Gazetem İzmir / Burak SOLAK - Gazetem İzmir, Gazetem İzmir TV ve Erkekçe TV imtiyaz sahibi Salih Erkek ve Haber Müdürü Burak Solak CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek'i ziyaret etti. Yaklaşan seçim süreciyle alakalı soru cevap şeklinde gerçekleşen röportajda Sözüpek, Karabağlar'da gerçekleşecek yerel seçimi en az 50 bin farkla kazanacaklarını vurguladı.
Salih ERKEK: “Sayın Başkanım, yemekte, gençlerden yaşlısına baya kalabalık bir kitle vardı. Peki bu yemeğin amacı neydi?”
Bülent SÖZÜPEK: “Bilindiği üzere Karabağlar köklü bir ilçe, Konak’a bağlı olduğundan beri dinamik genç yapısıyla İzmir’in önde gelen ilçelerinden birisi. Burada bizim amacımız, birlik ve beraberliğimizi bütünleştirmek. Sayın Genel Başkanımızın yanında olarak, 2024 yerel seçimlerinde, Karabağlar’da oyumuzu arttırıp, dördüncü kez bayrağımızı yükseğe taşıyıp, sosyal belediyeciliği bu kentte nasıl yapıldığını, bugüne kadar yapılan çalışmaları daha iyiye taşımak için örgütümüzü, meclis üyesi aday adaylarımızı ve belediye başkan aday adaylarımızı bir araya getirerek, Karabağlar’da birlik beraberliği sağlamak amacıyla bugün böyle bir yemek düzenledik. Partimiz ve genel merkezimiz tabi ki bir seçim yapacak adaylık konusunda, aday kim olursa olsun, biz genel başkanımızın, MYK’mızın, partimizin, ilçe örgütümüz olarak onun arkasında durarak, Karabağlar ’da Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak istiyoruz. Biz istedik ki bir birlik ve beraberlik yemeği olsun, örgüt sokağa çıktığında, hem sahada hem alanda bayrağımızı bir üst noktaya taşımak için böyle bir yemek düzenledik. Katılımda gayet coşkulu oldu. Çünkü insanların birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönem. Böyle yemeklerin, böyle birlikteliklerin, örgütümüzün bir arada olması için Karabağlar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak, çok özen gösteriyorum. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz.”

Salih ERKEK: “Sayın Başkanım, biraz da Türkiye genelini konuşmak istiyorum. Türkiye genelinde, CHP aday açıklamasında biraz geride kaldı. Özellikle de İzmir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?”
Bülent SÖZÜPEK: “ Kurultayımız henüz yeni bitti. Bazı aday kriterleri belirlenmesi noktasında, aslında geçen döneme bakıldığında çok da geç kalınmış değil. Geçen dönemde hemen hemen aynı zamanda adaylar belirlenmişti. Partimizde ilçelere heyetler gönderildi. Alanda kazanacak adayın belirlenmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Kendileriyle yola devam edilip edilmemesi konusunda mevcut belediye başkanlarının memnuniyet anketleri yapılıyor. Yeni aday adayı olan arkadaşlarımızla da en doğru aday kim olur noktasında, hem vatandaşlarımızın, hem de ilçe örgütümüzün görüşleri alındı. Bence süreç normal bir şekilde devam ediyor. Geç kalınmış bir durumun olduğunu pek düşünmüyorum. Kamuoyuna bu durum mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer belediye başkanlarımızı yıpratılıyor gibi lanse ettiriliyor ama öyle bir durum söz konusu değil. Tabi ki artık kısa bir süre kaldı. En kısa zamanda partimiz adaylarını kamuoyuyla paylaşacaktır. Bizlerinde sokağa çıkıp bir an önce çalışması gerekiyor.”

Salih ERKEK: “Sevgili Başkanım, ben hemen hemen 36 yıldır İzmir’de siyaset yapıyorum. Kanaat önderleriyle ve şahsım 19 yıl boyunca mücadele vererek Karabağlar'ı ilçe yapmak için uğraşanlardan biriyim. En üst kademelerde bir çok görevde bulundum. Merkez Karar Kurul Üyesi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan, İl Başkan Yardımcılığı, Belediye Meclis Üyeliği,10 yıl Meclis Başkan Vekilliği, gibi her türlü kademelerde görev aldım. Şuan İstanbul Sayın Ekrem İmamoğu, Ankara Sayın Mansur Yavaş, İsmi İzmir'le bağdaştırılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Özlem Çerçioğlu bile açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız üvey evlat mı ki ismi halen daha açıklanmıyor. Bizler İzmir’i sürekli araştırıyoruz. Biz Gazetem İzmir olarak, internet haber portalımız da bir anket açtık. "CHP İzmir'de kimi aday göstermeli" adlı anketimizde Sayın Tunç Soyer, %66.2 gibi büyük bir oranla önde. İzmir Esnaf Odalar Birliği Başkanlığı, Vakıflar, federasyonlar, dernekler, STK’lar, kimlere sorsak, herkes Tunç Soyer diyor. Şu an aldığımız bilgilere göre, çok farklı isimler konuşuluyor. Sizler İlçe Başkanları olarak bu konuda bir söz sahibi olmuyor musunuz?

Bülent SÖZÜPEK: “Bizim partimizde demokrasi kültürü, diğer partilere göre daha fazla ve eleştiri mekanizması daha yüksek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le beraber, küçük bir çalışma fırsatı buldum. İktidarın bütün engellemelerine rağmen, bu kente büyük hizmetlerde bulundu. Su fabrikasının açılması, 5 ayrı fabrikanın açılması, tarihin en büyük yatırımları, Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, altyapı yatırımları, Kemeraltı’nın çözümü, “Başka Bir Tarım Mümkün” gibi çok güzel projelere imza attı. Bu tabi ki herkese göre değişir fakat, bana göre Tunç Başkan, başarılı bir dönem geçirdi. Halkın yanında oldu. Kriz belediyeciliğini çok iyi yönetti. İlk geldiğinde büyük bir yangın olmuştu. Daha sonrasında pandemi, iki büyük deprem, sel baskınları gibi bütün olumsuzluklara rağmen, görevini başarıyla, hiçbir şaibeye karışmadan her krizin altından yüzünün akıyla çıkmış bir başkanımız var. Avrupa’da Belediyeler Birliği Başkanlığı, Expo 2026’yı Türkiye’ye kazandırması, bunlar bu kent için büyük kazanımlar. Siyasi tercihlerinden dolayı bir yıpranma oluyor. Yani kurultay sürecinde yapılan tercihten dolayı, partimizin, Genel Başkanımızın bunu önemseyeceğini düşünmüyorum. Başarılı olan herkesin yanında olacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması yolunda, Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in, Başkan Soyer’e bir dönem daha yetki vereceğine inanıyorum. İlçe Başkanları olarak da, biz destek açıklamamızı yaptık. Hem Genel Başkanımızın hem de Tunç Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Süreci bekliyoruz. Herhangi bir sıkıntı olacağını da düşünmüyorum.

Salih ERKEK: “ Biliyorsunuz ki Karabağlar çok kozmopolit bir ilçedir. Karabağlar ilçe olurken, bende bu konuda çok emek verdim. Seçimler yaklaştı ve sizde seçimler için bir an önce çalışmak, sokaklara çıkmak istiyorsunuz. Peki sizce ilçeyi tekrardan alacak mısınız?
Bülent SÖZÜPEK: “Karabağlar, sosyal belediyeciliğin en iyi uygulandığı bir ilçe. İlçe Başkanlığı olarak da biz Karabağlar’da tekrardan, büyük bir farkla seçimi kazanacağımızı inanıyorum. Bunun için de elimizden ne gelirse, gece gündüz demeden, Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Yönetimi ve İlçe Örgütü olarak, çalışmaya devam edeceğiz.
Salih ERKEK: “ İki dönemdir seçim çalışmalarını çok daha yakından takip ediyorum ve iki dönemdir kendimde CHP’ye oy verdirtiyorum. Çünkü bazı insanlar tabiri caizse siyasette “şımarıklık” yapıyor ve bu durumda benim hiç hoşuma gitmiyor. Eski Karabağlar Kaymakamı Sayın Mehmet Sadık Tunç'unda AK Parti'de belediye başkan adaylığında ismi geçiyor. Karabağlar’da da çok seviliyor. Saygınlığıyla, özverili çalışmasıyla ve dürüstlüğüyle Karabağlar Halkı tarafından da çok konuşuluyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bülent SÖZÜPEK: “ İlçe Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın adayına saygı duymak zorundayız. Bizim tek istediğimiz, birlikte sağlıklı bir seçim sürecini yürütmek. Sonuçta, partililerimiz, vatandaşlarımız, bize ya da onlara oy verenler bir tercih yapacaklar. Kimin kendilerini daha iyi yöneteceğine inanıyorlarsa ona oy vermeliler. Sonuçta AK Parti iktidarının 23 yıldır yaptıkları ve ülkemizin geldiği durum ortada. Vatandaşlarımızın oy verirken bunları değerlendireceklerini düşünüyorum. Tercih noktasında da Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana tercih kullanacaklarını düşünüyorum. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak Karabağlar’da, Belediye Başkan adaylık yarışını kazanıp, Karabağlar’da yaşayan 500 bin vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Seçim zamanında 50 binin üzerinde bir fark olacağını düşünüyorum.
Salih ERKEK: “Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi şahsımı davetiniz adına çok teşekkür ediyorum. Niyet iyi olursa, akıbette hayırlı olur. Allah herkesin gönlüne göre versin. Yolunuz açık olsun. Sizlere ve ekibinize kolaylıklar diliyorum.”
Bülent SÖZÜPEK: "Sizi kendimizden ayrı düşünmüyoruz. Karabağlar ilçemize katkılarınızı da biliyoruz. Basın emekçilerinin işinin çok zor olduğunu biliyoruz. Davetimizi kırmayıp, haber müdürünüzle birlikte geldiğiniz için biz teşekkür ederiz. Şeref verdiniz."

Yorumlar
Kalan Karakter: