İzmir’de sürücülerin korkulu rüyası olan ve polisliğe nokta koyan Önder Ergene 2 günde bir, içinde 50 ceza makbuzu olan koçan bitirdiğini söyledi. 30 yıl polislik yapan Ergene’nin bugüne kadar 270 bin trafik cezası kestiği tahmin ediliyor
İzmir'de trafikte uyguladığı tutumuyla kuralsızları dize getiren efsane trafik polisi Önder Ergene (55), 30 yıl sonra son noktayı koyduğu meslek hayatının ardından sivil hayatındaki ilk gün basına konuştu. Ergene meslek yaşamı boyunca sürücülere hep "lütfen" kelimesiyle hitap ettiğini belirterek, "Bu yüzden ceza yazdığım öfkeli sürücüler bile bu kelime karşısında kibar oluyordu. Sen sürücünün cebindeki paraya ceza kesiyorsun, kaba davranırsan olmaz. Onların yerine kendimi koydum, hep lütfen kelimesini kullandım. Bu yüzden hep ben kazandım, bana göre bu kadar fenomen olmamın sebebi gerçekten görevimi layığı ile yapmam ve sürücülere hep kibar davranıp 'lütfen' demem olmuştur" dedi.
Eşine ceza kesmemiş çünkü...
Sosyal medyada kendisinin çok abartıldığını dile getiren Ergene, "Sürekli olarak eşime bile ceza kestiğim söylenir, bu biraz sosyal medya abartısı çünkü eşimin ehliyeti ve arabası yok. Ancak çok sayıda meslektaşıma ve akrabalarıma ceza kestim" dedi.
Ergene, adını vermek istemediği bir milletvekiline ceza kestiğini hatırlatarak, "Sayın vekil bana bir şey demediği gibi elimi sıkıp teşekkür etti. Asla onu unutamam" diye konuştu.
"Kural ihlalini affetmem"
Amacının ceza kesmek olmadığını trafikte hayat kurtaran kuralları uygulamak olduğunu söyleyen Ergene, "Kural ihlali yapan sürücüyü asla affetmem. Bir kere bile tölerens göstermem. Çünkü trafikte ihlalin, hatanın tekrarı olmaz" dedi. Genç meslektaşlarına da sürücülere "Lütfen' demelerini öneren Ergene, "Ehliyeti mi istiyorsun, 'Lütfen" diyerek söze başlayın" dedi. Meslek hayatı boyunca her 2 günde, içinde 50 ceza makbuzu olan bir koçan bitirdiğini söyledi. Buna göre Ergene, 30 yıllık meslek hayatında 270 bine yakın trafik cezası kesti.
"Emekli olmak beni üzdü"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kente geldiği gün jübilesini yapan Önder Ergene'nin emekliye ayrılması sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Yaş haddinden dolayı emekliye ayrılan Önder Ergene, "Çok dinç ve görev yapacak durumdayken emekli olmak beni bir hayli üzdü. Çok faal bir insandım. Görev süresince bir dakika bile dinlenmek için oturmam, en iyi şekilde görev yapmak için çalıştım" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: