Reklam

İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'

Planlama süreci devam eden İnciraltı'nda son durumu değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, " Artık yapılması gereken imzalı alanlar var. Burada birkaç imza kaldı. Umarım bu da bayramdan sonraki günlerde sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bunun sonucuna ulaşması gerekli" diye konuştu.

İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'

Planlama süreci devam eden İnciraltı'nda son durumu değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, " Artık yapılması gereken imzalı alanlar var. Burada birkaç imza kaldı. Umarım bu da bayramdan sonraki günlerde sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bunun sonucuna ulaşması gerekli" diye konuştu.

İnciraltı planlamalarında sona gelindi… 'İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz'
14 Mayıs 2021 - 12:56

İzmir'in en gözde yerleri arasında olan ve planlama süreci yıllardır devam eden İnciraltı'nda sürecinde sona yaklaşıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen planlama çalışmalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin de destekleri ile devam ederken, İzmir'de bulunan meslek odaları ise bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesi ile planlamalara karşı çıkmıştı.
Tartışmalı geçen süreçte odalar ve İnciraltı'ndaki mülk sahipleri sık sık karşı karşıya gelirken, son durum hakkında konuşan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir'in 'düğün' gününün yakın olduğun olduğunu söyledi.

GERÇEKTEN SÜREÇTE SONA GELİNDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İnciraltı için sona yaklaşıldı söylemlerini değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "Tunç Soyer başkanın açıklamalarını bende memnuniyet ile izledik. Daha öncede, geçtiğimiz ay kendisiyle de makamında ile bir araya gelmiştik. Orada da benzer açıklamaları plan üzerinde son değerlendirmeleri yapma fırsatımız olmuştu. Biz yıllarca sunu söyledik, İnciraltı sadece İnciraltı toprak sahiplerinin değil tüm İzmir'in sorundur. Bu sorun İzmir'in önce kendi içlerinde çözmesi gereken bir sorundur. Süreci maalesef bu güne kadar gecikti. Süreç ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı süreci çok olumlu şekilde yürütüyor. Diyalog halinde, istişareler ile süreci yürüyor. Bu diyaloğa gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı gerek Balçova Belediyesi, gerekse toprak sahipleri olarak İnciraltı Gelişim Derneği olarak süreci karşılıklı görüş alışverişleri ile yürütülüyor. Gerçekten süreçte sona gelindi. Bu aşamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in özveri ile kattığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

MESLEK ODALARININ AÇIKLAMALARINI GÖRDÜKÇE ÜZÜLÜYORUZ
Alanın İzmir için yüksek derecede kamu faydasının olduğunu belirten Karabulut, "Burada önemli olan İncirlatı'nın Tunç Soyer'in de dediği gibi dehşet derecede kamu faydası vardır. Faydasız şekilde yıllardır bekliyordu. İzmir'e hiçbir faydası yoktu ve İzmirlilerin kullanamadığı bir alan. İzmir'e gerçekten turizm kimliğini İnciraltı kazandıracak. Meslek odalarının açıklamalarını gördükçe üzülüyoruz. İnciraltı'nın tarım vasfının artık yitirildiğini kendileri denilmelerine rağmen, maalesef ideolojik yaklaşımları olsun, başka kişiler ve makamlar üzerindeki hesaplaşmalarından kaynaklı biz onların aralarında kalmaktan dolayı artık bıktık" ifadelerini kullandı.

BUGÜN İTİBARİ İLE İSTİFA ETMELERİ GEREKİYOR
Şehir Plancıları Odası'nın 1 Mayıs'ta gerçekleştirdiği açıklamaları hatırlatarak tepki gösteren Karabulut, "Biz 2015 Kasım ayında TMMOB İKK o dönem başkanına bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Biz o dönemki kavgaların bitmesi ve İnciraltı'nın İzmirlilerin istediği gibi bir planlama ile çıkması için bilim insanları ile el ele vererek bunu tamamlandırmak için görüşme talep etmiştik. Kendilerinin espri ile karışık 'bizi mi dövdüreceksiniz' demişlerdi. Bugün şehir plancıları odasının depremzedeler için yapılacak planlara açacağı davayı duyduğunuzda çok üzülüyoruz. Biz İnciraltı için yapılacak planlar ile ilgili kendileri ile görüşmek istediğimizde, biz İzmirliyiz, halkız dedik ancak kendileri halk ile görüşmek istemiyorlar. Yani fikir ayrılıkları olsa dahil bunu görüşmek istemiyorlar. Bunun sonucunda en son ki örnek bardağımız taşırdı. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bile bir siyasete, ideolojiye iten meslek odası artık itibarını İzmirlilerin gözünde yitirmiştir. Bunun artık kabul etmeleri gerekiyor. 100 yıldır bu topraklarının sahipleri hakkında 'İnciraltı sen zaten bizimsin' diyecek kadar ileriye gidebiliyorlar. Bu zihniyetin İzmir'e ve İzmirliye hiçbir faydası olmadığını herkesin gördüğünü biliyoruz. Maalesef bu konuda bunun önüne geçilmesi için, meslek odalarının itibarını yeniden kazanabilmesi için bugünkü Şehir Plancıları Meslek Odası'nın bugün itibari ile istifa etmeleri gerekiyor. Gerçekten doğru bir yönetim ile pozitif katkılarda bulunabilecek, yapıcı bir meslek odasının oluşmasını istiyoruz. Bunun oluşması halinde odanın İzmir'e ciddi anlamda büyük bir katkısı bulunur. İnciraltı için bırakın fikir üretmeyi biz konuşmakta bile zorlanıyoruz. İzmir'in en önemli 5 sorunu varsa 1 tanesi İnciraltı'dır" ifadelerini kullandı.

İZMİR'E NELER KAYBETTİRDİĞİNİ GÖRECEĞİZ
Önümüzdeki haftalarda İnciraltı planlarının sonuçlanacağını belirten Karabulut, "Planlama ile ilgili aşamalar neredeyse bitti. Artık yapılması gereken imzalı alanlar var. Burada birkaç imza kaldı. Umarım bu da bayramdan sonraki günlerde sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda bunun sonucuna ulaşması gerekli. Gerek planlamanın gerek bürokrasinin yapabileceği aşamaların hemen hemen tamamlandığını, bu saatten sonra önümüzdeki haftalar içerisinde İzmir'in düğün gününe ulaşılacağını düşünüyoruz. İnciraltı planlarının çıktığında bugüne kadar bu sürece itiraz edenlerin İzmir'e neler kaybettirdiğini göreceğiz" dedi.

SOYER'İN İZMİR'İ ZİRVEYE TAŞIYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Planlamaların tamamlanmasının ardından bölgeye yoğun bir yabancı yatırımcı ilgisinin olacağını belirten Karabulut, "Bugün bile İnciraltı için yabancı yatırımcının bölgeye ilgisi yoğun. Ancak planların askıya çıkmamasından kaynaklı nitelikli yatırımcılar da beklemekte. Biz inanıyoruz ki planların onaylandıktan sonra bölgeye yabancı yatırımcının yoğun ilgisi ile şehrimize ciddi anlamda katkı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in geçmiş deneyimleri ve bugünkü vizyonunu da dahil edersek, yabancı yatırımcılar ile birlikte İzmir'i zirveye taşıyacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: EgedeSonsöz