Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci 1'nci Değerlendirme Toplantısı'na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, sınıfta ders verir gibi öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Davutoğlu özetle şunları söyledi:
ÖNCELİK HADDİNİ BİLMEK: Adım attığınız meslek, insanlık tarihinin en kadim mesleğidir. Her öğretmenin öncelik vermesi gereken şey, haddini bilmek. Her an yeni şeyler öğrenmek ihtiyacı içinde olduğunu bilmek, her öğretmeni öğrenci olarak görmek gerekir. Bazen de öğrenciler size öğretir, hayatın gerçeklerini.
HOCALIK BAKİ: Onurla temsil ettiğim büyük bir milletin en yüce makamına Rabbim bizi nasip etti, başbakanlık ama bunu dahi söyleyerek ifade ediyorum, nihayetinde demokratik sistem içinde bir gün bu makamları bizden sonra gelenlere bırakacağız. Başbakanlık geçici, hocalık baki.
İLK BAŞBAKANLIK TECRÜBEM: 5'nci sınıfta her konuyu toplu olarak sunardık. Ben her konu için tiyatrovari bir müsamere yazar ve bunu oynayarak anlatırdım. Demokrasi, siyaset geldiğinde bir müsamere yazdım ve Müzeyyen hocam "başbakan sen olacaksın" dedi. Hocam sandalyeyi çekti ve "hadi konuş" dedi. İlk nutkumu o zaman icra ettim. Anlaşılan Müzeyyen hocam o zaman öyle sağlam dua etti ki buraya gelebildim.
MUHABBETLE BAKIN: Akıllı tahtalar, laptoplar, robotlar, her şeyi getirebilirsiniz ama hiçbir şey gerçek bir öğretmenin gözlerindeki muhabbetin yerini tutamaz. Öğrencilerinize muhabbetle bakın, gözlerinin içine bakın. Ders söz konusu olduğunda herhangi bir başka ek unsuru, kaygıyı yanınızda taşımayın. Ders en ilahi görevdir, ders en ulvi vecibedir.
TAYİN BEKLEYENLER ÖĞRETMENLİK YAPAMAZ: 'Şimdi beni Doğu'ya gönderdiler, buradan işimi bitirip de bir an önce eş tayini dolayısıyla Batı'ya veya başka bir yere gideyim' diye çabalayan bir öğretmen, dikkatini ders vermekten başka alana dağıtmışsa öğretmenlik yapamaz.
BEYİ OPERASYON YÜRÜTÜYOR EŞİ DERS VERİYOR: Silopi ziyaretinde Tugay komutanımızdan bilgi alırken, Tugay komutanımızın muhterem eşinin öğretmen olduğunu öğrendim. Operasyonlar sürerken öğretmen hanımefendi derslerine devam etmişti. Bütün programımı bıraktım, dedim ki, "Bu şartlarda, işte milli birliğimizin mayası burada." Beyi operasyon yönetiyor, eşi okula gidip zor şartlarda, roket atışları altında, silah sesleri arasında Silopili çocukları yetiştiriyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: