Reklam

"İstismarcılara cesaret veren açıklamalar yapılıyor"

Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Taş, çocuk istismarı ile ilgili iktidara eleştirilerde bulundu

"İstismarcılara cesaret veren açıklamalar yapılıyor"

Karabağlar Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Taş, çocuk istismarı ile ilgili iktidara eleştirilerde bulundu

"İstismarcılara cesaret veren açıklamalar yapılıyor"
01 Mart 2018 - 23:28

Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İsmail Taş, “Çocuk istismarı konusunda siyaset kurumu ve yönetenlerin sorumsuzluğu kabul edilemez” dedi.

Karabağlar Belediyesi Mart ayı oturumu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP’li İsmail Taş’ın çocuk istismarı ile ilgili yaptığı konuşma damgasını vurdu.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Taş, çocuk istismarının bir insanlık suçu olduğunun altını çizerek, “Öncelikle, çocuklara yönelik cinsel istismarın sonuçları itibariyle insanlık suçu olduğunu ve cinayetten hiçbir farkı olmadığını belirtmek isterim. Ve tabii cinayetten daha ağır; çünkü bu suç çocukların geleceğini karartan bir suçtur” dedi.

HORTLAYAN TEHLİKELİ ZİHNİYET

Yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan ifadeleri hatırlatan Taş, “Çok yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinde çocuk yaştaki kişilerin evlenebileceği yolunda ifadeler yayınlandı. Tepkiler üzerine kısa sürede bunlar kaldırıldı; ancak var olan tehlikeli bir zihniyetin de bir yerlerde hortladığını da bize gösterdi” diye konuştu.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI

İsim vermeden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı eleştiren Taş, “Bugünlerde çocuk istismarını, çocuklara cinsel tacizde bulunanlara yönelik cezayı tartışıyoruz. Her ne hikmetse, bakanlık düzeyinde açıklamalar geliyor. Dünyanın başka ülkeleri örnek verilerek 12 yaş sınırından söz ediliyor” ifadesine yer verdi.

Taş, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre 18 yaşından küçük herkesin çocuk olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu:

SİYASET KURUMUNUN SORUMLULUĞU

“Yasalarımıza göre 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Hele hele cinsel istismar gibi bir konuda yaş sınırından söz etmek, olsa olsa bu sapık düşünceye alan açar. Şimdi fotoğrafın bütününe baktığımızda, devletin diyanet kurumu küçük çocukların evliliğine rıza gösteren açıklamalar yaparsa, o yetmedi hükümetin bakanı 12 yaş sınırından söz ederse, bu ülkede istismarcılar neden cesaret duymasın? Evet, bu sorunun çok başka psikolojik ve sosyolojik nedeni olabilir. Ancak, siyaset kurumu ve yönetenlerin sorumsuzluğu hiçbir şeyle açıklanamaz. Bu meclis salonundan sesleniyorum: Çocuklarımıza yönelik, şiddet ve istismar suçlarında yasalarımızın öngördüğü en ağır ceza neyse o verilsin. İstismarcılara cesaret verecek her türlü açıklamadan kaçınılması gerektiğinin de altını çiziyorum.”

Taş, ayrıca Karabağlar Belediyesi’ne her konuda olduğu gibi çocuk istismarı konusunda da duyarlılık gösterdiği için teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum