Genel seçimlerde CHP İzmir Milletvekili adayı olan ve İl Başkan adaylığı için de adı geçen Ednan Arslan'ın Narlıdere'den mahalle, Güzelbahçe'den ise il delegesi seçilmesiyle yaşanan tüzük tartışmasına son nokta kondu. İl önce, parti il yöneticileriyle görüşen Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'dan Arslan'a "kırmızı kart" geldi. Tezcan, il yöneticilerine iki ayrı ilçeden delegeliğin parti tüzüğüne göre mümkün olmadığını söyledi. Bu arada Arslan'la ilgili itirazı değerlendiren Güzelbahçe İlçe Seçim Kurulu da, CHP Genel Merkezi'ne de danışarak Arslan'ın il delegeliğini düşürdü.
Genel Merkez'e danışıldı
Öte yandan Ednan Arslan'la ilgili İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunan partili de ilginç bir isim çıktı. Arslan'ı Güzelbahçe İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde yardımcılığını yapan partili Onur Erinç'in şikayet ettiği açıklandı. Dün önce Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile il yöneticileri ile görüşerek, "Tüzüğün 16. maddesi hangi ilçeden başladıysa o ilçeden gider deniliyor. Herkesin kendi mahalle ve ilçesinden delege olabilir. Bunun dışındaki bir uygulamada delegeliğin düşürülmesi gerekir" dedi. Tezcan'ın ardından Güzelbahçe İlçe Seçim Kurulu da kararını CHP Genel Merkezi'ne danışarak açıkladı. Kurul, Arslan'ın il delegeliğini düşürdü.
"İtiraz etmeyeceğim"
Verilen kararın kesin olduğunu ve itiraz etmeyeceğini belirten Ednan Arslan, "Benim il delegeliğine adaylık gibi bir talebim olmadı. Arkadaşlar yazdı" dedi. Arslan, "Benim şu an mahalle delegesi olduğum Narlıdere'den il delegesi olmamla ilgili bir talebim de yok. Kimseyle de konuşmadım. Beni Güzelbahçe'ye de aday arkadaşlar yazdı. Narlıdere'de de aday arkadaşlar yazarsa da ben bir şey yapamam ki? Benim bu konuda girişimim olmaz. Adaylardan biri yazarsa ona bir şey diyemem. İl delegeliği bir çok kişi önemli olabilir ama bana göre değil. İl delegesi olmadan da fikrimi meşru zeminlerde söyledim söylemeye de devam ederim" dedi.
"Kin ve husumet yoktur"
Kendisiyle ilgili Güzelbahçe İlçe Başkanlığı yaptığı dönemdeki yardımcısı Onur Erinç'in itirazda bulunmasını değerlendiren Arslan, "Onur Erinç bir dönem yardımcılığımı yaptı, ondan sonra kendisine görev vermedim. Belediye meclis üyesi olmak istedi, kriterlere uymadığı için yapmadık. Budur. Ama onun da kendine göre haklı gerekçeleri vardır. Bunu kin ve husumetle yaptığını düşünmüyorum. Hukuk kararını vermiş. Düzeltme olmuş. Biz de saygı duyarız" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: