Reklam

'Kendinizi 2023'e göre ayarlayın'

AK Partili başkanlardan her türlü şaibeden uzak durmalarını isteyen Erdoğan, “En küçük bir şüpheye; lüks, şatafat, israf ve kibir görüntüsüne meydan vermeyin... Tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlayın” dedi.

'Kendinizi 2023'e göre ayarlayın'

AK Partili başkanlardan her türlü şaibeden uzak durmalarını isteyen Erdoğan, “En küçük bir şüpheye; lüks, şatafat, israf ve kibir görüntüsüne meydan vermeyin... Tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlayın” dedi.

'Kendinizi 2023'e göre ayarlayın'
24 Aralık 2021 - 08:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına, "Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye, en küçük bir lüks, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz... Tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlayın. Aşmamız gereken ilk bent 2023'tür. Bunu başardığımızda 2024 için hepimizin eli zaten güçlü olacaktır" diye seslendi.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Kızılcahamam'da yapıldı. Kızılcahamam'ın girişine ve kampın yapılacağı otelin önüne "Kızılcahamam kur ve faiz kumpasının farkında; Reisinin yanında", "Dere yatağında akar. Lobicilere karşı Kızılcahamam devletinin yanında" afişleri dikkati çekti. Erdoğan, toplantıda özetle şunları söyledi:

HESABINIZI 2023'E GÖRE YAPIN: AK Parti, belediyelerdeki başarısıyla milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi yönetime yürümüş bir partidir. Çeyrek asrı aşan bu yürüyüşümüz boyunca belediye hizmetleri konusundaki hassasiyetimiz hiçbir zaman azalmadı, Bu başarıyı artırarak sürdürmemiz şarttır... Merkezi yönetimde ne kadar güçlü olursak belediyelerimizi de o kadar iyi destekleyebiliriz. Bunun için sizlerden tüm çalışmalarınızı, gayretlerinizi, hesaplarınızı 2024'te yapılacak yerel seçime değil, 2023 Haziran'ındaki seçime göre ayarlamanızı istiyorum... Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Topraktan geldik oraya gideceğiz. Ben 1/85 boyundayım; dolayısıyla mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün.

80 BİN LİRA KAZANDIM: Belediyelerin ülke yönetime giden yoldaki önemini sadece biz görmüyoruz; muhalefet tarafı da aynı gerçeği tespit ettiği için var gücüyle bu alana yükleniyor. Bu arada 80 bin lira daha kazandım. (CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminat) Adamın işi gücü iftira. O iftira attıkça, yalan söyledikçe yargı da sağolsun kararlarını olumlu şekilde veriyor. Her birinin başına birer ajans dikmişler. O ajanslara yaptıkları ödemelerin haddi hesabı yok. Yapılmamış işlerin, verilmemiş hizmetlerin propagandasından başka bir şeyle uğraşmıyorlar... Bir yığın yalanla cila ile bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ederek idare ettiler. İstanbul'da, Ankara'da bunu yaptılar. İkinci yıl artık makyajlar dökülmeye, hakikatler ortaya çıkmaya başladı. Emin olun önümüzdeki yıldan itibaren bunların artık insan içine çıkacak yüzleri varsa kalmayacaktır. Gerçi balık baştan kokar. Genel başkanlarına bakıp belediye başkanlarının akıbetini kestirmek mümkündür.

ŞAİBEDEN UZUK DURUN: Her türlü şaibeden uzak durmanız önemlidir. Hiçbir AK Parti belediyesi için Allah göstermesin şaibe konuşulmuyor. İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendinize ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye, en küçük bir lüks, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz. Sizlerden ilk isteğim birliğinize, beraberliğinize, kardeşliğinize sıkı sıkıya sahip çıkmanızdır. İkinci talebim ise tüm çalışmalarınızı 2023 seçimlerine göre ayarlamanızdır. Aşmamız gereken ilk bent 2023'tür. Bunu başardığımızda 2024 için hepimizin eli zaten çok güçlü olacaktır.

‘Verin elektriği bedava, elinizi tutan mı var?’

CHP Genel Başkanı Şanlıurfa'ya gitmiş. Meydanı boş bulunca da kendince esip gürlemiş; 'Çiftçiye elektriği bedava yapalım' demiş. Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Hatay, Adana, Antalya gibi pek çok şehir sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava; elinizi tutan mı var? Tabii birkaç sorun var. Birincisi elektriğin belediyelerle ilgisinin olmamasıdır. Bu terbiyesizliktir. Elektriğin üretimi, iletimi ve dağıtımı Enerji Bakanlığımızın gözetiminde ilgili kamu kuruluşları ve özel sektör tarafından yapılıyor.

HANİ NEREDE NAMUS?: CHP Genel Başkanı'nın nice namus sözü verdiği her konu gibi bunu da arkasını dönünce inkâr edecek olmasıdır. Bu zat 2019 seçimleri öncesinde CHP'nin kazandığı belediyelerden tek kişinin bile işten çıkartılmayacağı konusunda namus sözü vermişti. Seçimden sonra ise sadece İstanbul'da 15 bin kişiyi ekmeğinden ettiler. Hani nerde namus? Bunun yerine kim olduğu, ne olduğu belli olmayan bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular.

40 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı

Ülkenin cumhurbaşkanı ve partinizin genel başkanı olarak ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızda olduğumdan ve olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. 2019 seçimlerinden bu yana AK Parti saflarına diğer partilerden 40 başkan katıldı. Ana muhalefetin başındaki zat İzmir milletvekili. İzmir belediyesi onlarda. Yahu İzmir’de acaba belediyeniz kentsel dönüşüm projesi uyguladı mı? Yok.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN ÖN ALIN: Buraya hassasiyetle dikkatinizi çekmek istiyorum; sokak hayvanları meselesi. Maalesef medyada sık sık çocuklara saldıran başıboş köpeklerin yol açtığı facialarla ilgili üzüntü verici haberlere rastlıyoruz. Öncelikle sahipsiz hayvanların yerinin, sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Şimdi ben buradan birinci derecede büyükşehirlerimiz olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak ve güvenli barınaklar kurarak gıda artıklarından hayvan maması üretimini teşvik ederek pek çok gönül kazanabilirsiniz, gönül kazanabiliriz.