Reklam

Kordon’da tente krizi

İzmir’de bir kez daha “tente tartışması” çıktı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kordon’daki mekanlardan sadece biri için söküm işlemi yapmaya gelince, işletme sahibi ve çalışanı, tentenin üzerinde eylem yaptı.

Kordon’da tente krizi

İzmir’de bir kez daha “tente tartışması” çıktı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kordon’daki mekanlardan sadece biri için söküm işlemi yapmaya gelince, işletme sahibi ve çalışanı, tentenin üzerinde eylem yaptı.

Kordon’da tente krizi
19 Kasım 2018 - 11:31

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Alsancak Birinci Kordon'da kafe işleten Cüneyt Mum'a ait mekanın tentesini sökmek isteyince olay çıktı. Kafe işletmecisi Mum, çalışanı ile birlikte protesto için sökülmek istenen tentenin üzerine çıktı. Uğraşlar sonucu eylemden vazgeçirilen Mum, "Apartman sakinlerinden biri 'Deniz manzaram kapanıyor' diyerek CHP'li üst düzey bir yönetici aracılığı ile bizi şikayet etmiş. İşin içinde partili olunca işlemler hızlandırılmış" dedi.

APARTMANDAN ŞİKAYET...
Yeni Asır'ın edindiği bilgiye göre, dün sabah Alsancak Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki kafeye gelen Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kafenin üstünde bulunan apartman sakinlerinden şikayet geldiği ve yönetmeliğe uymadığı gerekçesi ile Cüneyt Mum'a ait kafenin tentelerini sökmek için harekete geçti.

İŞLETMECİDEN TEPKİ
200'ün üzerinde işletmenin tentesinin bulunduğu Alsancak Birinci Kordon'da özellikle kendisine ait işyerinin tentesinin söküldüğünü belirten işletme sahibi Mum da çalışanı Müjdat Önen ile birlikte sökülmek istenen tentenin üzerine çıktı. Olay yerine tedbir amaçlı polis ekipleri gelirken, Mum ile çalışanı Önen uğraşlar sonucu protesto için çıktıkları tente üzerinden indirildi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri de işyerine ait tenteleri sökerken, işyeri ruhsatı başta olmak üzere tüm evraklarının tam olduğunu iddia eden Mum ise Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Söküm için alınan Encümen kararına karşı İzmir 1. İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulması için dava açtıklarına dikkat çeken Mum, mahkeme kararının sonucu beklenmeden apar topar söküm işleminin yapıldığını iddia etti.

'OCAĞIMIZI BAŞIMIZA YIKTILAR'
Söküm işlemin bu kadar hızlı hayata geçirilmesinin tek nedeninin bir kat malikinin 'Deniz manzaram kapanıyor' diyerek CHP'li üst düzey bir yakını aracılığı ile işletmesini Büyükşehir Belediyesi'ne şikayet etmesi olduğunu savunan Cüneyt Mum, "Bizim her şeyimiz kurallara uygun. Karşı davanın sonucunu beklemeden bu tente buradan sökülüyor. Bizim isyanımız, madem buradaki tente kurallara aykırı, o zaman Birinci Kordon'daki irili ufaklı 200'e yakın işletmenin tentesi de aykırı. Burada keyfi uygulama yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi ocağımızı başımıza yıktı" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum