Reklam

Başkan bu ne?

Karşıyaka Belediyesi Yalı’ya yapılacak stada yeni ihale sürecinde yine onay vermedi

Başkan bu ne?

Karşıyaka Belediyesi Yalı’ya yapılacak stada yeni ihale sürecinde yine onay vermedi

Başkan bu ne?
27 Nisan 2017 - 11:24

Belediye, Şehircilik Bakanlığı'nın 23 Kasım 2016'daki Yalı Stadı arazisiyle ilgili imar plan düzenlemesi talebine yapı ve trafik yoğunluğu var diyerek olumsuz yanıt verdi 1 Ekim 2015'te stat arazisindeki mülkiyetini devrederek stadın önünü açan belediyenin, bir yıl sonra gösterdiği tavır, yeni Karşıyaka Stadı'nı çözümsüz bir noktaya çekti Yapımı yılan hikayesine dönen statlarla ilgili engeller aşılamıyor. Daha önce yerel yönetimin açtığı davalar nedeniyle, ihalesi iptal edilip inşaatı durdurulan Karşıyaka Stadı ile ilgili şok bir gelişme yaşandı. Davalar sürecinde, kamuoyunun tepkisine yanıt verip Yalı Stadı'nın bulunduğu arazideki mülkiyet problemini çözen Karşıyaka Belediyesi'nin, yeni ihale sürecinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planı düzenlemesi talebine, dava konusu yaptığı gerekçelerin aynılarıyla yine olumsuz yanıt verdiği ortaya çıktı.
1 Ekim 2015'te yapılan meclis toplantısında oy birliğiyle Yalı Stadı'nın bulunduğu arazideki mülkiyet hakkını Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devreden belediyenin bu tavrı, yeni stada onay verdiği şeklinde yorumlanmıştı.
Ancak bir yıl sonra yazışma, belediyenin bu stada onay vermediğini ortaya çıkardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 23 Kasım 2016'da Karşıyaka Belediyesi'ne yazı yazarak, stat arazisiyle ilgili imar planı düzenlemesi talep etti. Belediye imar planı düzenlemesi talebinin, belediye meclisine gönderilebilmesi için, projede yapılması gereken değişiklikleri sıralarken, bölgedeki yapı ve trafik yoğunluğuna dikkat çekti. Bu hususların düzeltilmesini istedi. Bakanlık bunun üzerine belediyenin taleplerini proje plancısına gönderdi. Ancak Karşıyaka Belediyesi'nin talepleri plancıyı şaşırttı.
Çünkü stadın inşaatı başladığı ve bölgede kazıklama çalışmaları tamamlanıp, temel atıldığı için, belediyenin talep ettiği şeylerin, teknik anlamda mümkün olmadığı öğrenildi. Uzmanlar, belediyenin onay vermemesi nedeniyle stat için çözümü zor ve uzun bir sürecin başladığını ve stadın gecikeceğini ifade etti.

Akpınar şaşırttı!
Dava sürecinde Yalı'ya stat yaptırmayacağını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kamuoyu baskısı üzerine, belediye arazisini stat yapılmak üzere Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.
Ama Şehircilik Bakanlığı'na gönderilen ve Akpınar'ın yardımcısının imzasını taşıyan yazı herkesi şaşırttı.

Yeni engel çıkardı
Karşıyaka Belediyesi'nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen imar değişiklik talebine yanıt verirken ortaya koyduğu gerekçeler, Yalı'da yapılacak yeni Karşıyaka Stadı'nı ihale sürecinde çözümsüz noktaya itti.

Kocaoğlu da onay vermişti
Karşıyaka Belediyesi'nin, Yalı Stadı'nın yapılacağı arazideki 2 bin 770 metrekarelik payını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmek üzere meclise taşımasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bir açıklama yapmış ve statlarla ilgili İzmirlilerin yüreğine su serpmişti.
Kocaoğlu, 2016 yılının Eylül ayında yaptığı o açıklamada, stat projeleriyle ilgili imar değişikliklerine onay vereceklerini açıklamıştı.

Alsancak ve Göztepe statlarında sorun yok
Konak Belediyesi, Alsancak ve Göztepe statlarıyla ilgili, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar değişiklik talebine olumlu yanıt verdi. Bakanlığın talep yazısı, Konak Belediyesi'ne de Karşıyaka Belediyesi ile aynı tarihte ulaştı. Belediye konuyu meclise göndererek olumlu yanıt verirken, iki stat için askı süreleri tamamlandı. Ancak Karşıyaka Belediyesi'nin konuyu meclise göndermek yerine, "yapı ve trafik yoğunluğuyla ilgili hususların" düzeltilmesi gerektiğini bildirmesi, uzun bir süreç başlattı. Alsancak Stadı'nın kesin ihalesi yarın yapılacak. Ön yeterlilik ihaleleri yapılan statlardan Göztepe Stadı için kesin ihale süreci işlerken, Karşıyaka Stadı için süreç Karşıyaka Belediyesi'nin imar planı düzenlemesine verdiği olumsuz yanıt nedeniyle uzayacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum