Reklam

Salih Erkek'in kaleminden...

"İZMİR ESNAF BİRLİĞİ BAŞKANI YALÇIN ATA’YA TEŞEKKÜRLER"

Salih Erkek'in kaleminden...

"İZMİR ESNAF BİRLİĞİ BAŞKANI YALÇIN ATA’YA TEŞEKKÜRLER"

Salih Erkek'in kaleminden...
08 Mayıs 2024 - 14:55

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura döneminden bugüne kadar Kadifekale’den Agora’ya teleferik yapılması için çalmadığım kapı kalmadı.

Başta Doğru Yol Partisi’nden belediye meclis üyesi girdiğim ve kendilerine seçimi kazanmasında en büyük desteği yaptığım Burhan Özfatura olmak üzere, 16 yıl boyunca büyükşehir belediye başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu, ki o dönemde Kadifekale büyükşehir belediyesi sorumluluğundaydı, defalarca kendilerinden Kadifekale’den Agora’ya teleferik yapılması adına isteğim oldu; lakim “he he” diye geçiştirdi.

Tunç Soyer Başkanın devri başladı. Makamına Gazetemin ve TV kanallarımın Genel Yayın Yönetmeni oğlum Yusuf Erkek ile tebrik etmeye gittik, hoş sohbetten sonra kendilerine dört öneri sundum. Körfez temizliği, altyapı, trafik ve Kadifekale’den Agora’ya teleferik. Tunç Başkanın şahsıma cevaben “Abi merak etme İnşallah hepsi olacak. Hatta teleferiğe beraber binip Kale'ye çıkacağız” demişti.

Başkan Teleferik ile ilgili çalışmalarına başladı, lakin Kale'nin vakıflara geçtiğini, büyükşehir belediyesine iade edilmesi adına mahkemeye başvurduğunu tarafıma bildirdi. Şu an konunun hangi safhada olduğu bilgim dahilinde değil. Ancak en son aldığım bilgiye göre Kadifekale Büyükşehir Belediyesine devir edilecekmiş.

Bu vesileyle haklarını yemeyelim, Kadifekale'nin bu güzel duruma gelmesinde geçmiş İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Kadifekale Güzelleştirme Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin ve de Kadifekale'deki kanaat önderlerinin çabası ve emeği çok fazladır.

Teleferik konusuna dönecek olursak Ekrem Başkan büyükşehirin oluru olursa teleferik yapımını İzmir Ticaret Odası olarak biz üstelenebiliriz demişti. Ekrem Başkanın şahsıma yaptığı beyan üzerine ben de Aziz Başkana söyledim lakin oda nafile oldu. Bu önemli projemi tüm İzmir’i yönetenlere bildirdim. Başta Yazılı ve Görsel Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile geçmiş İzmir Valimiz Kutlu Aktaş’ı Kadifekale’de ağırladım. Lakin iyi niyetlerine rağmen sonuç çıkmadı. 19 yıldır başkanlığını yaptığım Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği giderlerini 2 yıl kadar İzmir Ticaret Odası ve şahsım maddi manevi karşıladık, geriye kalan 17 yıl boyunca maddi manevi giderlerini şahsım Salih ERKEK olarak karşılıyorum. Geçmiş İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte yurdumuzun en büyük ikinci sivil Türk Bayrağını Kadifekale’nin surlarına diktik. Sur içine takı tasarım, kilim tezgahlarını kurduk. Kadifekale'de yaşayan ev kadınlarına ekmek kapısı açtık. Kurduğum Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği sayesinde olumsuzluklara geçit vermedik, atıl olan Kadifekale’yi tekrar yerli yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirdik. Sur içi Kırbahçesi yüzümüzün akı oldu...

Şimdi gelelim bu günlere!

Yerel seçimde CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, DEM Parti vs. partiler, her parti kendi seçmenleri tarafından olum olumsuz takdir niteliğinde oy aldı. En büyük hezimete uğrayan AK Parti oldu. Yani AK Partililer kendi partilerine oy vermedi, cezalandırdı. Nedeni kayıt dışı ekonomiye, fırsatçılara, stokçulara ve tefecilere müdahil olunmamasıydı. Serbest piyasa, hayat pahalılığı, boş tencere, emeklilere kaliteli bir yaşam sağlanaması bu sonucun sebebiydi. Haa bu sonuç iyi mi oldu derseniz hani halk dilinde ne eylerse rabbimiz eyler diyoruz ya, ben de diyorum ki seçimlerde ne eylerse halkımız eyler!

Neden bu seçimin analizini yaptım derseniz genelde, yerelde iktidar olan parti liderlerine mesaj verdim. Anlayana sivri sinek saz, anlamayana Kadifekale’den atılan ramazan topu az…

Şimdi de gelelim İzgazete’de dünkü Özgür Coşkun’un "Esnafın Ekmeğini Büyütüyoruz" haberi ve köşe yazısına...

Esnaf Birliği Başkanı Yalçın Ata ile çok olumlu, güzel bir haber ve köşe yazısı ile 19 yıldır başkanlığını yaptığım Kadifekale’yi de gündeme getirmiş…

Yahu sevgili Özgür Coşkun, şahsımı çok iyi tanırsın. Kadifekale ile ilgili icraatlarımı bilmene rağmen, şahsımla ilgili iki kelam etmemeni çok ayıpladım ve de gönül koydum.

Sevgili Özgür, İzgazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Bey, Kadifekale’yle ilgili neler yaptığımı bilmiş olsaydı evela ismimi başa yazardı bilmem anlatabildim mi?

İşte bu konuda vefaya saygıya çok önem verdiğimi anladın mı? Anlayamazsın, anlamamanın nedeni her şeyi mübah saydığın Napolyon’dan ibarettir...

Geleyim Başkan Yalçın Ata ile yapmış olduğu röportaj ve köşe yazısında belirttiği başkanlığını yaptığım Kadifekale’yi ön planda tuttuğuna çok memnun oldum. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar Tunç Soyer hariç hiçbir belediye başkanı, Atilla Sertel hariç hiçbir milletvekili, Vali Mustafa Cahit Kıraç ve Kutlu Aktaş haricinde, bakan, il başkanı, Ekrem Demirtaş hariç hiçbir oda başkanı, yani kamu kurum ve kuruşları Kadifekale'yi gündemine almadı, adeta tarihi bölgemizi gözden çıkardı.

İnancım odur ki yeni dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanımız Nilfüfer Çınarlı Mutlu ve ilk kez Kale'yi gündeme alan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Esnaf Lideri kardeşim Yalçın Ata, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve kamu kurum ve kuruluşu başkanları tarihi bölgemiz olan Kadifekale için bir araya gelir, Kadifekale'den Agora'ya teleferik projesini hayata geçirir...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için

"TUNÇ SOYER'DEN KADİFEKALE'YE TELEFERİK, ALSANCAK'A TRAFİK MÜJDESİ" başlıklı haberi okumak için tıklayın



BAŞKAN SOYER: "TELEFERİĞE BERABER BİNECEĞİZ" başlıklı haberi okumak için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum