Reklam

Bakan Koca'dan İzmir verileri ve 'yatırım' raporu

Sağlık Bakanı Koca, İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli'nin salgınla mücadelede geldiği son durumu aktardı.

Bakan Koca'dan İzmir verileri ve 'yatırım' raporu

Sağlık Bakanı Koca, İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli'nin salgınla mücadelede geldiği son durumu aktardı.

Bakan Koca'dan İzmir verileri ve 'yatırım' raporu
18 Eylül 2020 - 19:51

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de Ege Bölge İlleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleri katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de Ege Bölge İlleri Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Koca, toplantıların ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar:

''Türkiye corona virüsle mücadele konusunda en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bazı tedbirlerin hasta sayısının azaltmasını gözlemledik. İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli salgınla mücadelemizi değerlendirdik. 6 il ile ilgili olarak, son ay İzmir'de vaka sayımızda artış yüzde 42, son hafta ise artış yüzde 10 oranında gerçekleşti. Aydın'da son bir haftada bir ay öncesine göre yüzde 5 düşüş görüyoruz. Manisa'da son bir ayda yüzde 30 vaka artışı, son 1 haftada stabil görülüyor. Muğla'da son 1 ayda vaka sayısı stabil seyrediyor. Denizli'de son aya göre yüzde 60 oranında artış görüyoruz. Uşak'ta ise son hafta yüzde 40 vaka artışı görülüyor

Yoğun bakıma giren, ağır hasta tanımına uyan, can kaybıyla sonuçlanan hasta sayılarımız dünya ortalamasının altındadır. Bunda, test sayımızın yüksek tutulması, temaslıların tespiti ve izolasyonu hastaların erkenden tedaviye alınması gibi çabalar çok etkili olmuştur.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 66

Türkiye genelinde şu an erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 48,5, yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66, solunum cihazı doluluk yüzde 33. Genel anlamda bir sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim birincil önceliğimiz hasta sayısının artışını; yani bulaşmayı durdurmaktır. Aksi durumda hastane, ilaç, malzeme, kapasiteye arttırmaya yönelik tedbirler bir süre sonra çözüm olmayacaktır. Filyasyon salgınla mücadelenin temel aksını oluşturmaktadır. İzmir'de filyasyon yapan ekibimizin sayısını 460'a çıkardık, Aydın'da 130'a, Muğla'da 120'ye çıkarmış olduk. Manisa ilimizde filyasyon ekibimizi 220, Uşak'ta 55'e, Denizli'de 220'ye çıkardık.

HASTANE YATIRIM RAPORU

Salgın esnasında hastanelerin ne kadar katkı yaptığını görülüyoruz. Manisa'da şehir hastanemizi geçen sene açmıştık. İzmir, Bayraklı Şehir Hastanesi de yakında hizmete açılacak. Bu yatırım 2021'de tamamlanacak.

Menderes Devlet Hastanemizin ikmal inşaasının ihalesini yaptık. Beydağ ilçe hastanemizin geçici kabul işlemlerini başlattık. Kemalpaşa devlet hastanemizin ek binasının inşaatı tamamlandı. Aydın şehir hastanemizin ihalesini geçen hafta yaptık. Didim devlet hastanesi ek binasının inşaatına başlıyoruz. Aydın Yenipazar ilçe hastanemizin inşaasını tamamladık. Uşak devlet hastanemizin 200 yataklı ek binasını hizmete aldık. Karahanlı hastanemizin geçici kabul işlemlerine başladık. Sivaslı hastanemizin inşatına başlıyoruz. Kula devlet hastanemizin ikmal ihalesini tamamladık. Salihli hastanemizin yer tahsisi tamamlandı.

İzmir, Muğla ve Antalya'da ciddi corona virüs vaka artışı yok. Gribe rağmen beklenen tehlikenin olmayacağı kanaatindeyim. Son dönemde 11 milyona yakın turistin geldiğini hepimiz biliyoruz. Antalya, İzmir ve Muğla dahil bu illerimizde ciddi bir vaka artışının olmadığını görüyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum