Reklam

İşte CHP'nin aday listesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday listelerin açıklandı. CHP'de MYK toplantısının ardından milletvekili listelerinin son şeklinin verildiği PM toplantısı da sona erdi. Toplantıda oylanan İzmir milletvekili aday listesinde kimler var?

İşte CHP'nin aday listesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday listelerin açıklandı. CHP'de MYK toplantısının ardından milletvekili listelerinin son şeklinin verildiği PM toplantısı da sona erdi. Toplantıda oylanan İzmir milletvekili aday listesinde kimler var?

İşte CHP'nin aday listesi
20 Mayıs 2018 - 23:30

Türkiye, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem parlamentosunu belirlemek üzere 24 Haziran’da sandık başına gidiyor. CHP’de 24 Haziran milletvekili seçiminde aday olacak 600 kişinin ismi belirlendi. Kritik MYK’nın ardından yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak PM toplandı.

Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla son şeklini verdiği listeyi MYK'nın ardından Parti Meclisi toplantısında onaylattı.

TUNCAY ÖZKAN İZMİR’DE YOK, İSTANBUL’DA İKİNCİ BÖLGE ADAYI, KANİ BEKO ÇAM’IN YERİNE ADAY GÖSTERİLDİ

MYK’da netleşen ve PM’de de onaylanan İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayları karşılaştırıldığında, birinci sırada olan Selin Sayek Böke yine İzmir’den aday gösterildi ancak ikinci sıraya kaydırıldı. İkinci sıradan milletvekili adayı gösterilen Musa Çam yeniden aday gösterilmedi. Musa Çam yeniden aday gösterilmez iken DİSK Genel Başkanlığı’ndan istifa eden ve aday adayı olan Kani Beko, dördüncü sıradan kendine yer buldu. Üçüncü sıradan milletvekili seçilen Tuncay Özkan yeni listede yer bulamadı. Özkan, İstanbul 2’inci Bölge'den üçüncü sıra milletvekili adayı olarak gösterildi.

İYİ PARTİ’YE GEÇİP GERİ DÖNEN TACETTİN BAYIR ALTINCI SIRAYA KAYDIRILDI

Birinci bölgede dördüncü sıradan milletvekili seçilen Tacettin Bayır, İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili arasında yer alıyordu. Bayır’ın daha üst sıralarda yer alması beklenirken yeni listede altıncı sıraya kaydırıldığı dikkat çekti. Beşinci sırada yer alan Özcan Purçu, yeni listede üçüncü sıraya yükseldi. Altıncı sırada yer alan Ali Yiğit yeniden aday gösterilmedi, altıncı sıraya Tacettin Bayır yerleştirildi. Yedinci sırada yeralan Murat Bakan ise sürpriz bir şekilde birinci bölgenin ilk sırada gösterilen milletvekili adayı olmayı başararak şaşırttı. Yedinci sırada yer alan Murat Bakan’ın yerini bir önceki seçimde onuncu sırada gösterilen Ednan Arslan aldı.

İKİNCİ BÖLGEDE LİSTE BAŞI BU KEZ CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP MYK’sında İkinci Bölge adayları, Kemal Kılıçdaroğlu, Ünal Çeviköz, Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel, Sevda Erdan Kılıç, Mahir Polat, Bedri Serter, İdris Yavuz Yılmaz, Ali Engin, Salih Özçiftçi, Mehmet Birlik, Ebru Okay şeklinde şekillendi.

İKİNCİ BÖLGEDE BALBAY, TEMİZEL, ALTIOK YOK

İkinci bölge milletvekili listesi bir önceki dönemle kıyaslandığında ise ortaya şu tablo çıktı. Bir önceki seçimde İkinci Bölge'den ikinci sırada yer alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu kez birinci sıraya yerleşti. Bir önceki seçimde birinci sırada yer alan Zeynep Altıok bu kez İzmir listelerinden yeniden aday gösterilmedi. İkinci sırada Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz aday gösterildi. Üçüncü sıradan milletvekili seçilen Zekeriya Temizel adaylı başvurusu yapmaz iken, yeni listede üçüncü sıraya daha önce yedinci sıradan aday gösterilen ve seçilen Kamil Okyay Sındır geçti. Dördüncü sıradan milletvekili seçilen Mustafa Balbay bu kez aday gösterilmedi. Dördüncü sırada, Balbay’ın yerine daha önce altıncı sıradan milletvekili adayı gösterilen Atila Sertel aday gösterildi.

PM ÜYESİ SEVDA ERDAN KILIÇ İKİNCİ BÖLGE'DEN BEŞİNCİ SIRA ADAYI YAPILDI

İkinci Bölge beşinci sıradan aday gösterilip seçilen ancak son süreçte partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Aytun Çıray’ın yerine bir önceki seçimde Birinci Bölgeden 11’inci sıradan milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen Avukat Sevda Erdan Kılıç geçti. PM üyesi de olan Kılıç, bu kez ikinci bölgeden ve beşinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi.

MAHİR POLAT DİKKAT ÇEKTİ, SERTER LİSTEYE GİRDİ, ALİ ENGİN BİR SIRA GERİLEDİ

İkinci Bölgede altıncı sıraya ise CHP YDK üyesi olan Mahir Polat’ın alınması dikkat çekti. İkinci Bölge'de bir diğer sürpriz ise CHP İzmir İl eski Başkanı Bedri Serter oldu. Bedri Serter İkinci Bölge yedinci sıradan aday gösterildi. İkinci Bölge'de bir önceki seçimde sekizinci sıradan aday gösterilen ancak seçilemeyen CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin, bir sıra daha geriledi ve dokuzuncu sıradan aday gösterildi.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NUN DİKKAT ÇEKTİĞİ İSİMLER LİSTEDE KENDİNE YER BULDU

Öte yandan Ankara'ya giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcıları ile görüşüp istemediği isimleri söyleyip listede olması gereken isimler konusunda önerilerini sunduğu belirtilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun listesinde yer aldığı söylenen Ali Engin, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Ali Engin gibi isimlerin listede kendilerine yer bulması dikkat çekti. Başkan Kocaoğlu'nun istemediği isimler arasında ilk sırayı çektiği belirtilen Tuncay Özkan'ın İzmir'den gösterilmemesi ise bir diğer dikkat çeken unsur oldu. Özkan İzmir yerine İstanbul'dan gösterildi.

CHP MYK'SINDA ÇIKAN O İSİMLER

İŞTE O LİSTE

İzmir 1. Bölge

1-Murat Bakan

2- Selin Sayek Böke

3- Özcan Purçu

4-Kani Beko

5-Mehmet Ali Çelebi

6 Tacettin Bayır

7 Ednan Arslan

8 Sefer İpekli

9 Kazım Umdular

10 Nilay Kökkılınç

11-Ezgi Deniz Urunga

12-Devrim Barış Çelik

İzmir 2. Bölge

1-Kemal Kılıçdaroğlu

2-Ünal Çeviköz

3-Kamil Okyay Sındır

4-Atila Sertel

5-Sevda Erdan Kılıç

6-Mahir Polat

7-Bedri Serter

8-İdris Yavuz Yılmaz

9-Ali Engin

10-Salih Özçiftçi

11-Mehmet Birlik

12-Ebru Okay

KİMLER LİSTEYE GİREMEDİ

Zeynep Altıok

Mustafa Balbay

Musa Çam

Tuncay Özkan

Zekeriya Temizel

Ali Yiğit

YORUMLAR

  • 0 Yorum