Reklam

Salih Erkek yazdı

TUNÇ SOYER VE İZMİR

Salih Erkek yazdı

TUNÇ SOYER VE İZMİR

Salih Erkek yazdı
02 Mayıs 2019 - 15:26

Aziz Kocaoğlu’nun 15 yıllık beceriksiz yönetiminden sonra maddiyat harici her konuyu enkaz olarak devralan İzmir’in yeni başkanı, yıllarımın dostu Tunç Soyer’in işi zor…
Zoru sevdiğini bildiğim ve İzmir’i iyi seviyelere getireceğinden emin olduğum Tunç Soyer’in şansızlığı Aziz Kocaoğlu’ndan başkanlığı devralmak oldu.
Herkesin malumudur, Kocaoğlu her yerel seçim arifesinde soluğu CHP Genel Merkezi’nde alır; başta genel başkan olmak üzere parti kurmaylarını tehdit ederek İzmir’deki belediye başkan adaylarını dizayn etmeye çalışırdı.
Son seçim öncesi kendisi aday olmadı, kankası olan Abdul Batur’u büyükşehire belediye başkan adayı yapmaya çalıştı, Soyer’in aday gösterilmemesi adına son düzlükte kendisinin de aday adayı olduğunu açıkladı. Tek gayesi Sayın Soyer’in aday gösterilmemesiydi.
Ancak ne yaptıysa Sayın Soyer’in hizmete seçilmesine engel olamadı. Hırçın tavırlar göstermesine karşılık Soyer her zaman saygın bir şekilde, kendisine yapılana rağmen Kocaoğlu’nu ötekileştirmeden aday olmayı başardı, seçimde İzmir’de büyük başarı elde etti.
İzmir’e olan aşkını her fırsatta dile getiren Sayın Tunç Soyer’e yazım aracılığıyla İzmir’in can alıcı; önceliği olan sorunlarını aktarmak istiyorum…

  • Öncelikli olarak Kocaoğlu’nun İzmir halkının karşı gelmesine rağmen hayata geçirdiği tramvay projesiyle içinden çıkılmaz hal alan İzmir’in ana arter trafiğine çözüm getirilmeli.
  • Yollar berbat, caddeler, sokaklar ve bulvarlar adeta köstebek yuvası, acilen İzmir genelinde asfalt çalışması başlatılmalı, sökülen, kazılı bırakılan parke taşları yenilenmeli.
  • Yüzülebilir körfez projesiyle çıkılan yolda kanal kokusu yaşayan bir İzmir oluştu. Geçen sene yaz günlerinde İzmirli vatandaşlar 1990’lı yıllara döndü; kanal kokusu yayılmasından dolayı cehennem sıcakları yaşanan günlerde kapı – pencere açamadı, balkonlarında oturamadı.
  • Çöp depolama sorununa çözüm bulunamadı; ortak akıl ve düzgün proje hayata geçirilemedi.
  • Kış aylarında meteoroloji tarafından uyarılar yapılmasına rağmen İZSU ekiplerini sistemli çalıştıramadı, logar içleri, yağmur suyu ızgaraları temizlenmedi, her yağmurda İzmir sular altında kaldı, altyapı yetersizliği acilen çözüme ulaştırılmalı. Patlayan su boruları günlerce sokaklara akıyor, İZSU ekip sayısı artırılmalı.
  • Lavra zamanı İzmir’in meşhur sivrisinekleriyle baş edilmedi, parmak büyüklüğündeki sivrisinekler bu yaz da vatandaşın korkulu rüyası olmamalı.
  • Dönemin İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş başta olmak üzere 15 yıldır başkanlığını yaptığım Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği yönetimi ile birlikte Kadifekale’den Agora’ya teleferik yapılarak kentin turizmini canlandırılması adına proje hazırlayıp Aziz Kocaoğlu’na sunmuştuk. Kedisi istemezükçü tavrıyla projemize karşı geldi. Aynı konuyu size de iletmiştim, kabul ederek projeleriniz arasına aldınız. Uygun olacağını düşündüğünüz bir yere tarihi bölgemizi birleştirecek teleferik yapılması elzemdir, konuya hassasiyet göstermenizi İzmir turizminin canlanması adına rica ediyorum.
İzmir’in önceliği olan konuları size yazım aracılığıyla dile getirdim. Okurlarım da yazdıklarıma birçok konu ekleyebilir; ancak dediğim gibi bu saydıklarım İzmir’in önceliğidir, elzemdir.
Bu vesileyle yeni görevinizin tekrardan sizlere ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyor, göreve geldiğiniz günden bu yana olduğu gibi, halktan yana olmanızı, sorunları yerinde gözlemleyerek çözüm getirmenizi, makam aracınız olan bisikletinizle gezerek vatandaşı teşvik etmenizi, ulaşım müdürleriniz ve daire başkanlarınızın toplu taşımayı kullanarak halkın içinde olmaya devam etmelerini, böylece sorunlara anında çözüm getirme çabalarının devam etmesini umuyorum…

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum