Reklam

Başkan Sürekli’den Soyer’e sert 500 gün eleştirisi: Küme düştük

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden bu yana geçen 500 gününü değerlendirdi. 18 ayın göz boyamayla geçtiğini belirten Başkan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmi’in koku, su ve ulaşım gibi en temel sorunlarına çözüm bulamadığının altını çizerek, “Cemreler düşecek diye beklerken küme düştük” dedi.

Başkan Sürekli’den Soyer’e sert 500 gün eleştirisi: Küme düştük

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden bu yana geçen 500 gününü değerlendirdi. 18 ayın göz boyamayla geçtiğini belirten Başkan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmi’in koku, su ve ulaşım gibi en temel sorunlarına çözüm bulamadığının altını çizerek, “Cemreler düşecek diye beklerken küme düştük” dedi.

Başkan Sürekli’den Soyer’e sert 500 gün eleştirisi: Küme düştük
05 Ekim 2020 - 12:49

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Mart seçimlerinden bu yana geçen 500 gününü değerlendirdi. Toplantıya Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci, Medya ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal da katıldı. İzmir’in temel sorunlarından olan koku, ulaşım ve su sorunlarına 18 aya geçmesine rağmen hiçbir çözüm bulunmadığına vurgu yapan Başkan Sürekli, “18 ayı lay lay lom ile geçirdiler” ifadeleriyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi.
Açıklamanın başında AK Parti’nin ye sayısını artırmak amacıyla başlattıkları Gönül Seferberliği’ne ilişkin bilgi vererek başlayan Başkan Sürekli, “8 Haziran’da ‘Gönül Seferberliği’ne başladık. Bu programlarda geçmişle geleceği buluşturduk Bunu yaparken şu çalışmaları yaptık. Üyemiz olan kurucularımıza vefa ziyareti yaparken yeni gelenlere de hoş geldin ziyareti yatık. Bu programların başında bize verilen hedef yıl sonuna kadar sürdürmemizdi. Ama yeni bir gelişme oldu. Gönül seferberliği ekim ayının sonunda büyük bir finalle sona erecek. Biz de buna hazırlık yapıyoruz. Gönül seferberliğiyle çoğalıyoruz. 45 bin üyeyi aştık. Yolumuza büyüyerek devam ediyoruz. Dertlilere çare, umutsuzlara umut oluyoruz. Biz her gün evlerdeyiz, dükkânlardayız, her yerdeyiz. Vatandaşlarımızla iç içeyiz” diye konuştu.
18 AYI GÖZ BOYAMAYLA GEÇİRDİLER
Gönül Seferberliği ile ilgili açıklamasının ardından Büyükşehir’in 500 gününü değerlendirmeye başlayan Sürekli, 500 günün göz boyamayla geçirildiğini ifade etti. Başkan Sürekli, “Cemreler düşecek diye beklerken küme düştük. 2019 Mart yerel seçimlerinde İzmirli hemşerilerimiz bize muhalefet görevi verdi. Bu görevi yerine getirmek ve İzmir in çıkarlarını korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak acı bir gerçek var ki seçimlerde 3 cemre vaadinle bulunan Büyükşehir 18 ayı göz boyamayla geçirdi. Tunç Soyer’in 500 gün açıklamalarında da bunu belgeli olarak görebiliyoruz. Belediyeler hizmet makamıdır. Soyer, kriz yönetimi adı altında pandemi sürecini anlatmıştır. Ve projelerden bahsetmiştir. Biz bunların ne kadar boş olduğunu Seferihisar’dan biliyoruz. Neyse ki Aziz Kocaoğlu’nun mirasçısı olmuş da söyleyecek söz bulmuş. Demek ki koronavirüs Türkiye’ye uğramasa anlatacak hiçbir şeyi olmayacakmış. Masal anlatıyor. Belediyeler hizmet makamıdır. Ama İzmir’de hizmet yok. Geriye dönüp baktığımızda ‘Aşkla İzmir gibi komik bir başlangıcın 18 ayıyla karşılaşıyoruz. Yurt dışı gezilerinden her döndüğünde bir tanıtım fırtınası koparılıyor ama ortada hiçbir şey yok” dedi.
ÇÖP TESİSİ ELEŞTİRİSİ
Soyer’in gündemine alması gerek konularla değil başka konularla ilgilendiğini söyleyen Başkan Sürekli, “Kıbrıs meselesi Soyer’in gündemi ama su değil. Kayyum Soyer’in gündemi ama ulaşım, Körfez kokusu, su taşkınları değil. İzmir’in koku problemi yıllardır devam ediyor. Sayın Soyer, geçtiğimiz günlerde bu konuyla alakalı talimat verdiğini açıkladı ve ‘Sorunu çözüyoruz’ dedi. ‘İzmir’in 4 yerine koku giderici takıyoruz’ dedi. Bu komik bir çözüm arayışıdır. Bununla ilgili derin çalışmalar yapılmalıydı ama geç kalındı. Çöp meselesi bir muamma. Çiğliye kapalı bertaraf tesisi kurarak bütün çöpleri dönüştüreceklerini söylediler. Ama çöp kaynaklı koku sorunu hala devam ediyor. Menderes ise tam bir sorun. ÇED raporu alınmadan yapılmaya başlanan tesis halk sağlığını tehdit ediyor. Soyer, bu tesisi yapmakta ısrar ediyor” dedi.

“İZMİRLİ’NİN HAKKINI ALMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Sürekli, İzmir’in kanayan yarası olan ulaşım, su gibi sorunların hala devam ettiğinin altını çizerek şunları söyledi; “İzmirliler 90 dakika isyanında. 1 Eylül tarihinden itibaren ulaşımda yeni bir düzenleme yaptılar. İlk ve ikinci binişlere 50’şet kuruş ücret verdiler. Bu kararların tek bir açıklaması olabilir. Vatandaşın haklarının gaspı. Zora düşen bir belediyenin vatandaşın haklarını gaspıdır. Hak isyan ediyor ama Büyükşehir gözlerini kulaklarını halka kapatmış durumda. Biz bu olayın takipçisiyiz. Hukuki olarak arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar. Biz İzmirlinin hakkının ger alınması için çalışacağız. Suyu İzmir’e zehir ettiler. Sosyal belediyecilik derken bir şehrin iki temel sorununda sınıfta kaldılar. Su meselesinde de eziyet devam ediyor. Göreve geldiklerinde ilk icraatları suya gizli zam oldu. Gördes barajını devreye sokan biziz ancak onlar dağıtmaktan acizler. Her gün İzmirin bir yerinde saatlerce su sıkıntısı yaşıyorlar. Engelleniyoruz demek kolaylarına geliyor. CHP’nin kentsel dönüşüm vaatleri yıllardır havalarda uçuşuyor ama vaat edilen ne varsa ellerinde kalıyorlar. Sürekli hükümetin kentsel dönüşüme izin vermediğini söylüyorlardı. Gördük ki bunu söylemek kolaylarına geliyormuş. Toplamda 8 bölgede kentsel dönüşüm planlandı. Ama 8 yılda buradaki 35 bin konutun yalnızca bin tanesi dönüştürüldü. Soyer ise bu konuda fazla istekli görünmüyor. Bugüne kadar kentsel dönüşüm için ayrılan bütçe 27.1 milyon lira. Bunun da ¼’ü personel geliri. Biz İzmir’in yararına olacak projelere destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz.”
“SEFERİHİSAR’I İFLAS ETTİRDİ ŞİMDİ SIRA İZMİR’DE”
AK Parti olarak İzmirlilerin lehine olacak her icraatı desteklediklerini belirten Sürekli sözlerini şöyle sonlandırdı; “Konak Tüneli’ni yaparken CHP karşı çıktı. Biz yaptık, vatandaşlarımız da kullanıyor Bu tünel trafiğe nefes aldırtıyor. Buca metrosu da aynı şekilde. Özkanlar Pazar yerinde çözümsüzlük vardır devreye girdik ve pazarcı esnafının yüzünü güldürdük. Borç yiğidin kamçısı derler ama bu başka. Belediyenin malı derya değil. Raporlarda salgın dayanışmaları var ama bir satır bile üretim yok. Başkanın Seferihisar’da birçok gayrimenkulü ederinin altında sattığını biliyoruz. Buna rağmen 140 milyon lira borç bıraktı Başkan Seferihisar’ı iflas ettirdi şimdi sıra İzmir’de Belediyenin malı deniz değil. Sat sat nereye kadar! Göreve geldikten sonra Büyükşehir’in kasası boşaldı şimdi de 600 milyon borç var. İzmir’de ulaşım felç Soyer’in en büyük vaatlerinden bir de 3 tane battı çıktı vaadi vardı. Basmane Garı Alsancak garı ve Karşıyaka iskelede battı çıktı vaatleri vardı. Bunlardan hiçbir haber yok. Trafik felç durumda ulaşım ve altyapı berbat. 18 ayı laylaylomla geçirdiler.”
ELEKTRİK FABRİKASI
Geçtiğimiz hafta sonu Tunç Soyer, Yıldız Sineması’nda düzenlenen basın toplantısında Elektrik Fabrikası’nı gündeme taşıyarak tapusu hala alamadıklarını ifade etmişti. Konuya ilişkin görüşleri sorulan Sürekli,”Elektrik fabrikası Elektrik fabrikasıyla ilgili bir birçok açıklama yaptık. Ben şahsım olarak Elektrik Fabrikası’nın İzmir’e kazandırılması gerektiğini ifade ettim. Orada bir hukuki engel oldu ama süreç devam ediyor. Biz orası belediyeye verilmesi bile hükümet tarafından müze olarak kullanılacak. Yani her türlü İzmirlilere hizmet edecek” diyerek soruyu yanıtladı.