Şimşek, uygulanması öngörülen sistem kapsamında yeni işe girenlerin ve iş değiştirenlerin bir süreliğine otomatik olarak bireysel emeklilik sistemine tabi olacaklarını söyledi. Şimşek, maaşlarından az bir tutar kesilerek, profesyonelce yönetilecek emeklilik hesabına konulacağını belirtti. Belirlenen süre sonunda işçinin isteğine göre sistemden çıkabileceğini ya da sistemde kalabileceğini dile getiren Şimşek, "Biz, bu adımla işçilerimizin gelecekte sadece devletin emeklilik maaşına bağımlı kalmalarını ortadan kaldıracağız. Devletin emeklilik sistemi, şu anda zaten büyük açıklar veriyor. Geçen sene emeklilerimize muazzam ilave artışlar sunduk ama gelecek 10 yıllarda Türkiye'nin nüfusu yaşlanacak. Bundan ötürü, bugünden, vatandaşlarımızın çok cüzi de olsa gelirinden bir miktarını kenara koyması lehinedir" dedi.
BES'e Zorunlu Giriş Dönemi
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatik katılımı öngören düzenlemeye ilişkin çalışmayı tamamladıklarını, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) görüşüldükten sonra Bakanlar Kurulu'na sevk edileceğini bildirdi.
Yayınlanma :
23.04.2016 09:35
Güncelleme :
23.04.2016 09:39
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: