
'UNVAN DEĞİŞİKLİKLERİ SINAVLA YAPILSIN'
Belediye ve bağlı kuruluşlarında kreş açılmasını istediklerini de aktaran Kaçar, yine yemekhanenin her yerde bulunmadığına, kamu çalışanlarının bu haklardan eşit şekilde faydalanmadığına, fırsat eşitliğinin sağlanmasının önemli olduğuna değinerek, "Büyükşehir'in fırsat eşitliğini sağlamasında görev alması gerekiyor. Yine özlük haklarımıza dair görev ve unvan değişikliği sınavının yapılmasını istiyoruz" diye konuştu Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Anıl Kaçar, açıklamasının devamında, şunları söyledi:
"İzmir Büyükşehir Belediyesi personelinin bir aidiyet sorunun olduğunu düşünüyoruz. Çalışanlar, haklarını almak için 'Kendimizi bir ilçe belediyesine atalım' düşüncesi içerisinde. Büyükşehir Belediyesi çalışanları, 4 milyon insana kamu hizmeti üretiyor. Bu insanların aidiyet problemi yaşadığı bir yerde Büyükşehir Belediyesi idaresinin takındığı tutum, kabul edilemez."
'KOKU PRİMİ İSTEDİK'
Toplu iş sözleşmesi taslağında ilk defa yer alan maddelerin olduğunu da kaydeden Kaçar, "İkramiye ilk defa taslakta tartışılıyor. Toplu iş sözleşmesi kapsamında, kamu emekçilerine ek ödenek veriliyor. Bu ek ödenek ilk defa yasal sınır üzerinden tartışılıyor. Talebimiz, memur maaşı artı 1750 lira. Ayrıca 3 ikramiye talebimiz bulunuyor. İZSU atık su arıtma tesisinde çalışan arkadaşlarımızın, ağır çalışma koşullarına maruz kalmalarından dolayı, koku primi başlığı altında ek ödenek istedik. Yine aynı şekilde mezbaha, mezarlık, katı atık birimleri için de benzer talepte bulunduk. Ayrıca güvenlik görevlisi olarak çalışanların maktu mesai ücretlerinin, zabıta ve itfaiye personeli gibi en üst sınırdan almasına yönelik talebimiz de taslakta yer aldı" diye konuştu.
Toplu iş sözleşmesi taslağına, kadına yönelik şiddet içeren bir madde de eklediklerini ifade eden Kaçar, "Eşine şiddet uygulayan personelin TİS ödeneğinin şiddete uğrayan eşine verilmesi yönünde bir madde de var" dedi. Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için zaman konusunda sorun yaşamadıklarını, iyi bir TİS metni imzalamak için gerekirse görüşmeleri aylarca sürdüreceklerini de söyleyen Kaçar, Büyükşehir Belediyesi'nde bugüne kadar yapılan gerçek bir toplu iş sözleşmesi iolmadığını savundu. Tüm bel-Sen'in bir ücret sendikacılığı yapmadığını da belirten Kaçar, Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta bulunan hizmet binasının depreme dayanıksız olduğunu ifade ederek, "Binanın iyileştirilmesi lazım. Burada çalışan yüzlerce insan var. Bunun için de mücadele edeceğiz dedi.
Sendika ile Büyükşehir arasındaki görüşmeler, devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: