Görme engelli Salih Pelit'in İZBAN Ata Sanayi durağında, kapı girişi zannederek iki vagon arasına düşme anları, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Pelit iki vagonun arasındayken tren hareket edince yürekler ağızlara gelirken, Pelit mucize eseri kurtuldu. Tren hareket ettikten birkaç saniye sonra kendisini geriye doğru atarak vagonların arasından çıkmayı başaran Pelit, ölümden döndü. Görmeyen Aydınlar Derneği Başkanı Salih Pelit, "Olayla ilgili dava açtım. İZBAN'daki trenlerde iki vagon arasında büyük boşluk var. Birçok görme engelli arkadaşımız buraya düşüyor. Kimse bunun farkında değil. Son olarak Cumaovası'nda Ali Güler isimli arkadaşımız benim kadar şanslı değildi ve yaşamını yitirdi. İstasyonlarda önlemler artırılmalı" dedi.
Kimse duymadı
2013 Mayıs ayında Konak'a gelmek için İZBAN Çiğli Ata Sanayi Durağı'nda trene binmek isteyen Salih Pelit, kaza sırasında bağırmasına rağmen sesini kimseye duyuramadı. Pelit, elindeki bastonu atarak hemen iki vagon arasına tırmandı. Güvenlik kameralarının görüntülediği Pelit iki vagon arasında trenle birlikte istasyondan ayrıldı. Pelit, birkaç saniye sonra istasyon duvarının bittiği yerde kendisini dışarı doğru attı.
8/2 kusurlu bulundu!
Şans eseri kazayı sıyrıklarla atlatan Pelit, olayın şokunu atlattıktan sonra konuyu İZBAN yetkililerine anlattı. Yetkililerin sorunun çözümü için önlem almadığını iddia eden Pelit, dava açmaya karar verdi. Karşıyaka 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açan Pelit, bilirkişi raporları doğrultusunda 8/2 oranında suçlu bulundu. İZBAN ise 8/6 oranında kusurlu sayıldı. KADİR KEMALOĞLU
Trenlerin garantisi bozulur dediler!
Konuyla ilgili bir çözüm önerisi de sunduklarını belirten Pelit "İki vagon arasına bir ağ ya da ince bir sac yapılırsa bu kazalar önlenir. Bu önerimize de tren setlerinin garanti kapsamının bozulacağı belirtilerek bir şey yapılamayacağı cevabını aldık" dedi.
"Uzlaşmıyorum sorun çözülsün"
Bir yıldır devam eden davada, başka arkadaşlarının başına da aynı olayın gelmemesi için uzlaşmayı reddeden Pelit, bu sorunun giderilmesini istedi. Pelit, "Bir süre önce Vedat Arpat isimli görme engelli arkadaşım da aynı şekilde bir kaza geçirdi. O da şans eseri kurtuldu. Bizim bilmediğimiz daha yüzlerce görme engelli vatandaşımız da aynı sorunla karşı karşıya kalıyor. İstasyonlarda yoğun saatler dışında çok ıssız ve yetersiz güvenlik görevlisi bulunuyor. Ben düşüp kurtulduktan dakikalar sonra yanıma güvenlik görevlisi geldi. Defalarca İZBAN yetkilileriyle görüştüm. Ancak olumlu bir yanıt alamadım. Ben de dava açarak hem kendimin, hem de diğer görme engelli arkadaşlarımın hakkını savunmak istedim" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: