir çaba içindeyiz'
7 Haziran'da halkın tercihini yaptığını da kaydeden Babacan, "Halkımız tercihini yaptı. Şimdi bizim yapmamız gereken vatandaşlarımızın iradesi ne ise gereğini yerine getirmek. Önümüzdeki haftalar bir koalisyon arayışı olacak. Biz AK Parti olarak samimi bir çaba içerisinde olacağız. Türkiye'yi nasıl daha iyi yönetebiliriz? Bunun mücadelesini vereceğiz. Eğer olursa olur. Ama baktık ki bir uzlaşma yok. O zaman anayasa hükümleri açıktır. O zaman genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireriz. Biz hukuk ne ise onu uygularız" dedi. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyulması gerektiğini belirten Babacan, "Çevremizde huzurun ve güvenin olduğu ülke neredeyse kalmadı, aman bu huzur, istikrar ortamının kıymetini bilelim" dedi.
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican da Babacan'ı İzmir'de daha çok görmek istediklerini ifade ederek, "Teşkilat olarak da sizden daha çok çalışmanızı bekliyorum. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalıyız" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: