Reklam

Kemalpaşa'nın Uğrak Yeri: "Paşa Nargile Konağı"

Bu hafta İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi, işadamı Kadir Tunç’un sahibi olduğu Paşa Nargile Konağı'nın misafiri olduk.

Kemalpaşa'nın Uğrak Yeri: "Paşa Nargile Konağı"

Bu hafta İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi, işadamı Kadir Tunç’un sahibi olduğu Paşa Nargile Konağı'nın misafiri olduk.

Kemalpaşa'nın Uğrak Yeri: "Paşa Nargile Konağı"
20 Mayıs 2017 - 10:13

Bu hafta İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi, işadamı Kadir Tunç’un sahibi olduğu Paşa Nargile Konağı'nın misafiri olduk.

Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek kendilerini İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan tanıdığı Paşa Nargile Konağı işletmecileri Kadir - Şehmus Tunç kardeşlerin misafiri oldu, Osmanlı mimarisinden esinlenerek değişik ambiyans verilen mekanda işletmeci kardeşlerle hoşsohbet eşliğinde röportaj gerçekleştirdi.

Salih Erkek: Sevgili kardeşim Şehmus Tunç, ağabeyin Kadir Tunç’ta yanımızda; lakin bize bu mekanda senin daha çok emeğin olduğunu söyledi. Bu sebeple sohbetimize seninle başlamak istedim. Sanırım buranın işleriyle siz daha yakından ilgileniyorsunuz. Öncelikle sizi biraz dinlemek isterim.

Şehmus Tunç: Salih Bey öncelikle mekanımıza hoş geldiniz. Ziyaretiniz bizi çok mutlu etti. Çocukluğumdan beri bu sektörde çalışıyorum. Ağabeyim Kadir Tunç sağ olsun artık başkalarının yanında çalışma kendi işimizi yapalım dedi ve böyle bir mekana yatırım yaptı. Kendisi İzmir’deki işleri ile meşgulken bende burayı idare ediyorum.

Salih Erkek: Ağabeyinle birlikte bu işi yapıyor olman ve ağabeyinin sana bu şekilde destek olması güzel bir durum. Paşa Nargile Konağı'nda zengin menü listesi gözüme çarptı. Damak zevkine önem veren biriyimdir. Yemeklerinizden tattık. Tavuk soteniz, salatanız, tatlı ikramınız benden ve haber müdürümüz Buket Hanımdan tam not aldı. Aşçınızın emeğine, ellerine sağlık...

Şehmus Tunç: Salih Bey dediğim gibi küçük yaşlardan beri bu sektörde olduğum, mesleğin mutfağından yetiştiğim için güzel iş çıkarmaya çalışıyorum. Yılların tecrübesini birleştirdiğim Paşa Nargile Konağı'nda işimi keyif alarak yapıyorum. Bu titizliğim müşteriden de karşılık buluyor. İnsanların mekanımıza gelip yemek yiyip çayını, kahvesini, nargilesini içmesi, maçını keyifle izlemesi ve mekanımızdan memnun ayrılması bizi mutlu ediyor.

Salih Erkek: Kemalpaşa halkıyla aranız nasıl?

Şehmus Tunç: Salih Bey Kemalpaşa 104 bin nüfusuyla İzmir'de hatırı sayılır yer alıyor. Biz Kemalpaşa'ya Paşa Nargile Konağı'nı açtığımızda bu ilçede nargile işletmeciliği yapan mekan yoktu. Bir ilkiz yani. Hem güler yüzümüz, hem işimizi düzgün yapmamız bize artı puan getirdi ve Kemalpaşa halkı tarafından rağbet görmemize sebep oldu. Bir anlamda bize sahip çıktılar; onlarla bütün olduk. Bu vesileyle tüm Kemalpaşa halkına da teşekkürlerimi iletiyorum.

Salih Erkek: Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu size destek oldu mu? Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?

Şehmus Tunç: Başkanımızdan çok memnunuz. İlçeye güzel hizmetler yapıyor. Ayrıca sağ olsun mekan açılışımızı da kendisi yaptı. Her zaman buraya gelir, bizi ziyaret eder, misafirleriyle keyifli dakikalar geçirir. Geçtiğimiz günlerde yine mekanımıza geldi, bizde jest olsun diye kartından ödeme almadık. Bunu o an fark etmedi. Ertesi gün tekrar uğradı, ödeme almadığımızı fark etmiş, ödemesini yaptı ve gitti. Bunu nasıl düşünceli biri olduğunu anlamanız için anlattım.

Salih Erkek: Sigara yasağı sizi etkiliyor mu?

Şehmus Tunç: Bu yasağın tabii ki her işletmeye etkisi olmuştur. Ancak doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Çünkü sigara içmeyen kişi dumanından rahatsız oluyor. Biz mekanımızda sigara içmeyen müşterilerimizi de düşündük, alanımızı ona göre ayarladık. Hem sigara içmeyenleri rahatsız etmeyecek şekilde hem de yasaya uygun olarak hizmet veriyoruz.

Salih Erkek: İnce düşüncenizden dolayı tebrik ederim. Peki her kafede nargile satışı yapılıyor mu, yoksa özel bir izin mi alıyorsunuz?

Şehmus Tunç: Hayır herkes nargile satışı yapamaz, yapabilmek için İlçe Tarım Müdürlüğü ve ilçe belediyesi tarafından ortak verilen nargile satım belgesini almanız gerekiyor. Bizim belgelerimizin hepsi tam, hiçbir eksiğimiz yok.

Salih Erkek: Belediye başkanınızda bir isteğiniz var mı?

Şehmus Tunç: Başkanımız zaten her zaman bizim ve ilçe halkının yanında. İlçemiz adına Başkanımızdan ve hükümetten bir talebimiz var; Kemalpaşa’ya üniversite istiyoruz. Kemalpaşa güzel bir yer ve üniversite yapılmasına da uygun.

Salih Erkek: İlçe adına istekte bulunmanız gerçekten çok güzel bir düşünce. Sizi cani gönülden kutluyorum. Mekanınıza nargile kafesi demek yanlış olur. Maşallah yok, yok. Burası sadece Kemalpaşalılara değil İzmir halkına hizmet eden muazzam bir mekân olmuş. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum.

Şehmus Tunç: Duygu ve düşüncelerinizden dolayı teşekkür ediyor, her zaman bekliyoruz...

Salih Erkek: Sevgili Kadir Tunç, kardeşiniz her şeyi anlattı ama sizin de duygu ve düşüncelerinizi almak istiyorum.

Kadir Tunç: Salih ağabey, dediğiniz gibi kardeşimle hoşsohbetiniz esnasında her şeyi konuştunuz. Kendisinin de dediği gibi bu işin mutfağından yetişti, ona güvendiğim için buraya yatırım yaptık, onu işin başına koyduk. Ben genellikle İzmir'deki işlerin başındayım, Şehmus burayı gönlüne göre işletiyor. Ve yaptığı işin hakkını da veriyor. Sizin aracılığınız ile kardeşimi bir kez daha tebrik ediyor, başta Kemalpaşa halkını ve tüm İzmirlileri Paşa Nargile Konağı'na davet ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum