Reklam

İYİ Partili Ulupınar'dan şok istifa kararı

İYİ Parti İzmir İl Kurucu Başkanı, Kurucular Kurulu ve mevcut Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar’ın kurucular Kurulu ve GİK üyeliğinden bu hafta istifa edeceği öğrenildi. Ulupınar’ın bu kararının ardında ise il başkanlığı atama sürecindeki düşünceleri ve bu düşüncelerini açıklamasının ardından başta sosyal medya hesapları üzerinden kendisine yöneltilen sert ifadelerle il başkanlığına Hüsmen Kırkpınar’ın atanmasının yattığı belirtiliyor.

İYİ Partili Ulupınar'dan şok istifa kararı

İYİ Parti İzmir İl Kurucu Başkanı, Kurucular Kurulu ve mevcut Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar’ın kurucular Kurulu ve GİK üyeliğinden bu hafta istifa edeceği öğrenildi. Ulupınar’ın bu kararının ardında ise il başkanlığı atama sürecindeki düşünceleri ve bu düşüncelerini açıklamasının ardından başta sosyal medya hesapları üzerinden kendisine yöneltilen sert ifadelerle il başkanlığına Hüsmen Kırkpınar’ın atanmasının yattığı belirtiliyor.

İYİ Partili Ulupınar'dan şok istifa kararı
22 Ekim 2018 - 11:07

İYİ Parti İzmir’de bir buçuk ay süren il başkanlığı ataması geçtiğimiz hafta gerçekleşti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da onayıyla İzmir İl Başkanlığı’na Hüsmen Kırkpınar atandı. Kırkpınar, atanmasının ardından partisinin il binasında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Kurucu İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar ile kendisinden önceki il başkanı Koray Ükünç’e teşekkür etti.

KIRKPINAR'DAN TEŞEKKÜR

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Kurucu başkanımız ve GİK üyemiz Yıldırım Ulupınar abime huzurunuzda teşekkür ediyorum. Emeği çoktur. Koray Ükünç kardeşimdir. Kardeşim gibi severim o da beni kardeşi gibi sever. Kimsenin kimseyi kırmaya ne hakkı vardır ne de gönlü razı gelir. İl ve ilçelerinizde geçen sürede bir tek kişinin kalbini incittiysem hakkını helal etsin. Kendinden varsa şahsen özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR, SOSYAL MEDYA KULLANIMINDAKİ SIKINTILARI İŞARET ETTİ

İl Başkanı Kırkpınar, konuşmasında sosyal medya kullanımında bazı sıkıntılar yaşandığına vurgu yaparak, “Bu süreç içerisinde zaman zaman sosyal medyanın kullanılmasıyla birlikte sıkıntılı günlerimiz oldu. Ben ömrü hayatım boyunca -yaşım 58- hiçbir sıkıntılı döneme geriye dönüp bakmam. Çünkü yarın bizim idealimizdir. Yarın iyi partinin iktidar günüdür. Geçmişteki hiçbir sıkıntıyı telaffuz bile etmiyorum” dedi.

O MESAJLAR ULUPINAR HAKKINDAYDI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın konuşmasında bahsettiği sosyal medya kullanımındaki sıkıntı ise il başkanlığı atama sürecine sert eleştiriler getiren İYİ Parti Kurucu İl Başkanı, Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar ve ekibiyle ilgili yapılan sert ifadelerdi.

ULUPINAR, SERT İFADELER KULLANMIŞTI

İzmir’e MHP kökenli birinin atanmasının yerel seçimlerde partisine bir katkı sağlamayacağını, merkez sağ kökenli seçmenlere ulaşacak bir ismin atanmasının daha doğru olacağını, CHP ile yerel seçimlerde işbirliğinin önemli olduğunu, İzmir’e Hüsmen Kırkpınar’ı kast ederek MHP kökenli birinin gelmesinin doğru bir hamle olmayacağını belirtmişti. Düşüncelerini Egepostası aracılığıyla dile getiren İYİ Parti GİK Üyesi ve il eski başkanı Yıldırım Ulupınar, “Bütün görev sürem boyunca bir tek şeye dikkat ettim; bu partinin küçük MHP olmaması. Bu konuyla ilgili çok ciddi bir hassasiyetim var. Bu hassasiyetim şu anda da aynı noktada ve zirvede. Biz MHP’nin oyunun tamamını alsak, yüzde 11, en yüksek aldığı oy da yüzde 17. Türkiye’nin böyle bir siyasi partiye ihtiyacı yok. Türkiye’nin iktidar alternatifi bir siyasi partiye ihtiyacı var. Dolayısıyla buraya tekrar MHP’yi hatırlatacak, MHP tandanslı birinin gelmesini doğru bulmuyorum. Tek bir eğilim ile siyaset yapılacaksa, aslı zaten orada var” ifadelerini kullanmıştı.

ULUPINAR’IN AÇIKLAMASININ ARDINDAN TANSİYON DAHA DA YÜKSELDİ

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanacak ismin gecikmesi nedeniyle MHP kökenli siyasetçiler ile merkez sağ kökenli siyasiler arasındaki gerilim artmış; bu gerilim sosyal medya hesaplarında karşılıklı kavgaya dönüşmüştü. Ulupınar’a yönelik hakarete varan sert ifadeler tansiyonu daha da yükseltmişti.

SOSYAL MEDYADA ADETA MEYDAN SAVAŞI YAŞANDI

Sosyal medya mesajlarında, yer alan eleştiri ve ifadelerin bazıları şu şekilde gerçekleşti:

“Yıldırım çek elini İzmir’in üzerinden”, “Ülkücü düşmanı karaktersizlerle yol yürünmez. Bu açıklamalarınla kazanacağını mı sanıyorsun? İzmir’e yakışan Hüsmen Kırkpınar’dır. Ülkücüdür, birleştiricidir, ağabeydir”, “2015 yılı Türkiye geneli DP oyu 63 bin, sadece Buca ilçesinde İYİ Parti’ye ülkücülerin verdiği oy 30 bin, İzmir’de ülkücü başkan istemeyen arkadaşlar hem kel hem fodulsunuz”, “İYİ Parti benim, ben kurmuşum. O adam da milletvekili falan da olmayacak olursa bedelini ağır öder İzmir. Ülkücüler zoruna gidenin... nokta”, “O Yıldırım Ulupınar, ilk kurşunu İYİ’lere sıkmıştır, son kurşununu da İYİ’lere sıkacaktır. Yarın çok geçmeden sallayın gitsin! Yarın padişah olur, bir de ağzımıza s..r!”, “Atanacak İYİ Parti İzmir İl Başkanının ülkücü olması sizi niye bu kadar korkutuyor?”, “Olmayan beygirin sandıktaki olmayan reylerinden gitmesi galiba İzmir’i ancak bir Ülkücü kurtarır, beygirci değil”, “Biz kurduk, ülkücü kökenliyiz, ne zoruna gitmiş, AKP rozetini taktıran da Yıldırım Ulupınar değil mi Binali Yıldırım’a? Demek ki ülkücüler ile yarası var”.”

ULUPINAR’IN BU HAFTA İSTİFA ETMESİ BEKLENİYOR

Yıldırım Ulupınar’ın bütün bu gelişmelerin ardından Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeliği görevinden istifa etme kararı aldığı öğrenildi. Yaşananlardan büyük rahatsızlık duyduğu kaydedilen Yıldırım Ulupınar’ın istifasını bu hafta içerisinde partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’e vermesi bekleniyor. Ulupınar’ın bu kararından vazgeçip vazgeçmeyeğini önümüzdeki günler gösterecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum