Reklam

DARISI KARŞIYAKA ÇARŞISININ BAŞINA

Gazetem İzmir olarak defalarca gündeme getirdiğimiz Karşıyaka'daki tarihi köşke sonunda Karşıyaka Belediyesi sahip çıkmaya karar verdi

DARISI KARŞIYAKA ÇARŞISININ BAŞINA

Gazetem İzmir olarak defalarca gündeme getirdiğimiz Karşıyaka'daki tarihi köşke sonunda Karşıyaka Belediyesi sahip çıkmaya karar verdi

DARISI KARŞIYAKA ÇARŞISININ BAŞINA
16 Nisan 2018 - 08:47

Gazetem İzmir olarak ilk defa 20.10.2014 tarihinde gündeme getirdiğimiz Karşıyaka Postane sokağı olarak da bilinen İsmail Özkunt Sokak içinde bulunan, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iki defa ziyaret edip kahve içtiği, Cumhuriyet ilanından sonra uzun yıllar Karşıyaka Spor Kulübü'ne, CHP ilçe başkanlığına ve Halkevlerine ev sahipliği yapan Karşıyaka'nın Mahfel'i olarak bilinen Karşıyaka'nın en eski binalarından olan tarihi yapı içindeki pisliği ve harabe hali haber yapmış, Karşıyaka Belediyesi'ne çağrı yaparak tarihi mirasa sahip çıkmasını istemiştik. Yaptığımız haber üzerine belediye tarafından Mahfel içinde temizlik çalışmaları yapılsa da alan tekrar eski atıl haline dönmüştü.

KAMUOYUNDAN OLUMLU TEPKİLER VE ŞİKAYETLER GELDİ

Yaptığımız haber üzerine Karşıyaka halkından olumlu dönüşler almamızdan dolayı Mahvel'in eski haline dönmesiyle Gazetem İzmir WhatpsApp ihbar hattımıza ve [email protected] adresine şikayet maili ve resimleri almaya başlamıştık. Gelen şikayetler üzerine 12.11.2015 tarihinde ve muhtelif zamanlarda direk Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek Mahfel'i yerinde incelemiş, şarap şişeleri, çöpler, kurumuş palmiye dallarını resimleyerek tekrar gündeme getirdiğimiz Mahfel'e sonunda Karşıyaka Belediyesi çözüm bulma yoluna gitti. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Meclisi toplantısında Mahfel'in kamulaştırılması kararı alındı. Yasal sürecin sonunda, Karşıyaka'nın en eski ve tarihsel geçmişi en değerli olan yapısı restore edilerek ilçenin kültürel yaşamına tekrar kazandırılacak.

GAZİ EVİ” OLACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Mahfel hakkında yaptığı açıklamada “Karşıyaka’nın, Karşıyakalılığın, Kaf Sin Kaf’lı olmanın ilçemizdeki simge mekânlarından olan ve Mahfel olarak tanınan, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından iki kez ziyaret edilmesiyle anlamı daha da büyüyen bir mekânı, Karşıyakamıza kazandıracağız. Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından “GAZİ EVİ” olarak önerilen bina “Bahçesiyle birlikte bir bütün olarak korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması gerekir” diyerek tanımlanmıştır. Kurul kararında, 1. Dereceden koruma grubuna alınan ve kamulaştırılması tavsiye edilen yapının, yeniden sosyal yaşama kazandırılması için çalışmalarımız başladı” diye konuştu.

DARISI ÇARŞININ BAŞINA

Defalarca gündeme getirdiğimiz ve en sonunda Karşıyaka Belediye Meclisi kararıyla kamulaştırma kararı çıkan Mahfel hakkında konuşan gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek "Karşıyaka Belediyesi'ne bir işi yaptırmak için 4 yıl uğraşmak zorunda kalıyoruz" dedi. Erkek sözlerine şöyle devam etti: "Biz gazetemizin haber portalında bu olumsuzluğa ilk defa 2014 yılında yer vermiş ve Ata mirası olan Mahfel'in Karşıyaka halkına kazandırılması gerektiğini gündeme getirmiştik. Ne hikmetse biz gündeme getirdiğimiz zaman belediye bürokratları duyarlıymış edasıyla ekip gönderip düzenleme yapmaya çalışıyor ama bir defaya mahsus bu işlemi yapıyorlar. Yapılan işin takibi yok. 2014 yılından beri Mahfel'in kamulaştırılması ve temizlik işlerinin yapılması için onlarca şikayet maili aldık. Bize gelen mailler inanıyorum ki belediyeye de gidiyor ama belediye halkın taleplerine göz yumuyor. Neyse ki 4 senelik çabamız sonuç verdi, Mahfel İzmir halkına kazandırılacak. Buradan Karşıyaka Belediye Başkanı olan Karşıyaka halkını 'Mutsuz' eden Hüseyin Mutlu Akpınar'a ve belediye bürokratlarına seslenmek istiyorum. Mahfel'e 4 yıl sonra da olsa sahip çıkmanızı sağladık. Şimdi diyorum ki darısı Karşıyaka Çarşısı'nın başına. Göreve geldiğiniz ilk yaz Karşıyaka Çarşısı'nın düzenleneceğini söylediniz, belki 20 defa çarşının atıl durumunu, sokaklardaki çöpleri, sürekli kırılan parke taşlarını gündeme getirdik. Siz yaptığımız haberlerden sonra hergün onbinlerce yerli ve yabancı turistin geçtiği Karşıyaka Çarşısı'nı yamalı bohçaya çevirdiniz. Çözüm odaklı bir işiniz yok. Elle tutulur, gözle görülür bir iş yapsanız da artık sizi tebrik etsek diye gözünüzün içine bakar olduk. Karşıyaka halkına hizmet edin. Öncelikle Karşıyaka Çarşısı'nı düzenleyin, sonra yatırımlarınızı hızlandırın. Milyonlarca lira harcayarak varolan anıtı yıkıp aynısını yaptınız. Bu vebal sizin ömür boyu boynunuzda olacak. Bu ilçenin onca yatırıma ihtiyacı varken varolan anıtı yıkıp yerine aynısını yaptırmak için milyonlarca lira harcamanız benim gözümde kul hakkına giriyor. Ne zaman iflah olacaksınız bilmem ama size de yol göründü. Söz uçar yazı kalır, 2019 seçiminden sonra bu satırları size okumanız adına tekrar göndereceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum