Reklam

Salih Erkek yazdı...

"Kuzguni Sanat Cafe’de akşam yemeği"

Salih Erkek yazdı...

"Kuzguni Sanat Cafe’de akşam yemeği"

Salih Erkek yazdı...
13 Mart 2017 - 20:27

Sevgili yazarımız Pelin Uğur’un ricası üzere, merkezi Çiğli Ataşehir’de bulunanan Estetik İnternational’a gitmek için yola koyulduk, malum adresimize vardık. Adresimizin yan komşusu Kuzguni’de geçtiğimiz yıl işletme müdürlüğü yapmış olan yazarımız Pelin Hanım, Salih Bey işletme sahibi Güler Doğru’ya müsadenizle bir merhaba demek isterim, sizde eşlik ederseniz sevinirim dedi, kıramadım, içeriye beraber girdik. Mekan sahibi Pelin Hanımı görünce coşkuyla karşıladı, kucaklaştılar. Özlem giderme faslı devamında tanışıp buyur edildik. İlgimi çeken sıra dışı düzenekte özenle dekor edilmiş mekanı dolaşmak istediğimi söyleyince Güler Hanım ve Pelin Hanımla beraber keşif gezisi yaptık.

Kuzguni Sanat Cafe toplam 600 m2 lik kapalı ve açık özenle tasarlanmış, çok yönlü sanatsal etkinliklerle, sanatçılarla vizyon yakalayan bir mekan olma özelliğine sahip. Özel menüsüyle güne keyifli bir kahvaltıyla başlarken, ailece nitelikli zaman geçirip, hatta çocuğunuzu bilinçli eğitmenler gözetiminde hazırlanmış etkinlikler için özelikle götürüp emanet edebileceğiniz bir mekan. Çocuklar ilgilerini çeken eğitici programla zevkle oyalanırken, siz de eşinizle, dostunuzla kafa dağıtıp yemek yiyerek, kuzguni kitaplığından seçtiğiniz kitabınızı okuyup, derginize göz gerdirmeniz de mümkün. Ya da elinize aldığınız kahvenizi, kadehinizdeki kaliteli şarabınızı yudumlarken hoş sohbet edip iyi müzik dinlemek için tercih edebileceğiniz dost meclislerinin özlenen alanına sahip...

Mekanı dolaşıp da Güler Doğru’nun ikram ettiği kahveyi içmemek olmaz dedik. Oturup sohbet etmeye başladığımızda Gazetem İzmir'i eline alıp sayfaları çevirdiğinde rengi attı, neden bu kadar AK Partililere yer verildiğinin sitemiyle hızlıca Gazetem İzmir’in sayfarını kapatıp sehbanın köşesine atıp taraflı olduğumuzu iddiası üzerine lütfen iyice bakın Sayın Kılıçdaroğlu haberine de tam sayfa ayırdık. Taraflı olduğumu söylemeniz beni üzer, yıllarca ilkesi vatan, millet ve bayrak olan tarafsızca, doğrulukla Hz. Ali’nin kılıcı kadar keskin olan ben Salih Erkek’i tanımadığınız için hoş görüyorum, lütfen araştırın, yıllarca siyasetin içinde, topluma hizmet için yer aldım ve bu uğurda servetimin dörtte üçünü harcadığımı dile getirdim. İzmir’in her tarafından görülen Türkiye’nin ikinci büyük bayrağını tarihi bölgemiz olan Kadifekale Surları'na diktiğimizi ve bu konuda katkı koyanlara da bir kez daha şükranlarımı iletiyorum. Bu semtte öncelikle kadınlarımız için gelir sağlayacakları, yaşam kalitelerini artıracak eğitim programları çalışmalarımla gururluyum peki siz hiç bu semte gidip gezdiniz, gördünüz mü? Bunca varlığınızla ne yaptınız diye sorunca… kendisi sakinleşip emeklerimden dolayı teşekkür etti. Kendileriyle Kadifekale’yi ilerideki bir tarihte beraber ziyaret etmek için sözleştik. Güler Hanıma kırgınlığımı belirtmeden vedalaşerek, Kuzguni'den ayrıldık..

Esas ziyaret sebebimiz olan, Estetik İnternational'a girip işletme sahibi Fatoş Aktoprak Hanım ile tanıştık. Saygınlığı, zerafeti, güzelliği gözümden kaçmamıştı. Aynı şekilde bize kendisinin merkezini gezdirmesini, tanıtmasını istedim, muhteşem bir tesis olduğunu gördüm yarın 17.30'da ajansımla tekrar geleceğimizi söyledim.

Sözümüz de durup ertesi gün, Çınar Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı sevgili Cihangir Çınar ve yazarımız Pelin Uğur ile malum adrese gittik. Ayrıntılarını daha sonra vereceğim işletmeye katkı koyacak özel görüşmemizi ziyaret ve işletmeye özel bilgi ayrıntılarını izleyen günlerde sizlerle paylaşacağım.

Günün yoğunluğu nedeniyle, kahvaltı yapmaya fırsat bulamayan sahsım çok acıktığımı belirterek, hep beraber yemek yemeye davet ettim ve Kuzguniye geçtik. Bizleri karşısında gören Güler Hanım şaşkınlık içinde, samimi ve güler yüzüyle zerafetiyle mekanın en güzel köşesinde yer alan masaya bizleri buyur ettiler. Kuzguni şefinin hazırladığı, Güler Hanımın elleriyle zerafet içinde masaya özenle servis ettiği, Ege ve Akdeniz'e özgü mezeleri tatmaya başladığımda özellikle bademli Ege otları mezesinin yanı sıra alışılmışın dışında bulduğum, tadı damağımda kalan nefis siyah makarnasını ve bonfile dilimli Akdeniz salatasını menüsünden tatmanızı öneriyorum. İlerleyen saatlerde masamıza iştirakiyle bizlere onur verip şereflendiren, eski sektörümden tanıştığım, Doğrucan Mobilya'nın kurucu sahibi Sayın Orhan Doğru, yemeğe eşlik ederek masada yer aldı. Hoş sohbet ederken, zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamadık lakin, sevgili Güler Hanıma söylemeden geçemeyeceğim iki çift sözüm vardı; kendilerine beni iyi araştırıp soruşturdunuz mu diye sordum. Evet Salih Bey sizi araştırdım, yazılarınızı okudum, sahsınızı iyi tanımış oldum cevabını da alarak geceyi yediğimiz kaliteli yemeklerle, dostlarla sohbet etmenin keyfiyle sonlandırdık. İlerleyen günlerde, her iki kurumun da özel röpörtajlarını gündemime taşıyacağım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum