Reklam

Salih Erkek'in Kaleminden...

TARİHİ BÖLGEMİZ KADİFEKALE!

Salih Erkek'in Kaleminden...

TARİHİ BÖLGEMİZ KADİFEKALE!

Salih Erkek'in Kaleminden...
28 Ekim 2022 - 01:19

Sevgili okurlarım; 22.10.2022 günü başkanlık görevini yürüttüğüm İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Kadifekale Suriçi Kırbahçe Kafe'de kahvaltılı aylık  yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirmek üzere bir araya geldik.

15 gün önce Kadifekale Suriçi Kırbahçe Kafe sahibi, can dostum Hüseyin Tabar hakkın rahmetine kavuşmuştu, oğulları Cesur ve Mesut'a başsağlığı diledik, babalarının doğrultusunda gitmelerini ve amcaları olarak her daim arkalarında olduğumu söyledikten sonra İBYAD yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Kadifekale surlarını dolaşmaya çıktık.

Hay dolaşmaz olaydık, güzelim Kale'mizin resmen atıl duruma döndüğünü gözlemledik.

Tek yüz akımız surlarda göndere çekili bayrağımız ve hala yerli ve yabancı turistlerin ziyarete devam etmesiydi.

O kadar üzülmüştüm ki, uzun yıllar boyunca bölgeye yaptığımız maddi ve manevi harcamalar boşa gitmişti, isyan edesim geldi. Sur içi gezimizde diğer ziyaretçlerimizin konuşmalarına kulak misafiri olduk, "yazık, bu tarih başka ülkelerde olsa emsalsiz bir yer haline gelirdi" söylemleri üzüntümüzü katladı.

Son iki yıldır yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle 18 yıldır başkanlığını yürüttüğüm Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği'yle ve Kadifekale'yle tam anlamıyla ilgilenemedim; ancak sağlığıma kavuştum. Artık sahalara dönüyorum, bundan sonra eskisi gibi gözüm tarihi bölgemiz olan Kadifekale'nin üzerinde olacak.

Pandemi döneminden bu yana Kadifekale Sur İçi İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile belediyelerin anlaşamaması üzerine arada kalmış, bu sebeple her iki kurumdan da gereken özeni görememiş. Bu anlamda Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak en kısa zamanda her iki kurum ile de görüşüp yaşanan olumsuzluğa son vermek adına gereken neyse yapacağım. 2005 yılından beri bölgeye karşılıksız verdiğimiz desteği kimsenin silip atmaya, tarihi bölgemizi atıl duruma getirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için..

NOT: Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve hasretle anıyor, yurdumun tüm insanlarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!