CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi (BİTEM) tarafından üzerinde uzun süredir çalışılan ve örgüt tarafından merakla beklenen bilişim projesi ‘CHPnet’in tanıtımı ilk kez İzmir’de yapıldı. Genel Merkez’in İzmir’i proje için pilot bölge olarak seçmesinin ardından, İzmir Sanat’ta gerçekleşen toplantıda sistem CHP’nin bilişim uzmanı, İzmir Milletvekili, Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger tarafından anlatıldı. Saat 12:00’de başlayan ve yaklaşık 4 saat süren toplantı basına kapalı gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Bedri Serter, il yönetimi, ilçe başkanları, ilçe bilişim sorumluları, ilçelerdeki örgütlerden sorumlu il başkan yardımcıları, ilçe saymanları, ilçe sekreterleri, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.
“İnsanlara dokunacağız”
Aksünger, sistemle ilgili toplantı öncesinde yaptığı açıklamada “ Seçimle ilgili çalışmalarımızdan bir tanesiydi. Aslında yeni yönetim şekillerini, aktif üyelikleri, liyakat düzenini anlatacağımız çeşitli projelerin anlatılacağı bir düzen. Hem seçmen hem üye hem de yönetenler tarafından daha pro-aktif bir hale döndürülüp birbirini tanımalarını sağlayacak bir proje. Aslında 5 yıllık bir proje bu. İleride liyakata dönecek sistemin başlangıcını anlatıyoruz biz. Projeler hayata geçmeye başladı. Burada temelde iletişim tarafı bizim önemsediğimiz taraflardan biri. En aşağıdakine göre bir düzenleme yapacağız ve insanlara dokunacağız” dedi.
“Liyakatı sağlayacak”
Sistemin amaçları hakkında da bilgi veren Aksünger, “ Partinin daha dinamik bir hale gelerek aktif üyelik sitemine geçişi sağlayacak. Liyakatı sağlayacak. Parti içi iletişimi kuvvetlendirecek. Örgütsel yönetim şekillerimiz de değişiyor. Partiye gönül vermiş olan ve partinin hem eğitim hem de saha çalışmalarını, seçime yönelik çalışmalarında yüreği ile çalışanları ortaya çıkaracak bir sitsem. Direkt genel merkezle irtibat kuran bir yapı kuruluyor aslında bu da en sonunda liyakat dediğimiz yapıya gidiyor. Motivasyon açısından da çok önemli” dedi.
“İzmir örnek olacak”
Sistemin ilk kez İzmir’de anlatılmasıyla ilgili ise Aksünger, şunları söyledi;
“ İzmir pilot olarak başlamasıyla tüm Türkiye’ye örnek olacak. İzmir’in bunu başaracağına inanıyorum. İzmir dinamik bir örgüt. 1 hafta içinde hayata geçirilmesi gereken bazı projeler var. Uygulayıp haftaya Parti Meclisi’ne sunacağız. Bu hafta da MYK’da bunu gündeme getireceğim. İzmir benim açımdan da çok özel. İzmir örgütsel açıdan da çok uygun bu konuda. Bu tüm Türkiye’de uygulanacak İstanbul , Ankara’dan devam edecek”

Yorumlar
Kalan Karakter: