Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İzmir mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti-MHP İzmir ortak mitinginde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte benim aşkla, bağlı olduğum İzmir bu. Biz İzmir’i kuru kuruya sevmekle kalmadık. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık. 17 yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık.İzmir Körfezi kokmayı sürdürüyor. İzmir halkı buna layık mı? Bunu biz çözeriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İzmir mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti-MHP İzmir ortak mitinginde vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte benim aşkla, bağlı olduğum İzmir bu. Biz İzmir’i kuru kuruya sevmekle kalmadık. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık. 17 yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık.İzmir Körfezi kokmayı sürdürüyor. İzmir halkı buna layık mı? Bunu biz çözeriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İzmir mesajları
17 Mart 2019 - 16:36

Cumhur İttifakı ilk ortak mitingini Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, “Ne güzelsin İzmir. Yurdunu kaybedene yurt, ailesini kaybedene kardeş olan İzmir. Selanik, Üsküp, Varna, Kosova’nın nice Balkan şehrinin acısını dindiren İzmir. Ülkemizin tüm renklerini kendinde toplayan İzmir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yeniden özgürlüğüne kavuşturduğu İzmir. Gavuru denize döken, garibi bağrına basan İzmir. Doğunun Batıya açılan kapısı. Anadolu’daki tüm medeniyetlerin, kültür kuşaklarının beşiği olan İzmir” diye başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydanda bulunan ilçe örgütlerini selamladı.
KALE İÇERİDEN FETHEDİLİR, SİZ KARARI VERİRSENİZ EVEL ALLAH BU İŞ BİTER
Cumhur İttifakı’nın önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir için kapı kapı dolaşma talimatı vererek, “MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte huzurunuzda olduk. Dikkat edin bizimki bir Cumhur ittifakıdır. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz. Hep söylediğim gibi Cumhur İttifakı’nın kökleri 411 el kaosa atıldı manşetlerinin atıldığı dönemlere kadar gider. Masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken meydanlarda, sokaklarda kurduk. Seçim ittifakları bu mücadele birlikteliğinin sonucudur. Pazara kadar değil mezara kadar sürer inşallah bu birlikteliğimiz. Türk siyasetinin en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğümsayın Bahçeli ile birlikte ülkemizin önüne konulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz. İzmir inşallah Cumhur İttifakı’nın en büyük başarıyı gösterdiği yer olacaktır. Fazla yok 14 gün kaldı. Beyler gençler kapı kapı dolaşıyoruz. Hanım kardeşlerim kapı kapı dolaşıyoruz. Kale içeriden fethedilir. Siz kararı verirseniz evelallah bu iş biter” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İ ŞAHINA YAKIŞIR BİR HALE GETİRMEKTE KARARLIYIZ

İzmir’i sevdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez’in kokusunu gündeme getirdi ve, “Bu şehir Özal’ın gözde şehriydi. Biz de İzmir’i hasbi bir muhabbetle seviyoruz Allah şahittir ki. Hasan Tahsin’in hemşehrilerine selam olsun. Terör desteğiyle bu şehirde kendine yol açmaya çalışıyor. Tek bir dişe dokunur hizmeti olmayanlar, yıllarca bu şehri korkular üzerinden istismar ettiler. Gösterdikleri aday da böyle bir aday. Onun üzerinde bütünleştiler. Onlardan buraya hiçbir fayda gelmez inanın. Bugüne kadar bir eserleri var mı? Şu İzmir’in körfezine bakın, kokudan geçiliyor mu? Bunca zamandır buradalar. İzmir buna layık mı? Yaparsa biz çok çok başarılı bir belediyeci olan, Denizli’de iki dönem başkanlık yapan Zeybekci kardeşimle, İzmir’i şanına yakışır bir hale getirmekte kararlıyız” diye konuştu.
17 YILDIR İKTİDARIZ, BUNLARIN BAHSETTİĞİ KORKULAR VAR MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşam tarzı kaygısının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “17 yıldır iktidarız. Bunların bahsettiği korkular var mı? Biz insanların giydiğine, yediğine içtiğine mi karıştık. İşte şu anda karşımda hanım kardeşlerime bakıyorum, herkes istediği gibi giyiniyor. İnanıyorum ki bu kardeşlerim bunlara en güzel yanıtı veriyor. Yıllarca Atatürk’ü istismar ettiler. Muassır medeniyet özlemine şöyle tırnak ucu kadar katkısını gördünüz mü? Hükümet tarafından yapılan yatırımları bile doğru dürüst değerlendiremediler” dedi.

SOYER KILIÇDAROĞLU’NUN KENDİ ADAYIDIR, HER YÖNÜYLE ÖRTÜŞÜYOR, YALAN İSE YALAN İFTİRA İSE İFTİRA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı’nın adayı Tunç Soyer’in CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğunu belirterek, Soyer’in icazetinin Kandil’den alındığını savundu. Erdoğan, “İzmir’e büyükşehir adayı gösterdiler. Bu aday CHP’nin adayı değil. Bu kişiye tüm CHP karşıydı. Bizatihi Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. Yalan ise yalan, iftira ise iftira. Adaylık icazetini Kandil’den almıştır. Bu adayın İzmir’e hizmet etmek, yatırım getirmek, proje üretmek gibi bir derdi yok. Öyle kalitesi de yok zaten. CHP’nin Buca adayını son anda değiştirmesinin nedeni ise Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e sadece rant olarak bakmasıdır. Ceketimizi koysak alırız dedikleri için İzmirliyi umursamıyorlar. Belediyeleri bölücü örgüte teslim etmektir amaçları. Kendileri ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın bölücü örgütün emrindeki partinin eş başkanı zaten bu gerçeği ifade etti. İzmir’deki de Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu da HDP’nin oylarıyla seçildiklerini bilecekler dedi” değerlendirmesini yaptı.
31 MART BİR BEKAA MÜCADELESİNİN ADIDIR
“İzmir’de yaşayan Kürt kardeşlerim. Bunlar bizi bölmeye çalışıyorlar. Kürdistan’da oylar HDP’ye. Batı’da oylar MHP ve AK Parti’ye kaybettireceğiz. Bu adamın alacağı cevap nedir? Bunlara CHP’ye ve ittifaka İzmir’de seçim kaybettirmeye var mıyız? En güzel yanıtı 31 Mart’ta vermeye var mıyız? Ben sizlere inanıyorum” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partileri de kendileri de proje. Dolayısıyla 31 Mart bir bekaa mücadelesinin adıdır. Bu beka mücadelesini biz kazanacağız inşallah. Beraber kazanacağız. Ama durmayacağız. Şurada 14 gün durmak yok” dedi.
CHP’NİN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ LİSTESİNDE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ KONTENJANINDAN ÇOK İSİM VAR
CHP ve İYİ Parti’ye meclis üyesi listeleri üzerinden de yüklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: “CHP’nin belediye meclis üyeleri listesinde bölücü terör örgütü kontenjanından çok isim var. Seçime girmiyorlar. Niye? CHP’nin listesinden girdiler zaten. Söyleseniz bunu da inkar ederler. Büyükşehirde ve ilçelerde aday gösteren bu parti 31 Mart’ta neden listelerde görünmüyor. Çünkü bu seçimde CHP adına yarışıyorlar. Aynı şekilde adı İYİ, kendi karışık partinin birkaç ilçe dışında adayı var mı? Yok. Onlar da CHP ve bölücü örgütün emrindeki parti için çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var. Biz delikanlıca çıktık, hangi şartlarda nasıl bir birliktelik içinde olduğumuzu söyledik. Milletimizden sakladığımız gizlediğimiz hiçbir şey yok. Söyleyeceklerimizi açıkça ilan ediyoruz. Öteki tarafta neyin ne olduğu belli değil. Kimin kimi desteklediği belli olmayan bir ittifaktan ülkeye hayır gelir mi?”

KELEŞLERİ BİZE DÖNDÜRECEKLERMİŞ, KALLEŞSİNİZ KALLEŞ
HDP’li yetkililerinin konuşmalarını meydanda bulunanlara dinleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu adam savaş ilan ediyor 1 Nisan’dan sonra. Sizin heryeriniz savaş olsa ne olur. Bir kaşık suda sizi boğarız. 15 Temmuz’da yaptılar. 16 saatte bitirdik. Meydanları siz doldurdunuz. Sırtımızı PKK, YPG’ye dayadık diyor kadın. Biz de sırtımızı İzmirli kardeşlerimize ve Allah’adayadık. Milletimize dayadık. Bizim farkımız bu. Öyleyse bu hesabı 31 Mart’ta sormalıyız. Keleşleri bize döndüreceklermiş. Siz kalleşsiniz kalleş. Keleşleri döndürseniz ne olur?
BU MASKELİ BALOYU, BUKELAMUN SİYASETİNİ 31 MART’TA SONA ERDİRMENİZİ BEKLİYORUM
Açıklamalarını, “İzmir kararını vermiş. Bugün başka görüyorum. İzmir ibreyi artık tersine çevirecek. İzmir’in bu kötü gidişini pırıl pırıl yapacağız. Bu maskele baloyu, bukelamun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi bekliyorum. Atatürk’ü dillerinden düşürmeyenlerin buna layık olmadığını göstermenizi bekliyorum. İzmirlinin iradesini babalarının tapulu mal olarak görenlere ağızlarının payını sandıkta vereceğinize inanıyorum” şeklinde sürdürdü.
17 YILDA 67 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK DEDİ VE YENİ MÜJDELER VERDİ
“İzmir 31 Mart’ta milli iradeye, demokrasiye, özgürlüğümüze sahip çıkıyor muyuz? İstismar siyasetini sona erdirip hizmet siyasetiyle yola devam ediyor muyuz? İzmir 31 Mart’ta tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanıp karanlık ittifaklara kapıları kapatıyor muyuz?” diye soran Erdoğan, İzmir için yapılacak projeler hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, statlardan şehir hastanesine ve kentsel dönüşüme kadar birçok alanda yapılacak yatırımları anlattı.

CHP ÇÖP, ÇAMUR, ÇUKUR DEMEKTİR, ZEYBEKCİ ÇARPIK YAPILAŞMAYI EKLEDİ, 4 Ç OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi ve müjdeleri paylaştı:
“İşte benim aşkla, bağlı olduğum İzmir bu. Rabbim hepinizden razı olsun. Biz İzmir’i kuru kuruya sevmekle kalmadık. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık. Son 17 yılda İzmir’e 67 katrilyon yatırım yaptık. Buca, Karabağlar, Ödemiş, Torbalı gençlik merkezlerini Kınık spor salonlarını kazandırdık. Karabağlar’ı şu anda içinde bulunduğu çarpık yapılaşmadan kurtarmaya var mıyız? Bunu evel allah biz yaparız. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle varız. Biz bunları ispatladık. 860 bin konutla TOKİ’de ispatladık. Karabağlar’ı o çirkin ve çarpık yapılaşmadan biz kurtaracağız. Bornova’yı, Bergama’yı da biz kurtaracağız. İzmir’in neresinde çarpık yapılaşma varsa inşallah Zeybekci ve TOKİ ile biz varız. Hep birlikte buraları bir düzene sokacağız. Göztepe ve Alsancak statlarının Menderes Gençlik Merkezi’nin inşaatı sürüyor. Yıl sonuna kadar her iki stadımızı da bitiriyoruz. Karşıyaka stadını bitirmek için 5 yıldır uğraşıyoruz. Büyükşehir belediyesinin açtığı davalar ve Karşıyaka Belediyesi’nin ruhsat sorunları nedeniyle. Bu modern stadını kazandırmaya kararlıyız. Atatürk stadının yerine İzmir Atatürk Olimpiyat Stadı’nı inşallah inşa edeceğiz. EÜ’nün 290 bin kilometre alanında Millet Bahçesi için çalışmalara başladık. Göreve gelecek büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle yeşil alan büyüklüğünü 3 yılda 10 kat arttıracağız. İzmir Körfezi 99 Haliç’i gibi kokmayı sürdürüyor. İzmir halkı buna layık mı? Bunu biz çözeriz. Doğru dürüst alt yapı olmadığı için, şehir sokakları her yağmurda göle dönüyor. Hem pis su arıtma tesisleriyle İzmir’in sokaklarını da biz kurtaracağız. İzmir’de ciddi bir çöp sorunu var. Çünkü CHP çöp, çukur ve çamur demektir. Zeybekci çarpık yapılaşmayı ekledi. Demek ki 4 Ç oldu. Göreve gelir gelmez modern bir depolama tesisi yapacağız. 4.6 katrilyon lira engellilere yatırım yaptık. 35’i hastanelerden oluşan toplam 109 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Bayraklı Şehir Hastanesi’yle birlikte 9 sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. Şehir hastanemizi 2 bin 60 yatağıyla önümüzdeki yılın ikinci yarısında hizmete sokuyoruz inşallah. Bayraklı’ya da bu yakışır.”
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 31 MART CHP’YE GÖNÜL VERENLERİ DE BAY KEMAL’DEN KURTARMA SEÇİMİDİR DEDİ VE PROJELERİNİ ANLATMAYI SÜRDÜRDÜ
Açıklamalarını, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım, turizm ve tarımla ilgili yapılan veyapılacak projeler hakkında da konuşarak, şunları söyledi:
“Benim İzmirli kardeşlerim, ne diyor 10 yıl önce daha iyiydi diyor. On yıl önce daha iyiydi de bunu şimdi daha iyi yapacak olan sen değil misin? Bay Kemal oturduğu yerden kalkmaz. Böyle bir özelliği var. Girdiği tüm seçimleri kaybetti adam oradan kalkmıyor. 31 Mart’ta CHP’ye gönül verenleri de Bay Kemal’den kurtarma seçimidir. Gelin siz delege sistemiyle bu adamdan kurtulamazsınız ama demokratik olarak sandıkta bundan kurtulursunuz. Verin Cumhur İttifakı’na oyları. Gördünüz. Beş koyun verin kaybeder inanın. Bu adımı atalım. Bugüne kadar sağlıkta yaptığımız hizmetlerle, İzmir’de 18 bin konut yaptık. İmar barışıyla 793 bin İzmirli kardeşimizin sıkıntısını çözdük. Adalet hizmetlerini hızlı çözmek için istinaf mahkemesini açtık. İstanbul-İzmir otoyol projemizi bu yıl bitiriyoruz. Nasıl? Yaparsa AK Parti yapar. Marifet iltifata tabi değil mi? Öyleyse 31 Mart’ta bu CHP zihniyetine ve bu ittifaka gereken dersi sandıkta vermemiz gerekmez mi? Öyleyse kapı kapı dolaşıyor muyuz? Bunları bilmeyenlere anlatıyor muyuz? Hele hele İstanbul İzmir otoyolu hakikaten herşeye değer. Canlı bağlantıyla Balıkesir kuzey güney akslarındaki ayrıca Saruhanlı ve Akhisar arasındaki toplam 65 kilometrelik kesimini de resmen hizmete açıyoruz. Balıkesir, Edremit, Ayvalık yoluna da bağlantısı sağlanmış olacak böylece. Akhisar-Saruhanlı kısmıyla da İzmir’e kadar kesintisiz hizmeti sağlıyoruz. Akthisar şehir geçişi de 20 dakikada değil 5 dakikada bitecek. Akhisar İzmir arası otoyolun devreye girmesiyle 50 dakikada kat edilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Kuzey Marmara Otoyolu da Balıkesir üzerinden İzmir’e bağlanacak. İzmir-Manisa yolu üzerindeki Sabuncubeli Tüneli’ni tamamladık, hizmete açtık. Geçtiniz mi oradan? Beğendiniz mi? Ben de geçtim ve mutlu oldum. Benim bu aziz milletime bizleri muktedir kıldın Allah’ım dedim. Çünkü size ne yapsak azdır. Daha güzellerine layıksınız. Menemen, Aliağa, Çandarlı otoyolu süratle devam ediyor. Eylül ayında tamamlayarak açacağız. İş bilenin kılıç kuşanır. Seferihisar Kuşadası Selçuk ayrımı yolunu, çevreyolundaki, Çeşme, Aliağa Ayvalık yolunu ise seneye tamamlıyoruz. Yol medeniyettir, su medeniyettir. Yolu olmayan suyu olmayan gayri medenidir. Bunu böyle bilin. Zeybekci kardeşimiz birkaç yıl içinde İzmir’in trafiğini çile olmaktan çıkaracak. 28 köprülü kavşağı, 18 km metro hattını, 58 km İZBAN’ı büyütecek projelerle şehrimizin trafik sorunlarını çözecek. Bu İZBAN’IN YÜZDE 50’sini biz yaptık. Baktık yarım kalacak, dedik ki biz yapalım. 27 km’lik Kemalpaşa demiryolu bağlantısını, Aliağa Selçuk arasındaki İZBAN’I DA BİZ kazandırdık. Kemalpaşa organize bölgesine demiryolu bağlantısını yaptık. İzmir Ankara yüksek hızlı devam ediyor. Halkapınar Otogar arasındaki metro hattını yapmak için çalışmalara başladık. Bu projenin ihalesine yakında çıkıyoruz. İzmir Körfez Geçişi projemizin de etüdlerini tamamladık. 2.5milyar dolar olan projede 16 raylı sistem, 12 km karayolu, 4,2 km körfez köprüsü, 1,9 batırma tüp tünel ile bu iki yapıyı birbirine bağlayan yapay ada bulunuyor. İmar planları çalışması sürüyor, çed alındı. Yap işlet devret modeliyle yapıp 2023yılınakadar bunu da hizmete sunmayı hedefliyoruz. Aliağa Çandarlı Bergama arasında yeni demiryolu bağlantısı için çalışmalara başladık, burasını da 2 yıla kadar tamamlıyoruz. Selçuk Ortaklar arasındaki hattın yapım ihalesine bu yıl çıkıyoruz. Ortaklar Seçluk arası 35 dakikadan 7 dakikaya inecek. Ödemiş Kiraz hızlı tren hattını da tamamlıyoruz. Bergama Soma arasına da hızlı tren hattı yapmak için kolları sıvadık. Kemalpaşa lojistik merkezinin altyapısını tamamladık. Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik. Genişletme çalışmaları sona ermek üzere. Yolcu trafiği 2.3 milyon iken geçtiğimiz yıl 13,4 milyonu geçti. Nereden nereye? İzmir’in ikinci havalimanı olacak olan Çeşme Alaçatı havalimanının yapımı devam ediyor. Yabancı turist sayısı geçtiğimiz yıl ne oldu biliyor musunuz, yaklaşık bir milyonu buldu.
Çeşme, Sığacık, Yeni Foça’ya yat limanları kazandırdık. İzmir’de toplam 5yat limanı projemiz de var. 28 baraj ve 8 gölet inşa ettik. 14 baraj daha inşa ediyoruz. Büyükşehirlerde suyu büyükşehir belediyesi temin eder. İstanbul’da dağları deldim, 140 km’den suyu İstanbul’a getirdim. İzmir susuzdu. Biz İzmir’i susuz bırakamazdık. CHP’li belediye demedi. Veysel Bey’e DSİ’yi devreye sok dedim. Gördes Barajı’nda dev isale hattıyla içme suyu sorununu biz çözdük, biz. CHP’li belediyesi değil biz çözdük. Ayrıca Kemalpaşa, Boronva, Karaburun, Dikili Ödemiş ilçelerinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmaları yürütüyoruz. 17yılda 525 bin araziyi sulamaya açtık. İnşaatı süren sulama tesisleriyle 129 bin dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız. Biz yaptık. CHP yapamaz. Yaparsa AK Parti yapar. Bak Bay Kemal, çiftçi kardeşlerimize şu ana kadar 3, 8 milyar tarımsal destek verdik. 3 organize sanayi bölgesi kurduk. Halıcılık ve el sanatlarını da teşvik ederek, bu geleneksel iş kollarının üretime ve kazanca dönüşmesini sağlamak istiyoruz. 10,2 milyar dolarlık ihracatıyla farkını ortaya koydu İzmir. Biz de İzmirli işadamlarını desteklemeye devam edeceğiz. 122 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. 347 bin 700 işyerimize 7 katrilyonluk pikim teşviki verildi. İzmir’de un, şeker, yağ var. Sadece bunları helvaya dönüştürecek ustaya ihtiyaç var. İşte Zeybekci. İzmir 31 Mart’ta memleket işi gönül işi diyor muyuz? Gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz. Bu kez eser siyaseti diyor muyuz? Cumhur ittifakı ile yepyeni bir dönemin müjdesini veriyor muyuz? Maşallah.”

BAY KEMAL, SENDEN BİRŞEY OLMAZ
Açıklamalarında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yeni Zelenda saldırısından sonra kullandığı ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ ifadesini gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
“Bölücü terör örgütü avuçlarını oğuşturarak bu seçimin sonuçlarını bekliyor. Dünyanın öbür ucundaki bir cani katlettiği silahının üzerine ülkemizi hedef alan semboller çiziyor. Bay Kemal İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor. Yüzde 99’u Müslüman olan9 bir ülkede bu ifadeyi nasıl kullanırsın? CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu adama 31 Mart’ta haddinizi bildirmeyecek misiniz? Neden Hristiyan dünyasından değil de Müslüman dünyasından diyorsun. Sen Hristiyanın ağzıyla konuşuyorsun. Benim milletim, bu aziz Millet Kandil’dekilere de Bay Kemal’e de HDP’ye de dersini en güzel şekilde verecektir. Anadolu ve Avrupa yakası. Anadolu yakasında yaşayabilirsiniz, Avrupa yakasında yaşayamazsınız diyor. Sürecekmiş. Senin atan süremedi ya. Ah şöyle bir gelmeye teşebbüs etseniz. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Evel Allah. Zaten bu Bay Kemal 15 Temmuz gecesi, 23.15 Atatürk Havalimanı’na indi. 01.15 ben indim. 23.15’te oraya gelen Bay Kemal FETÖ’cüler ile dayanışma içinde olduğundan tankların arasından onu aldılar götürdüler. Ben indim, orada görüşmelerimizi yaptım. bana 2 saat önce Bay Kemal geldi dediler. Tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne geçti dediler. Meğerse oradan kahvesini yudumlayarak bizi izlemiş. Şu anda KKK olan kardeşimizle beraber, valimiz ve on binler oradaydı. Bay Kemal, darbe olsa ben çıkarım önce tanklara diyordu. Sen ürkeksin, korkaksın, senden bir şey olmaz. Biz yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyerek yetiştik. Hamd olsun o gece yüzbinler ve milyonlar yürüdü. Ama sen korkaksın. Senden bir şey olmaz. İzmir’e böyle bir korkak ve onun adamı yakışmaz. İzmir’den mertler ve yiğitler çıkar. İnanıyorum ki 31 Mart’ta da İzmir bunun hesabını soracaktır. Bizim ezan, bayrak, rabia konusundaki hassasiyetimizin sebebi işte budur. Tek devlet, millet, bayrak, vatan. Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.

Fırsat bulsalar bu ülkeyi terör örgütüne teslim etmekte bir dakika bile kaybetmezler. Ey Avrupa Parlamentosu, AB ile müzakereleri durduralım. Senin aldığın kararların kıymeti harbiyesi yok. AB böyle bir karar alsa, ne kadar güzel olur. Biz de bu kararı bekliyoruz. Alın bu kararı. Biz hazırız. Alın bu kararı. Ama alamazlar. Ah kardeşlerim fazla konuşturmayın alamazlar. Tüm sözler bu konuda 31 Mart’a saklı. Gözler de oraya saklı. Savunma sanayimiizi baltalamaya çalışıyorlar. Orada da 31 Mart’ı bekliyorlar. Bu yüzden diyoruz ki 31 Mart bekaa sorunudur. Bu seçimden istikrar ve güven ortamına helal getirmeyecek bir netice ile çıkmak durumundayız. İzmir’e bunun için güveniyorum. Ege’ye ve 81 vilayetimize güveniyorum. İnşallah 31 Mart gecesi her bir kardeşimiz huzur içinde yatağına yatacaktır. Zeybekci’yi ve ilçe belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. İzmir’i de onlara emanet ediyorum. Herşey Türkiye için. Herşey İzmir için.”
CANLI YAYINDA AÇILIŞ YAPTI
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından İstanbul ve İzmir'i birbirine bağlayan otoyolun Balıkesir Kuzey gişelerinin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Akhisar Saruhanlı geçişinin açılışını canlı yayında yaptı. Canlı yayında yapılan açılışların ardından ilçe belediye başkan adayları tek tek sahneye çağrıldı. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe belediye başkan adayları sahnede yerlerini alarak meydana gelenleri selamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum