Reklam

“Hep birlikte aşacağız”

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’i makamında ağırladı

“Hep birlikte aşacağız”

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’i makamında ağırladı

“Hep birlikte aşacağız”
04 Aralık 2019 - 10:47

Gazetem İzmir’in geçtiğimiz hafta Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fıtık hastası olan vatandaşlara 1 buçuk sene sonrasına tedavi günü verildiği yönündeki olayı “Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Tedavi Rezaleti” başlıklı haberle birlikte gündeme getirmesi sonrasında Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü anında olaya müdahale etti.
Yaşanan aksaklığın giderilmesi adına çalışma başlatan İzmir Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri hastane ile ilgili gerekli işlemleri başlatırken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Burak Öztop, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek’i makamına davet ederek konuyla ilgili de çeşitli bilgiler verdi.

Erkek’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Op. Dr. Öztop, 31 bin 700 çalışan ile birlikte İzmir’de güçlü olan sağlık hizmetini daha kaliteli bir hizmetle halka ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu yoğunluk içerisinde aksaklıklar yanlış anlaşılmalar ve iletişim kazaları mutlaka oluyordur. Biz bunları eğitimle, iletişimle ve hoşgörüyle inşallah hep birlikte aşacağız” dedi.
Salih ERKEK: Sevgili Müdürüm daha önce sizi ziyarete gelmek bir türlü nasip olmadı. Bilindiği üzere Çiğli Bölge Hastanesi’nde bir olumsuzluk oldu ve bu olumsuzluğu gazetemize taşıdık ve sonrasında siz ve ekibiniz hassasiyet göstererek bizleri davet ettiniz. Bu konudan dolayı ben öncelikle teşekkür ediyorum. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Mehmet Burak ÖZTOP: Genel olarak hastanelerimizi sık sık dolaşıyoruz ve sıkıntıları hem yerinde görmeye çalışıyoruz, hem de bu konuda basımızı ve sosyal medyayı yakından takip etmeye çalışıyoruz. Bazen bizim gözümüzden kaçan aksaklıklar veya iletişim kazaları basınımıza veya sosyal medyaya da yansıdığında anında müdahale etmeye çalışıyoruz. Ulaşabildiğimizi elimizden yettiğince çözmeye de çalışıyoruz. İnşallah bu şekilde zaten güçlü olan sağlık sistemimizden daha kaliteli hizmet alınması da nasip olur.
Salih ERKEK: Bu konuda Sayın Valimize de haberimiz gitti ve kendisi de yakınen takip ediyor. Bütün art niyetli olan kişiler ve çalışanlara da bu anlamda bir mesaj olur ve daha dikkatli görevlerini yaparlar.
Mehmet Burak ÖZTOP: Bizim 31 bin 700 çalışanımız var. Hepsi de özveriyle çalışıyorlar. Bu yoğunluk içerisinde aksaklıklar yanlış anlaşılmalar ve iletişim kazaları mutlaka oluyordur. Biz bunları eğitimle, iletişimle ve hoşgörüyle inşallah hep birlikte aşacağız.
Salih ERKEK: Müdürüm ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. İnşallah sağlık alanındaki hassasiyetiniz hep şuanki gibi devam eder. Yolunuz bahtınız açık olsun.
Mehmet Burak ÖZTOP: Bende davetimi kırmayarak bugün buraya geldiğiniz için teşekkür ederim. Her zaman sizlere kapımız açıktır. Sizlere de yayın hayatınızda başarılar diliyorum.