Reklam

Hasar maliyetleri sektörü zorluyor

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, maliyetlerin yüksek olduğu bir dönemden geçildiğini ve otomotiv, sağlık alanında artan hasar maliyetlerinin sektörü...

Hasar maliyetleri sektörü zorluyor

TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, maliyetlerin yüksek olduğu bir dönemden geçildiğini ve otomotiv, sağlık alanında artan hasar maliyetlerinin sektörü...

Hasar maliyetleri sektörü zorluyor
08 Ağustos 2022 - 16:27

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Özgür Obalı, maliyetler ile primlerin uyuşmadığı, maliyetlerin yüksek olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, otomotiv ve sağlık alanında artan hasar maliyetlerinin sektörü zorladığını söyledi. Obalı, bir yıl öncesiyle karşılaştırıldığında, gayrimenkul, otomotiv gibi sigorta ile yakından ilgili alanlarda varlık değerlerinin yüzde 100’ü aşan oranda değer kazandığını, bir yıl önce ortalama 500 bin TL seviyelerindeki C segment bir aracın ya da 500 bin TL civarındaki bir konutun ortalama fiyatının bugün 1 milyon TL’yi aştığını kaydetti.

İSKONTO YAPILDI

Özgür Obalı, prim artışlarının sıkça gündeme geldiğine değinerek, konunun bugünden değil, geçen yılbaşından itibaren değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 2021 yılında pandemi kaynaklı yavaşlayan hayatın, özellikle motor ve sağlık sigortalarında hasar frekanslarını ciddi oranda düşürdüğünü kaydeden Obalı, daha uygun fiyatlama yapılmasına imkan sağlayan bu durumun, sigorta şirketlerince, tüketicilerin lehine kullandığı ve bir nevi iskontolu fiyatlarla ürün sunulduğunu söyledi.

KOŞULLAR DEĞİŞTİ

Obalı, sigorta şirketlerinin 2022 yılı için değişen ekonomik koşullar çerçevesinde fiyatlama politikalarını yeniden gözden geçirmek zorunda kalmalarında, özellikle maliyet ve hasar gibi etmenlerin belirleyici olduğunu vurguladı. Maliyetler ile primlerin uyuşmadığı, maliyetlerin yüksek olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Obalı, “Pandemi kurallarının gevşetilmesi ile birlikte otomotiv ve sağlık alanında artan hasar maliyetleri sektörümüzü zorluyor. Vatandaşlarımız geçen yılı göz önüne alarak primlerin bu yıl çok artığını düşünüyor olabilirler, fakat varlık fiyatlarının hızla artığı günümüzde primlerin bununla uyumlu olarak artığını söyleyebiliriz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum