İzmir trafiğinde yepyeni bir dönem başladı. Trafik polislerinin yıllardır kalemle yazarak doldurdukları trafik cezası tutanakları artık tarihe karıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri en son teknolojiyi kullanmaya başladı. Emniyet için özel olarak üretilen tablet bilgisayarlar trafik polisleri tarafından sokaklarda kullanılmaya başlandı. Böylece trafik polislerinin yıllardır kalemle yazılarak doldurdukları trafik cezası tutanakları da tarihe karışmış oldu. 10 inç büyüklüğünde ekrana sahip siyah renkli tablet bilgisa- yarlar için özel olarak da kılıf hazırlandı. Koruyucu özelliğe sahip kılıfların alt bölümündeki tutacak yeri sayesinde polisler tablet bilgisayarı tek elle kullanabiliyorlar. Bilgisayarda yüklü olan sürücü belgesi ceza puanı ve araç plakası sorgulama programı sayesinde kısa süre içinde sonuç elde edilebiliyor. Eski sistemde, uygulama noktasında durdurulan aracın plakası telsiz ya da cep telefonundan merkeze bildiriliyor, oradaki görevli polisin sonucu iletmesi bekleniyordu. Böyle olunca araç sürücüleri dakikalarca bekleyebiliyordu. Şimdi ise çevrilen araç sürücülerine anında sonuç iletiliyor ve zaman tasarrufu sayesinde daha fazla aracın sorgulaması yapılabiliyor. Tablet bilgisayar uygulamasının en önemli özelliği, kesilen cezanın ayrıntılı olarak anında çıktı alınıp araç sahiplerine verilebilmesi. Bu sayede cezası kesilen aracın makbuzunun şahsa ulaşmaması ya da vatandaşların ceza makbuzları düzenlenmeden iptal ettirebilmek için çaba göstermeleri gibi durumlar ortadan kalkmış oluyor. Tablet bilgisayarla aynı zamanda aracın fotoğrafını da çeken ekipler, uygulanan işlemin yanı sıra kayda aracın fotoğrafını da ekleyebiliyor. Uygulama sırasında çevirdikleri araçların plakalarını ve sürücünün ehliyet numarasını tablet bilgisayardan anında girerek bilgi sistemine bağlanan ekipler araç ve sürücü hakkında anında bilgilere ulaşabiliyor. Sürücü ya da aracın trafiğe çıkmasında sıkıntı oluşturan durumlarda cezai işlem uygulayan ekiplerin kestiği ceza ise anında maliye kayıtlarına giriyor. İzmir trafiğindeki yeni uygulama ile ilgiliAçıklama yapan Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsağulu, "Tablet kullanımı trafik denetimlerinde işgücü ve zaman kaybını asgari seviyeye indirecek. Trafik ekiplerimiz, araç ve sürücü sorgulama işlemlerinin aynı anda kayıt altına almak için tablet bilgisayar kullanıyor. Tablet bilgisayarlar vasıtasıyla denetime tabi tutulan sürücüler araçlarının yanında sorgulanıyorlar. Kural ihlali bulunan araç sahiplerine ve tescil plakalarına tablet bilgisayarlar vasıtasıyla elektronik trafik idari para ceza karar tutanağı düzenleniyor. Öte yandan ekiplerimiz tarafından otoparka çekilen araçların veri girişleri de tabletlerin vasıtasıyla yapılıyor" diye konuştu.
Emniyette Tabletten Ceza Dönemi Başladı
İzmir Emniyet Müdürlüğü, trafik uygulamalarında tablet dönemi başlattı. Tablet kullanımı, trafik denetimlerinde işgücü ve zaman kaybını asgari seviyeye indirecek.
Yayınlanma :
14.04.2016 09:29
Güncelleme :
14.04.2016 09:29
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: