Microsoft'tan Fransa'ya 4 milyar euroluk yatırım
Microsoft, veri merkezlerini geliştirmek amacııyla Fransa'ya 4 milyar euroluk yatırım yapacağını açıkladı.
Yayınlanma :
13.05.2024 15:39
Güncelleme :
13.05.2024 15:39
Microsoft başkanı Brad Smith, AFP'ye yaptığı açıklamada teknoloji devinin 41 yıl önceki gelişinden bu yana Fransa'ya yaptığı en büyük yatırım olduğunu söyledi.
Microsoft, Fransa'nın doğusunda yeni bir veri merkezi oluşturacak. Bunun yanında Paris bölgesi ve güneydeki Marsilya kentindeki mevcut tesisler genişletilecek.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisi Pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, e-ticaret devi Amazon'un Fransa'ya 1,2 milyar avrodan fazla yatırım yaparak 3.000'den fazla iş yaratacağını söylemişti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: