Reklam

Başkanın Sözleri Yaşlıları Yaraladı

Kocaoğlu, 65 yaş ve üzerindekilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasından rahatsız olduğunu söyledi. “Zevk için biniyorlar” diyen Kocaoğlu’na yaşlılar, “Otobüsler onun malı değil” diye cevap verdi

Başkanın Sözleri Yaşlıları Yaraladı

Kocaoğlu, 65 yaş ve üzerindekilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasından rahatsız olduğunu söyledi. “Zevk için biniyorlar” diyen Kocaoğlu’na yaşlılar, “Otobüsler onun malı değil” diye cevap verdi

Başkanın Sözleri Yaşlıları Yaraladı
27 Kasım 2016 - 10:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı altıncı oturumunda ESHOT Genel Müdürlüğü 2017 bütçesi 746 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edilirken, Başkan Aziz Kocaoğlu yaşlıların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. ESHOT'un bedava taşıdıklarının parasını aldığı zaman kar edeceğini belirten Kocaoğlu, "Burada bir adaletsizlik var. Başında beri söylüyorum. Biz kimi taşıyoruz? Çalışan, asgari ücret veya biraz üzerinde maaş alanlar, çalışan eşleri ve okula giden çocuklarını taşıyoruz. Özel araçlarıyla gidenden almıyoruz. İZBAN grevi sürecinde 65 yaş üzeri yolcuların sayısı düştü. Zevk için biniyorlarmış" diye konuştu.

BEDAVAYA OLMAZ
Bunun bir hesabının kitabı olması gerektiğini savunan Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Bir sosyal faydanın da suyu çıkmış durumda. Adam İZBAN'a biniyor gidiyor geliyor. Manzara seyrediyor. Herkes kullandığı tükettiği ürünün parasını verecek. Devlet böyle olur. O bedava gitsin bu bedava gelsin, oyunu versin denilmez. Devlet 65 yaş üzerine yardım etmek istiyorsa bunu yol ücreti olarak verir. ESHOT da bilir ve bütçesini ona göre yapar. Ben belediye başkanıyım, kanun koyucu değilim. Hükümet önerir, parlamento kararını verir" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise ESHOT'un kötü yönetilmesinin faturasının yaşlı ve engellilerin ücretsiz otobüse binmesiyle açıklanamayacağını vurguladı. Bu tutumun yaşlı vatandaşları rencide edeceğini vurgulayan Doğan, ESHOT bütçesine konulan 20 elektrikli otobüsün üç yıldır alınamadığını, halk otobüslerinin aranır hale geldiğini söyledi.

BU HAKKI DEVLET VERDİ
Kocaoğlu'nun 65 yaş ve üzerindekilerin toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasından duyduğu rahatsızlık, İzmirli yaşlı vatandaşları gücendirdi. 65 yaş kartından faydalandığını söyleyen 85 yaşındaki 1 çocuk babası Hüseyin Erdoğan, "Yıllarca çalıştım emekli oldum. Aziz Kocaoğlu daha dünkü belediye başkanı. Bu hakkı bize devlet verdi. İnsanlar istediği kadar biner" diye konuştu. 2 çocuk annesi Şehri Aslanoğlu (59), "Eşim 64 yaşında. Bir sene sonra o eşim toplu ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. 6 sene sonra ise ben ücretsiz binebileceğim. Devlet tarafından bu hak bize tanındıktan sonra istediğimiz zaman gezeriz. Başkan yaşlılara kızacağına, masrafları kıssın, öyle kar etsin" diye konuştu. 72 yaşındaki Mehmet Kömürcü, "İşi olan da, gezmek isteyen yaşlılar da toplu ulaşım araçlarından faydalanabilir. Bu devletin yaşlılar tanıdığı bir hak. Bu otobüsler, vapurlar, trenler Aziz Kocaoğlu'nun malı değil. Bizim vergilerimizle alınıyor" dedi. 70 yaşındaki Şuayip Altınok, "Ücretsiz binişler İzmir'e özel değil. Türkiye'nin bütün şehirlerinde geçerli" şeklinde konuştu. 3 çocuk babası 53 yaşındaki İsmail Hacıoğlu, "Yaşlılar eve mi kapansın? Bazen otobüsler tek yolcuyla gidiyor. Bazen de tıka basa dolu oluyor. Yine aynı yakıtı yakıyor. Boş gideceğine kullanılsın, dolu gitsin. Tipik CHP zihniyeti. Kocaoğlu dünyaya at gözlüğüyle bakmayı bıraksın" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum