Reklam

Şengül, aday adayları kriterlerini sıraladı..

AK Parti’de 216 aday adayıyla ilgili temayül yoklaması bitti. Gözler temayülden yüksek oy alacak olan aday adaylarına ve kesinleşecek olan İzmir milletvekili adaylarına çevrildi.

Şengül, aday adayları kriterlerini sıraladı..

AK Parti’de 216 aday adayıyla ilgili temayül yoklaması bitti. Gözler temayülden yüksek oy alacak olan aday adaylarına ve kesinleşecek olan İzmir milletvekili adaylarına çevrildi.

Şengül, aday adayları kriterlerini sıraladı..
07 Mayıs 2018 - 13:16

Öte yandan AK Parti teşkilatlarında halen İzmir Milletvekili olan Son Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir 1’inci Bölge 1’inci sıradan milletvekili adayı olabileceği konuşuluyor. Temayülün tek kriter olmadığını, kriterlerden biri olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise aday olarak gösterilmeyi bekleyen aday adaylarındaki kriterleri sıraladı.

AK Parti İzmir’de Milletvekili Aday Adayı olmak isteyen tam 216 kişi başvurusunu yaptı. Hafta sonu gerçekleşen yoğun katılımlı Temayül Yoklaması’na gelen aday adayları temayülden yüksek oranda oy almak için her yolu denedi. Kimi açılan stantlarda durup tanıtıcı el broşürü ve kitapçıklarla kendini tanıttı, kimi çay-kahve-su-meşrubat ikram edip teşkilat mensuplarıyla konuştu.

Teşkilat içinden çıkıp aday adayı olanların kendilerini tanıtma sorununu daha az yaşadığı görülürken, daha az tanınan aday adayları da temayül boyunca kendilerini tanıtıp anlatmaya çalıştı. Teşkilat dışından olmasına karşın İzmir’e yerleşen ve AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da partisinin İzmir İl Kongresi’nde bizzat sahneye davet ettiği İbrahim Tatlıses’in standı ise izdihamı aratmayan karelere sahne oldu. Çok sayıda AK Partili üye ve teşkilat mensupları Tatlıses ile fotoğraf çektirip sohbet etti.
Temayülün bitmesinin ardından gözler kimlerin yüksek oy aldığı ve sıralamadaki yerine çevrildi. İl Başkanı Aydın Şengül, bu konuda çeşitli haberler yayınlanmasına karşın temayül sonuçlarının resmi sonuçları dışındaki bilgilere itibar edilmemesini isteyen yazılı bir açıklama yayınlandı.

BİNALİ YILDIRIM YENİDEN İZMİR BİRİNCİ SIRA ADAYI MI OLACAK?

AK Parti kulislerinde konuşulanlara göre, 20-21 Mayıs tarihleri arasında açıklanması beklenen İzmir Milletvekilleri sıralamasında halen İzmir Milletvekili olan Son Başbakan Binali Yıldırım’ın da yine İzmir’den 1’inci sıradan Milletvekili Adayı olarak yer alacağı konuşuluyor. İzmir’i iyi tanıyan ve teşkilata verdiği yüksek enerji ve motivasyonla İzmir’deki oy oranının artmasında büyük katkısı olan son Başbakan Binali Yıldırım’ın yeniden İzmir adayı olacağının kulislerde konuşulması teşkilatlarda da heyecan yarattı. Şimdi tüm AK Parti teşkilatı Yıldırım’ın yeniden İzmir’den aday gösterilip gösterilmeyeceğini bekliyor.

Öte yandan il ve ilçe yönetimlerinde gençleşmeye giden, kadın ve genç ağırlıklı listeler oluşmasını sağlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün İzmir Milletvekili adaylarının belirlenmesinde görüşlerini bildirmesi de bekleniyor.

ŞENGÜL, ADAY KRİTERLERİNİ SIRALADI

Temayül sonuçlarının teşkilatın nabzını vermesi açısından önemli olduğunu ancak tek kriter olmadığını kaydeden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Milletvekili Aday Adaylarının diğer adaylardan farklarını, neden aday olduklarını ortaya koymaları gerektiğini belirterek, doğal olmanın, olduğu gibi görünmenin de önemli olduğunu söyledi.

ŞENGÜL: BEŞ KRİTER VARSA, TEMAYÜL BUNLARDAN SADECE BİRİ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, temayülün tek kriter olmadığını vurgulayarak, “Aday adayları farkını ortaya koymalı. Diğer adaylardan farkı ne, neden aday olmuş, aday adayı olarak AK Parti’ye artı neyi sağlayacak gibi tüm soruları yanıtlayabilmeli. Alt yapısı ne, hangi kitleyi temsil ediyor? Yani aday adayının bir özelliği olmalı, bir kriteri doldurabilmeli. ‘Ben çıktım adayım’. Öyle bir sürü aday var. Farkındalığını ortaya koymalı. Doğal olmalı. Olduğu gibi görünmeli. Ayrıca AK Parti’yi de iyi tanıyor olmalı. AK Parti’den aday oluyorsa, AK Parti kimdir, nedir, neyi amaçlıyor, partinin kimliğini hepsini bilmeli. Bunların hepsi bir bütün. Temayül tek başına bir kriter değil. Teşkilatın görüşü önemli ancak beş kriter varsa onlardan sadece biri temayül” diye konuştu.

MİLLETVEKİLLİKLERİNDE DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM OLUR, GENE OLACAKTIR

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, tüm teşkilatlarda olduğu gibi İzmir Milletvekilleri sıralamasında da ciddi bir değişim ve dönüşüm beklendiğini kaydederek istenmesi durumunda görüşlerini sunacağını sözlerine ekledi:

“Olabilir. Milletvekilliklerinde de değişim dönüşümü olur. Gene olacaktır. Değerlendireceğiz. Partinin kurulları şu an harıl harıl çalışıyor, netleşiyor. 21 Mayıs’ta listeler belli olur."

YORUMLAR

  • 0 Yorum