Reklam

Devlet Bahçeli: Buyursun kursunlar

MHP Lideri Devlet Bahçeli TBMM grubunda konuştu. Bahçeli, Sosyal doku yeni bir parti kurulmasına kapalıdır.

Devlet Bahçeli: Buyursun kursunlar

MHP Lideri Devlet Bahçeli TBMM grubunda konuştu. Bahçeli, Sosyal doku yeni bir parti kurulmasına kapalıdır.

Devlet Bahçeli: Buyursun kursunlar
02 Temmuz 2019 - 11:28

MHP Lideri Devlet Bahçeli TBMM grubunda konuştu. Bahçeli, Sosyal doku yeni bir parti kurulmasına kapalıdır. Türkiye’nin yeni bir parti değil kararlı yürüyüşünü devam ettirmeye ihtiyacı vardır. Yeni partiyi kurmak isteyenler buyursun kursunlar. Tavsiyem geçmişlerine bakmaları" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli özetle şunları söyledi:

“Hükümet sistemi tartışmasının yeni baştan açılmasının ne ülkeye ne millete ne de demokrasiye yararı olmayacaktır.

Yönetim sistemi ayet değildir. Parlamenter sistemle daha fazla mesafe alamayacağımız 15 Temmuz’da belli olmuştu; devletin daha etkin karar alması lazımdı. Bağımsızlık onurumuzu ayağa düşürmeyiz, milli bekamızı yedirtmeyiz.

Hiçbir yönetim sistemi sabahtan akşama kurumsallaşıp kökleşmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi keyfi olarak kurulmadı. Değişen rejim değildir aksini iddia eden müfteridir.

Bütün olumsuzlukları yeni sisteme yüklemek ahlak zayıflığıdır.

Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin devam etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.
23 Haziran seçimlerine dayanarak yeni sistemi yargılamak art niyetliliktir. CHP’nin fırsatçılık yaratması gafilliktir. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi Türk milletinin kararıdır. Türkiye geri sarmayacak, eskiye dönmeyecektir.

Sosyal doku yeni bir parti kurulmasına kapalıdır. Türkiye’nin yeni bir parti değil kararlı yürüyüşünü devam ettirmeye ihtiyacı vardır. Yeni partiyi kurmak isteyenler buyursun kursunlar. Tavsiyem geçmişlerine bakmaları.

Bizim yeni sistemden karlı çakalım diye bir hedefimiz olmadı. Bizim nüfus kütüğü Pensilvanya’da olanlarla yolumuz kesişmez.

Bugün beka sorunu düne göre daha ağırdır. MHP 2023 hedeflerine kilitlenmiştir. Önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin kökleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Erken seçim yoktur. Seçim sayfası 2023’e kadar kapanmıştır.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum