Reklam

Şanlı'dan Bütçe Eleştirisi " Bu Yıl da Kayıp Olacak"

Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Ahmet Karlıdağ idaresinde gerçekleşti.

Şanlı'dan Bütçe Eleştirisi " Bu Yıl da Kayıp Olacak"

Konak Belediyesi olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Ahmet Karlıdağ idaresinde gerçekleşti.

Şanlı'dan Bütçe Eleştirisi " Bu Yıl da Kayıp Olacak"
19 Ekim 2016 - 10:26

Oturumda Konak Belediyesi'nin 315 milyon lira olarak belirlenen 2017 yılı bütçesi AK Parti'nin ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Oturuma AK Parti Grıup Başkanvekili Ömür Şanlı'nın bütçe eleştirileri damga vururken, Şanlı, "Belediyeyi yönetenlerin ilçeden haberi var mı? Sokağa çıkıyor musunuz?" diye sordu.

Belediyenin kasasında akrep mi var?

Şanlı, Konak Belediyesi'nde yatırım yapılmaması nedeniyle herhangi bir borcun da bulunmadığını belirterek "Mali olarak başarılı bir bütçe olsa da bizler için önemli olan bunun sokağa yansımasıdır. Ortada somut bir proje yok. İcraatçı müdürlüklere toplam bütçenin yüzde 6'sı ayrılmış. Bu yıl sabit giderler 265 milyon lira harcanacak. Konaklılar adına soruyoruz; Karşımızda böyle bir tablo varken nasıl hizmet bekleyelim? Geçen yıl 245 milyon lira bütçe varken, bu yıl 265 milyon lira ise sabit giderlere ayrılacak. Konak Belediyesi sadece kendisine çalışıyor. İlçe adına bir şey beklemeye gerek yok. Geçen yıl yatırımlara 46 milyon ayrılırken, bu yıl 52 milyon ayrılmış. Buna da şükür. Belediyenin kasasında akrep mi var? Keşke borç olsaydı da yatırım görseydik. Konser, şenlik, panel, sergiye 4 milyon sosyal yardımlara ise 2 milyon ayrılmış. Temsil giderleri ise 4 milyon 2 milyon 500 milyon lirayı buluyor. Bu nasıl sosyal adalet? Özel kalemden kar amacı gütmeyen kuruluşlara 50 bin lira aktarılacak. Bu para nereye gidecek? Her yıl yapılan onca kamulaştırmaya karşın yapılan yeni bir tesis ya da yatırım tesis göremiyoruz" dedi. .

Ancak 2037'de açılır

Şanlı, Yenişehir'deki hizmet binasının akıbetini sorarak, "Her fırsatta yeşil alanların azlığından yakınıyoruz. 2 bin 500 metrekare park alanı yapılacak. Bu günü kurtarmaya dayalı bir politikadır. Merkezi idareden alınan kültür payların doğru alanda harcanmasını dileriz. Sadece 4 restorasyon projesi var. Belediyenin vizyonu bu kadar mı? Bu konuda yetersiz kalıyoruz. Bunun sebebi nedir? Gönlünüz mü yok? Mal satmamakla övünen CHP'li belediye olarak size soruyoruz; 5 milyon 300 bin liraya hangi taşınmazlar satılacak. Bu yıl 3 milyon 500 bin lira harcayarak makam aracı mı satın alacaksınız, hizmet aracı mı? Yılan hikayesine dönen Yenişehir'deki hizmet binasından ümit kalmamış. Yüzde 10'u tamamlanacak. Bu gidişle ancak 2037de hizmete açılır" dedi.

Vur patlasın çal oynasın

Konaklıların Belediye'den hizmet beklediğini söyleyen Şanlı, "Semt pazarlarıyla ilgili manzara iç acıcı değil. Pazarları kapatan belediye olarak anılıyoruz. Sadece Toros mahallesinde bir Pazar yapılacak. Onca vaade karşın yine çözüm yok. Kahramanlar Pazaryeri ne olacak? Yenişehir, Eşrefpaşa ne olacak? Göreve geldiğinizden bu yana Hatay Pazaryeri'nden başka biten bir şey yok. Onu da Büyükşehir Belediyesi yaptı. Halk sizden vur patlasın çal oynasın eğlenceler değil hizmet bekliyor." Dedi..

Bu yıl da kayıp

Şanlı şöyle devam etti: " Demek ki Konak yine kaderine terk edilecek. Kağıt üstünde destan yazan ama iş icraata gelince sıfır çeken belediyemiz on reklam filmi çekip halka ne anlatacak? İlanlarda havada kalan icraatları bitmeyen projeleri mi anlatacağız? 2 milyon 400 milyon anlaşılan yine Konak halkının parası çöpe atılacak. Belediyeye ciddiyetiyle değil mahalle muhtarlığı mantığıyla bütçe hazırlanmış. Uzman personel yok. Belediyeyi yönetenlerin ilçeden haberi var mı? Sokağa çıkıyor musunuz? Bu yıl da kayıp yıl olacak" diye konuştu.

Beni uzaya gönderin

Şanlı'nın eleştirilerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ Konak Belediyesi'nin Eşrefpaşa Semt Pazarı'nı yapmak için TOKİ'den parayla arazi aldığını hatırlatarak Konak Belediyesi'nin TOKİ'ye verdiği paranın geri iade edilmesini istedi. Karadağ'ın bu talebine AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Siyahkoç'tan ilginç bir yanıt geldi. Siyahkoç, "Bizden yardım istediniz de hükümet gereğini yapmadı mı? Konak halkının yararına ne varsa arkanızdayız. Gözle görülen ne var? Biraz daha gayret, mücadele edilmeli. Biraz daha taşın altına elimizi sokalım. Konak halkının yararına işler yapalım. Ne istiyorsanız yapmaya hazırız. Ancak TOKİ ile ilgili konuda Türkiye'de 900 belediye için uygulanan prosedür Konak için değişir mi? TBMM karar almış biz kalkıp burada nasıl değiştirelim. Talep ederken gerçekçi olalım. O zaman beni de uzaya gönderin" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum