Reklam

Salih Erkek yazdı...

Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek bu haftaki köşesinde ülkemizde yaşanan referandum sürecini kaleme alarak seçmene "evet veya hayır, ne karar çıkarsa çıksın birbirimizi kırmamaya özen gösterelim" çağrısında bulundu.

Salih Erkek yazdı...

Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek bu haftaki köşesinde ülkemizde yaşanan referandum sürecini kaleme alarak seçmene "evet veya hayır, ne karar çıkarsa çıksın birbirimizi kırmamaya özen gösterelim" çağrısında bulundu.

Salih Erkek yazdı...
19 Şubat 2017 - 17:06

Demokrasinin gereği yapılan referandum, genel ve yerel seçimlerde vatandaşlarımızın kendi görüş ve düşünceleri doğrultusunda oy kullanmalarına saygım sonsuzdur.

Her bireyin görüşü kendisini bağlar; zaten doğru bildiğimiz yönde hareket etmeliyiz.

Lakin; kişileri görüş ayrılığına düşüp birbirini kırmasına asla saygı duymuyor, bu durumu kabul etmiyorum.

Ve bu anlamda yurdum insanlarına nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum...

Kendimden örnek vereceğim, ben hiçbir seçim sürecinde etrafıma şuraya oy atacaksın diye baskı yapmam, kırıcı konuşmam. 32 yıldır siyasetin içerisindeyim, görüş ve tecrübelerime dayanarak yönlendirmelerim tabii ki oluyor; lakin bu kesinlikle zorbalık boyutunda değildir ve kırıcı olmam söz konusu olamaz.

Zaten akraba ve dostlarım, yakın çevremdeki kişiler görüşlerime güvenerek söylediğim doğrultuda hareket ediyorlar.

Bu vesileyle de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Seçimler, referandumlar, iktidarlar gelip geçer, ebedi olan Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bizlerin dostluğu, kardeşliğidir.

Diyeceğim o ki "Evet – Hayır" atışmalarına girip eşinizi dostunuzu kırmayın. Tabii ki görüş alışverişi yapabilirsiniz ama karşıt görüşlere de saygınızı kaybetmeyin bilmem anlatabildim mi?

Şimdi gelelim "Evet ve Hayır'a..."

Başta Reisi Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM çatısı altında grubu bulunan partilerden AK Parti ile MHP referandumda evet, CHP ve HDP ise hayır diyeceğini seçmene duyurdu.

Yurdum insanları kendilerinin alanlarda, TV programlarında, yazılı basında ve haber portallarında yaptığı açıklamaları takip edecek ve evet mi hayır mı diyeceklerine karar verecek.

Evet veya hayır kararı verecek olanlara tekrar sesleniyorum; birbirimizin görüşlerine saygılı olalım, özellikle sosyal medya hesaplarınızdan birbirinizi kırmaktan çekinmeyecek paylaşımlar yapmayın. Aynı çağrım siyasi parti liderleri içinde geçerli, lütfen birbirinizin yüzüne bakamayacak sözler söylemeyin, yurdum insanlarını kutuplaştırmayın.

15 TEMMUZ UNUTULMASIN!

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, ülke dışında olup da kalbi ülkemizle bir atan vatandaşlarımıza sesleniyorum: "15 Temmuz günü yurdumuz üzerinde harekete geçen FETÖ unsurlarının karşısında dik duran Reisi Cumhurumuz, Başbakanımız, güçlü siyasi irademiz, Reisi Cumhurun çağrısıyla alanlarda yurdunu müdafaa eden vatandaşlarımız olmasaydı şuan Suriye gibi olmuş, ABD ve İsrail'in güdümüne girmiştik. Çok şükür ki bu olmadı, millet olarak bu hainlerin planını bozduk, iç savaş çıkarabilme hayalleri başlarına yıkıldı.

Diyeceğim o ki, referandum sürecinde ayrımcılık yapmayalım, birbirimize karşı kutuplaşmayalım. Aklıselim olalım, sandıktan çıkan sonuca riayet edelim, evet de, hayır da çıksa omuz omuza duralım ki düşmanlarımızı çatlatalım.

Sandıktan evet veya hayır, hangi karar çıkarsa çıksın bu sonumuz değildir, bizler bir bütünüz, bizim bizden başka dostumuz, Türkiye'den başka gidecek yurdumuz yok!

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not 1: Hayatı boyunca hak ve hukuktan yana olan biri olduğum için yakın çevrem referandumda evet mi hayır mı diyeceğimi soruyor, bizler ne diyelim diye fikir danışıyor. Aklın yolu birdir, vatan, millet ve bayrak adına üzerimize vazife düşerse yapmaya hazırız. Evet mi, hayır mı cevabıma gelince, son hafta kararımı vererek eşimle, dostumla, yakınlarım ve akrabalarımla paylaşacağım.

Şahsıma inanan yakınlarımla aklıselim şekilde oylarımızı vereceğiz.

Not 2: Can okurlarım, Allah'ıma şükürler olsun 12'nci sayımızı da çıkartmak nasip oldu. Böylece basın ilan yayın hakkımıza da kavuştuk.

İmtiyaz sahibi olduğum Gazetem İzmir yazılı basında ve internet haber portalında resmileşti.

Ve yasal olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarından ilan hakkımızı elde ettik.

Bu vesile ile gayretlerinden dolayı ekip arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Yüce Allah'ım bizleri doğruluktan, vatan, millet ve bayrak sevgimizden ayırmasın.

14 yıldan beri her yazımın sonunda kullandığım sözlerimi tekrarlıyorum; her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

Not 3: Sevenlerin sevdiğine bir ömür kavuşabildiği 14 Şubat geçirmenizi temenni ediyor, yurdum insanlarının Sevgililer Günü'nü kutluyorum...

YORUMLAR

  • 0 Yorum