Reklam

ŞANLIURFA FEDERASYONU'NDAN "BiRLiK, BERABERLiK VE DOSTLUK" GECESi

İzmir, Şanlı Urfa Federasyonu, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde ‘’ Birlik Beraberlik Dostluk Gecesi’’ düzenleyerek hafızalara kazınacak bir organizasyon düzenledi.

ŞANLIURFA FEDERASYONU'NDAN "BiRLiK, BERABERLiK VE DOSTLUK" GECESi

İzmir, Şanlı Urfa Federasyonu, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde ‘’ Birlik Beraberlik Dostluk Gecesi’’ düzenleyerek hafızalara kazınacak bir organizasyon düzenledi.

ŞANLIURFA FEDERASYONU'NDAN
21 Mart 2019 - 15:31

(Gazetem İzmir / Pelin Uğur) - İzmir, Şanlı Urfa Federasyonu, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezinde ‘’ Birlik Beraberlik Dostluk Gecesi’’ düzenleyerek hafızalara kazınacak bir organizasyon düzenledi.
İzmir’in başarılı iş adamı İZTO Meclis üyesi , Anadolu Birliği Onursal Başkanı , Şanlıurfa Federasyon Başkanı Koç Ali Al hoş geldiniz konuşmasını yapıp, asil kurucu üyelerini sahneye davet edip takdim etti. Açılış ;saygı duruşu ve salondaki tüm katılımcıların İstiklal Marşını coşkuyla okumasıyla başladı. Sayın Koç Ali Al ‘’ doğduğumuz kutsal toprakların mistik gücünü kanımızda taşıyoruz, unutulmamalıdır ki; Unesco Dünya Miras Listesine giren tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Şanlıurfa’daki yerleşik hayatı simgeleyen işaretler ve ilk ibadet merkezi Göbeklitepe ‘de bulunuyor, yine Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Nemrut Dağında yer alan Kommagene uygarlığı eserleri, Zeugma mozaik Müzesi Güney doğu topraklarında yer almakta, Mezopotamya topraklarında MÖ yaklaşık 12.000’den buyana Neolitik devrim zamanından buyana Sümer, Asur, Akad ve Babil medeniyetlerini bünyesinde bulundurması dünyanın ilk medeniyetlerinin bu topraklarda olması tesadüf değildir. Allahın lütfü yaradılışımızdaki üstün güce sahip olarak doğduğumuz toprakların mistik gücü ile, karnımızın doyduğu topraklarda çalışarak birlik, beraberlik ve dost paylaşımlarla yaptığımız başarılı yatırımlarla vefa duygumuzla varlığımızı sürdüreceğiz. Konuşmasında; birlik, beraberlik ve dostluğun öneminin altını çizerek katılımcılara teşekkür ederken, yaşamda kadınların varlığının önemine de dikkat edilmeli diyerek sahneye Ak Parti İzmir Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu’nu ve CHP Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Çalkaya’yı yanına davet edip ellerinden tutup güç birliği gösterisinde bulunup iki hanımefendide benim nazarımda çok değerlidir. Bileklerinin hakkıyla emekleriyle hak ettikleri yere halkın oylarıyla gelecekler. Ben saygımı, sevgimi huzurlarınızda bir kez daha ifade ederek takdim etti. Devamında, sahneye konuklar arasında yer alan Ak parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı davet edip söz verdi.

Çankırı; ‘’ Burada yoğun bir topluluk var, çok başarılı bir organizasyon yapıp sadece Şanlıurfalı hemşehirlilerinize değil İzmir halkını bir araya getirmişsiniz. Çok memnun oldum, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Başarılarınızın devamını ve iyi eğlenceler diliyorum, sayın Kendirci’nin sahnesini izlemek için sabırsızlananlara haksızlık etmeyelim ‘’diyerek teşekkür etti.

Gecede, Urfa sıra gecelerinin vaz geçilmez solisti, şefi Mehmet Kendirci ve sazları sahnede yoğrulan çiğ köfte görseli ile geceye damgasını vurdular. Konuklar halay çekip, zılgıt atıp eğlencenin doruğuna vardılar.
Geceye ; Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sait Tunç, Ak Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Gazetem İzmir-TV İmtiyaz sahibi Salih Erkek, Ak Parti Konak Belediye Balkan Adayı Melek Eroğlu, CHP Balçova Belediye Başkan adayı Fatma Çalkaya, CHP Bayraklı Aday adayı Murat Haluk Öncel, DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, İzmir Mardinliler Federasyonu yön. Üyesi Mustafa İmrak, Siverek Kültür Ve Dayanışma Yard. Derneği Yön. Kur. Başkanı Suphi Özlahlan, İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, Amasyalılar Dernek Başkanı Gülsevim Kılıçaslan, Midyat Dernek Başkanı Mustafa Efe Öncel, İzmir Mardinliler Federasyonu Başkanı Ahmet Tunç , İzmir’in Hayırsever insanı Sultan Tatlı, Kasider Başkanı Av. Atılım Atılay, Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, Buca Atlı Spor Klübü işletmecisi Remzi Kasanoğlu, AK parti Meclis üyesi Adayı Hilal Pınar Koçer, Hurşidiye Mah. Muhtarı Enis İpek, Ege Mardinliler derneği İcra Heyeti Başkanı Nevzat Yılmaz Şimdi ve değerli bir çok konuk katılımlarıyla değer kattılar.


YORUMLAR

  • 0 Yorum