Reklam

Salih Erkek Yazdı... Yüzlerce ağaç katledildi

Yüzlerce ağaç katledildi

Salih Erkek Yazdı... Yüzlerce ağaç katledildi

Yüzlerce ağaç katledildi

Salih Erkek Yazdı... Yüzlerce ağaç katledildi
13 Temmuz 2020 - 16:48

Tüm Dünya’nın malumu olan Türkiye’de yaşanan Gezi Parkı olaylarının ilk kıvılcımı birkaç ağacın kesilmesiyle başladı.
Bölgemizin nadide sahillerinden olan Karaburun Gerence Körfezi’nin denize nazır 6 sitesi olan bu sitelerde yaşayan yerli ve yabancı on binlerce insanın olduğu alanda iki yüz dönüme yakın tepedeki ağaçları katlettiler.
Karaburun Küçükbahçe Mevkii yolu üstünde Karareis Mevkii’nde yaşanan katliamda yıllanmış ağaçlarla beraber boy vermiş ağaç yavruları ve yeşil alan ‘yok’ edildi.
Neden mi?
Tabii ki para kazanma uğruna….
Kesilen ağaçların akıbeti ise belli değil. Dört yüze yakın yetişmiş ağaç, yetişmemiş genç ağaçlar, kim veya kimlere verildi?
Bu katliamı yapanlar için, başta İzmir’imizin Başsavcısı Sayın Kamil Erkut Güre ve tüm savcılarımıza yazımın aracılığıyla ihbarda bulunuyorum. Ayrıca İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak’ın da bu olumsuzluğa müdahil olmalarını Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi olarak hasetten istirham ediyorum.
Bir çağrım da bölgede bulunan Yunus Emre, Palmiye, Mercan, Karareis ve Cumhuriyet tatil siteleri başkanlarına ve sakinlerinedir. Lütfen sizler de savcılarımıza şikayette bulunun. Tüm Dünya yeşil ormanlar ve alanlar var etmeye çalışıyorlar. Böylesi iş adamları da para kazanma adına yeşili ve ağaçları birlikte yok ediyorlar.
Son olarak diğer bir çağrım da duyarlı avukatlarımıza... Lütfen sizler de kanunu nizamı bilensiniz. Sizler de müdahil olun.
Herşey yurdum ve yurdumun insanları için...