Reklam

Salih Erkek Yazdı...

Cumhur ve Millet İttifakı İzmir

Salih Erkek Yazdı...

Cumhur ve Millet İttifakı İzmir

Salih Erkek Yazdı...
26 Mart 2019 - 10:32

‘Belediye seçimleri nasıl kazanılır?’ diye defalarca yazdım. TV Programlarımda konuştum, dile getirdim. Ama ne yazık ki başta siyasi genel başkanlar olmak üzere il ve ilçe başkanları bildiklerini okudular. Hepsi kendilerine yakın olanları aday yaptılar.
Örneğin; AK Parti, Karabağlar halkından kabul gören adayını, aday tanıtım toplantısına 1 saat kala geri çekti, yerine başka birini aday gösterdi.
CHP Buca’dan adaylığı açıklanan kişiyi, ‘ki bu aday seçim bürolarını açmış, araç giydirmelerini yapmıştı’ adaylıktan geri çekti. Her iki adayın da onurlarıyla oynanmıştır. Bu mudur siyasetin onuru? Bu mudur ilkeliği?
Sizce her iki ilçe halkı bu haksızlığı içlerine sindirecekler midir?
Bence Kocaman bir ‘HAYIR’.
Yahu dedim ya; defalarca yazdım, çizdim, tüm siyasi genel başkanların İzmir’de ki temsilcileri olan il ve ilçe başkanlarını uyardım. ‘Halktan kabul görmeyen belediye başkan ve belediye meclis üyesi adaylarıyla yol çıkmayın, seçimi kayıp ederek sınıfta kalacaksınız’ diye. Lakin şahsımı tınlamadınız.
Sizlere örnek vereyim; Karabağlar ilçesinin taşını toprağını çok iyi bilen biriyim. 2-3 meclis üyesi hariç diğer meclis üyesi adaylarınız halktan kabul görmeyen adaylardır. Bu adayları bu bölgeye neye göre taşıdınız?

Açıkça söylüyorum; Karabağlar’ı toplama kampı yaptınız!
Pardon ya, sizlerde kendilerinize yakın olan kişileri taşımakta haklısınız. Bu aday il başkanın adayı, şu aday ilçe başkanın, milletvekilinin yakını. Aman ha bu adam güçlü iş adamı, aman haa bunları gücendirmeyelim diyerek listelerinizi yaptınız.
Bu söylediklerim CHP için de geçerlidir. Eminim ki siz yöneticiler son derece mutlusunuzdur. Mutluluğunuz da daim olsun. Lakin seçimden sonraki halinizi göreceğim.
AK Parti ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının çalışmalarını da çok yakından takip ediyorum. Sn. Nihat Zeybekci ve Sn. Tunç Soyer gece gündüz demeden partilerine bir oy daha fazla getirebilmek adına helak oluyorlar. Belediye meclis üyelerinizi takip ediyorum, 2-3 kişi haricinde sahada çalışanları görmedim. Pardon günahlarını almayayım sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinde görüyorum.
CHP ve AK Parti İzmir Kurmayları; unutmayın ki belediye meclis üyeleri ilçelerinde, mahallelerinde belediye başkanlarına oy sağlayanlardır. Her belediye meclis üyesi adayı en az partisine 1000 oy getirmelidir. Lakin bazı adaylarınız 3-5 oy dahi getiremezler. Onların yüzünden partilerine oy vermeyecek olan partilileriniz var, bilemem anlatabildim mi?
Şahsım Salih Erkek olarak CHP veya AK Parti diye yazımda belirtmeyeceğim. 4 ilçeyi Allah’ımın izniyle kazandıracağım. İlçelerinde ikamet eden etmeyen tüm dostlarımı akrabalarımı arkadaşlarımı arıyorum. Hepsinden de söz alıyorum. Bana tek cevapları ‘sen nereyi desteklersen bizde destek sözü veriyoruz sana inanıyor ve güveniyoruz’ oluyor. Bu sözler şahsımı son derece mutlu ediyor. Ne demiş atalarımız, ‘Ne ekersen onu biçersin’ , ‘kıymet bil ki kıymetin bilinsin’. Niyeti iyi olanların yolları bahtları açık olsun. Halk adına değil çıkarı adına olanların da yollar bahtları başarı da kapalı olsun.
Herşey yurdum ve yurdumun insanları için…

NOT-1: Ayrıca siz belediye başkanları, İzmir’in medyasına göz önünde bulundurun. Adamcılık yapmayın. Bizlerin de televizyonları, yazılı basını ve internet haber portalları var. Unutmayın ki, yerel basın sizlere çok daha yakındır.
NOT-2: Bizlere basın bültenlerini gönderen tüm siyasi parti adaylarını ayırt etmeden haber portalımızda ve gazetemizde yer veriyoruz, Hiçbirini birbirinden ayırmıyoruz. Tüm siyasi partilerin bilgisine.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Bayram yeşilöz
    5 yıl önce
    Her yerel seçimde oluyordu ama bu kadar deyil bu yerel seçimde o kadar köşeyi dönen oldu ki ideoleji dürüstlük ahlak tamemen bitti kimin parası varsa o aday oldu sen açık yazmamışın ama ben açık açık yazayım halk kendine gelip sandıga gitme mali.