Reklam

"HALKIN SESİ'NE KULAK VERİYORUZ"

Başkan Selvitopu Gazetem İzmir’i ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ile görüştü...

"HALKIN SESİ'NE KULAK VERİYORUZ"

Başkan Selvitopu Gazetem İzmir’i ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ile görüştü...

13 Kasım 2019 - 09:58

İzmir'in yüz ölçüme göre nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesi Karabağlar'da iki dönemdir başkanlık görevini yürüten, son seçimlerde yüzde 54'lük rekor oyla halkın teveccühünü kazanan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gazetem İzmir’i ziyaret etti.
Gazetem İzmir’in Karabağlar’da bulunan ofisine gelen Başkan Selvitopu, gazetenin İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ile ilçede hayata geçirdikleri projelerle ilgili açıklamalarda bulunurken Karabağlar'da halkın sesine kulak vererek hizmetleri aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade etti.
Belediyecilikte 39 yılı geride bırakan Başkan Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın gelişmiş modern bir kent olması yolunda birçok yeni projeye imza atmak için çalışmaları hızlandırdı. Yeni eklenenlerle birlikte Karabağlar için toplam 20 proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Selvitopu, projelerin yanı sıra temel hizmetlerin de aksatılmadan en iyi şekilde devam ettirileceğini dile getirdi.
Anıtlar Kurulu kararıyla heyelan bölgesi ilan edilen ve Kadifekale'deki evlerinden Karabağlar TOKİ evlerine taşınan vatandaşların sorunu hakkında bilgi alan Erkek, belediyenin sosyal yardım çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

Salih Erkek: Başkanım öncelikle gazetemize hoş geldiniz. 2’nci kez Karabağlar Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdunuz ve bize projeleriniz hakkında biraz bilgiler verebilir misiniz?
Muhittin Selvitopu: Öncelikle hoşbulduk. Karabağlar’da görevini başarıyla gerçekleştiren sizleri ziyaret etmek bizleri de oldukça mutlu etti. Salih Bey, Başkanlığa gelmemiz itibariyle Atatürk Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Barış Semt Merkezi, Refet Bele Mahallesi Semt Merkezi ve Taziye evi, Aqua Yaşam, Belediye Ana Hizmet binası tadilatı, Yunus Emre Pazaryeri, Barış Selçuk, Tanju Okan parkları yenilendi. Şehitler ve Ahmet Çelik parkı yapıldı. İlçemizde bulunan tüm okulların bakım, onarım ve tadilatları gerçekleştirildi. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ilçedeki tüm parkları ihtiyaçlarına göre yeniledi. İlçemizdeki spor salonlarının tadilatları ile Kavacık Köyüne futbol sahası yapıldı. Tahsin Yazıcı Mahallesi Modern Kültür Merkezi, Kibar Mahallesi Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi, Limontepe Semt Merkezi, Basın Sitesi, Ant parkı, Demiryolu parkı, Engelliler Parkı, Kadın Hakları Parkı ve Hulusi Kentmen Parkları yenilenmesi çalışmalarımız da şuan itibariyle devam ediyor.
İlerleyen süreçte ise Uzundere Mahallesi Sivil Toplum Merkezi, Esendere Kapalı Pazaryeri, Mobilyacılar Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Spor Merkezi, Modern ve yaşanabilir yeni parklar, Yurtoğlu kapalı pazaryeri, Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknik, Kültür ve Sanat Merkezi, Üçkuyular Pazaryeri ve belediye hizmet binası, General Kazım Özalp Mahallesi Pazaryeri, Günaltay Mahallesi Kültür Merkezi, Bahçelievler Mahallesi Yeşilyurt Pazaryeri, Hatay 166. sokak yürüyen merdiven ve çevre düzenlemesi, Tahsin Yazıcı Mahallesi ve Yaşam Alanı, Ali Fuat Cebesoy Mahallesi Kültür Merkezi, Çalıkuşu Mahallesi Semt Merkezi projelerimizi de bu dönemde hayata geçireceğiz.

Salih Erkek: Karabağlar’da bir Uzundere TOKİ evleri var. Kadifekale’deki yıkımlar sonrası vatandaşlar oraya taşındı. Daha sonrasında vatandaşlar halen borçlarının faizlerini bile bitiremediler. Hem siz hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de bu konuda oldukça hassas davranıyorsunuz. Bu konudaki sizlerin düşünceleri nelerdir?
Muhittin SELVİTOPU: O konu aslında uzun süredir oradaki vatandaşların hep dile getirdiği bir konu. Aslında oradaki borçlar belli bir süre içerisinde sıfırlanacak borçlar ama tabi sonuçta buradaki borçlar enflasyon ve yıllık tefe-tüfeye de bağlı olduğu için son ekonomik daralmalar oradaki vatandaşları oldukça etkiledi. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi bir değerlendirme mutlaka yapacaktır. Tunç Başkanımız da konuyu değerlendirmektedir. Konunun tekrardan detaylı olarak gözden geçirilip bir karar verilmesi daha iyi olacaktır. Sonuçta oradaki insanlar dar gelirli insanlar ve çoğu da dediğiniz gibi Kadifekale’den oraya taşınan insanlarımız. Vatandaşlarımız mağdur edilmeden bu sorun çözülürse oradaki vatandaşlar açısından da iyi olacaktır. Bizim belediye olarak da o bölgede bir çok çalışmamız var. Sürekli benim de gidip geldiğim bir mahallemiz. En son güzel bir pazaryeri de yaptık ve açılışını gerçekleştirdik. Ulaşım sorunu nedeniyle de pazar kurulduğu zamanlarda da ring seferleri düzenliyoruz. Orada oturan insanlarımız rahat rahat alışverişlerini yapsınlar diye. Oradaki pazaryeri de örnek ve İzmir’in en modern pazaryeri oldu. Oradaki süreci ben başından sonuna kadar bildiğim için orada vatandaşlarımız bir adaptasyon süreci geçirdi ve şu anda da çok iyi bir konuma geldi. İnsanlarımızın bu borçları da çözülürse oldukça rahatlayacaktır.
Salih Erkek: Başkanım ziyaretinizden dolayı ve projeleriniz hakkında bizlere verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Ziyaretiniz de bizleri oldukça mutlu etmiştir.



YORUMLAR

  • 0 Yorum