Reklam

‘İhanet şebekelerine karşı ümidimizsiniz’

İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle bu ülkede FETÖ dershaneleri ile, okulları ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya gayret eden hainlere karşı, siz dimdik ayakta duracaksınız” dedi

‘İhanet şebekelerine karşı ümidimizsiniz’

İstanbul’da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle bu ülkede FETÖ dershaneleri ile, okulları ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya gayret eden hainlere karşı, siz dimdik ayakta duracaksınız” dedi

‘İhanet şebekelerine karşı ümidimizsiniz’
30 Eylül 2017 - 08:38

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih'te Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında şunları dile getirdi:

BAŞBAKANLAR, CUMHURBAŞKANLARI YETİŞTİ: Bugün açılışını yaptığımız Anadolu İmam Hatip Lisemiz 45 milyon liralık, Anadolu lisemiz ise 15 milyon liralık bir yatırımla hizmetinize sunulmuştur. Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi başlı başına bir ekoldür. Biz burada öğrenci iken İstanbul'da başka imam hatip okulu yoktu. Okulumuzun mezunlarına baktığımızda, siyasetten bürokrasiye her alanda çok önemli başarılara imza atmış isimlerin olduğunu görüyoruz. Buradan belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar yetişti. Başbakanlar, cumhurbaşkanları yetişti. Buralardan hamd olsun bizler yetiştik. Bilimadamları yetişti. Baktılar ki bunlar farklı gidiyor, bu sefer ön kestiler. Kapatalım dediler, kapattılar. Türkiye genelindeki öğrenci potansiyelini 600 binden 60 bine düşürdüler.
Ne ile? Meşhur 28 Şubat'la. Şu an 1 milyon 300 bin öğrencisi var.

SADECE DİN EĞİTİMİ VEREN OKULLAR MI?: Biz siyasi hayatımız boyunca, milletimizin yolunu takip ettiğimiz için bugün buradayız.
İmam Hatip okullar açıldığı günden beri yaşanan kadim bir tartışma var. Sadece din eğitimi veren okullar mı olmalıdır?
Biz lise fark imtihanları adı altında, burada okuduğumuz derslerden tekrar imtihana girdik. Ben 6 dersi de verdim, ondan sonra üniversiteye girebildim. Benim diyen milletvekilleri, bakanların çoğu burada fizik, kimya, matematik okutulduğundan haberi yok. Bir sor, İmam Hatip okullarının müfredatı nedir?

CENAZEMİZ ORTADA KALACAK KORKUSU: Burada hem dünyevi hem uhrevi bütün alanlara hitap eden güçlü bir nesil olarak sizleri görüyorum. Dönem dönem farklı eğilimler öne çıkmıştır.
İşin esasında ise fotoğraf şudur; İmam Hatip okulları ile ilgili ilk adımlar tek parti döneminde atılmıştır. Tek parti CHP'sinin derdi kendi ifadeleri ile cenaze namazı kıldırmayı bilecek kadar dini bilgiye sahip kişilerin yetiştirilmesiydi.
Cenaze yıkayacak insan yoktu, Türkiye o hale gelmişti. Cenazelerimiz ortada kalıyordu. Köklü dini müesseselerin kapılarına kilit vuruldu, böyle bir tehlike ortaya çıktı. Milletimiz bırakınız Kuran-ı Kerim eğitimi, cenazesinin ortada kalacağından korkmaya başlamıştı.

​FETÖ'CÜLERİN HEPSİ KAÇACAK DELİK ARIYOR

Ülkemizde milletimizin değerlerine karşı iç savaşı tek parti zihniyeti açmışsa, ikincisini de aynı kafaya sahip 28 Şubatçılar yapmıştır. Bu millet kendi küllerinden doğmak suretiyle ayağa kalkmıştır. Öncelikle bu ülkede FETÖ dershaneleri ile, okulları ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölgemeye gayret edenlere karşı, işte siz dimdik ayakta duracaksınız.
FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda da kaçacak delik arayan, bütün izleyicileriyle dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekelerine karşı siz bizim ümidimizsiniz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum