Reklam

MARDİNLİLER TEMSİL HAKKI İSTİYOR

İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından 24 Haziran seçimleri için 9 aday adayı

MARDİNLİLER TEMSİL HAKKI İSTİYOR

İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından 24 Haziran seçimleri için 9 aday adayı

MARDİNLİLER TEMSİL HAKKI İSTİYOR
09 Mayıs 2018 - 20:14

İzmir Mardinliler Federasyonu tarafından 24 Haziran seçimlerinde İzmir'den çeşitli siyasi partilere milletvekili aday adayı olmuş hemşerilerine tanıtmak ve desteklerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Federasyonun Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Ahmet Tunç’un tarafından yapılan toplantıya Mardinliler Vakfı Başkanı (MARVAK) Rasim Kahraman, milletvekili aday adayları, federasyona bağlı dernek başkanları, komisyon başkanları ve üyeler de destek verdi.

AK PARTİ’DEN 8, CHP’DEN 1 ADAY ADAYI

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Belirleme Komisyonu Başkanı Salih Erkek açıklamasında, CHP Konak eski İlçe Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın danışmanı Mehmet Şakir Başak’ın CHP’den 1'nci bölge milletvekili aday adayı olduğunu söylerken, AK Parti İzmir 1. bölgeden Şeyhmus Bedir, Fevzi Bayram, Mahfuz Aydoğan, Cemalettin Baştaş, Mekkiye Uludağ, Mehmet Tahir Büdün, Mehmet Nihat Baran, AK Parti 2'nci bölgeden ise Abdullah Süer'in milletvekili aday adayı olduğunu vurguladı.

“ADAY ADAYLARIMIZIN ARKASINDAYIZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sait Karaaslan, kurulan komisyon tarafından belirlenen aday adaylarının arkasında duracaklarını ve İzmir’deki Mardinliler olarak artık kendilerinin de söz sahibi olmak istediklerini belirterek, “Biz buradaki arkadaşlarımızı kurduğumuz bir komisyonla belirledik ve onların arkasında durarak destek verme kararı aldık. İzmir’deki 300 bin seçmenimizle birlikte dayanışma ve beraberlik içerisindeyiz. O anlamda bizim kurumlarımız oldukça önemlidir. Vakfımız ve federasyonumuzla birlikte biz İzmir’de yaşayan Mardinlileri temsil etmek için tüm siyasi partilerin genel merkezlerinden ricamız kendilerini seçilebilir yerde sıraya koymalarını istemekteyiz” dedi.

“ADAY ADAYLARIMIZIN SEÇİLEBİLİR YERDE OLMALARI LAZIM”

Mardinliler Vakfı (MARVAK) Başkanı Rasim Kahraman, AK Parti ve CHP’den aday adayı olarak Mardinli hemşerilerinin, siyasi partiler tarafından seçilebilir yerlerden aday göstermelerini istediklerini söyleyerek, “Bugün biz Mardinli aday adayı olan kardeşlerimize destek olmak için buradayız. İzmir’de 300 bine yakın bir potansiyelimiz var ama maalesef biz partilerin bizi sıraya yerleştirmemesinden dolayı üzüntülüyüz. Fakat bu seçimlerde bizler 1. Bölgeden ve 2. Bölgeden milletvekili adayı görmek istemekteyiz. Bizler bizim adayımızın listede seçilebilir yerde olmasını istemekteyiz. Hangi partiden bizim kardeşlerimizi aday olarak gösterirlerse biz tüm gücümüzle destek vereceğiz ve lütfen bizim sesimize partilerin duymalarını istiyoruz. Bizler buradaki aday adaylarımızın Ankara’ya gitmelerini rica ederiz” dedi.

“TEMSİL HAKKI İSTİYORUZ”

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Genel Başkanı Ahmet Tunç ise Ankara’da kendilerine de temsil hakkı verilmesini isteyerek, “Temennim tüm aday adaylarımızın yolunun açık olmasıdır. Bizler Mardinliler Vakfımız ve Federasyonumuz olarak bir bütünüz. Bizler bu anlamda ortak bir çalışmayla birlikte aday adaylarımızı belirledik. Her adayımız birbirinden değerlidir. Bu anlamda tüm parti Genel Başkanlarına çağrımızdır. Bizler seçilebilecek yerden temsil hakkı istiyoruz. Tüm adaylarımızın arkasındayız. Bizlere değer veren siyasi partilerin sonuna kadar yanında olacağımızı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“BELKİ PARAMIZ YOK AMA YÜREĞİMİZ VAR”

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Belirleme Komisyonu Başkanı Salih Erkek ise konuşmasında, ithal vekillerin İzmir’den milletvekili adayı gösterildiklerini ve yaklaşık 400 bin Mardinlinin yaşadığı İzmir’de kendilerine temsil hakkı verilmediğini belirtti. Seçilebilir yerlere aday olmak için bazı aday adaylarının siyasi partilere milyonlarca lira ödeme yaptığının altını çizen Erkek, “Belki paramız yok ama yüreğimiz var” ifadelerine yer verdi.

Erkek yaptığı konuşmasında, “Federasyonumuz ve vakfımız olmak üzere her iki kurumumuzda birlikteliğini bugün açıklamaktadırlar. Hangi siyasi partiden olursa olsun, aday adaylarımızdan birisi eğer seçilebilecek bir sırada aday gösterilirse bizler o siyasi parti için canla başla, maddi manevi üzerimize ne düşerse sonuna kadar destek vereceğiz. Buradan ben tüm siyasi parti liderlerine seslenmek istiyorum. İthal vekiller İzmir’e geliyor ve milletvekili adayı oluyor. Seçilip milletvekili olduklarında ise İzmir’e adımlarını bile atmıyorlar. Lütfen buradaki insanların seslerine kulak verin. Buradaki arkadaşlarımız İzmir’e ve hemşerilerine sonuna karar çalışacaklardır ve destek vereceklerdir. İzmir’de bugün 400 bine yakın Mardinli var. Bizleri göz ardı etmemeniz sizler için iyi olacaktır. Siyasi parti il başkanlarına da seslenmek istiyoruz, belki paramız yok lakin vizyonu, misyonu düzgün halk tarafından sevilen pırıl pırıl adaylarımız ve bu adaylarımızın arkasında geniş bir kitle var. Mardinlilerin de İzmir’de ciddi bir oy potansiyeli var. Bunun göz ardı edilmemesi gerekiyor” dedi.

“BÖYLE BİR DESTEĞİ GÖRMEK BİZLERİ MUTLU ETMİŞTİR”

AK Parti İzmir 1. Bölge aday adaylarından Fevzi Bayram ise konuşmasında, “Ben hem vakıf hem de federasyon başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir desteği ve arkamızda olduklarını görmek bizleri mutlu etmiştir. Ciddi bir nüfusa sahip olan Mardinli arkadaşlarımıza 2012 yılından bu yana şans verilmedi. İnanıyorum ki bu şansı bu seçimlerde vereceklerdir. Ben 48 yıldır İzmir’de yaşıyorum ve Eczacılık yapıyorum. Çocukluğum ve gençliğim Alsancak’ta geçti ama toplumumuzdan hiç kopmadık. Uzun bir süredir de AK Parti’den çeşitli görevler aldık. Benim tek gayem siyasette hizmet verdiğim insanlarımıza mecliste de hizmet vermeye devam etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

"ESNAFIN VE TİCARET YAPAN İNSANLARIN SESİ OLACAĞIM"
Cemalettin Baştaş ise konuşmasında, yıllardır İzmir'de ticaret yaptığını ifade ederek, "Boyozculuk ve pazarcılık ile başladığım İzmir'deki ticari hayatımda bugün marketler işleterek devam ediyorum. Ben İzmir'in, esnafın ve ticaret yapan insanların sesi olmak için bugün AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum. Burada gördüğümüz destekte bizi oldukça mutlu ediyor. Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

“BEN MARDİN KÖKENLİ BİR İZMİRLİYİM ASLINDA”

CHP Konak eski İlçe Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın danışmanı CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayı Mehmet Şakir Başak ise konuşmasında, 1968 Mardin Ömerli doğumluyum ve 1979 yılından bu yana İzmir’de ikamet ediyorum. Şuanda yeni açtığım kolejin başkanlığını yapmaktayız. 1999 yılında CHP’de siyasete girdim, üst kurul delegeliği, il genel meclis üyeliği ve 3 dönem de ilçe başkanlığı yaptım. Bu dönemde 20 yıllık siyasi hayatında milletvekilliğine başvurma ve tüm İzmir ile Türkiye’ye fayda sağlamak amacıyla aday adayı olduk. Ben Mardin kökenli bir İzmirliyim aslında. Kendi kültürünü ve İzmir kültürünü çok iyi bilen bir kişiyim. Ben dar ideolojilerden kurtulmak için bugün ben aday oldum” dedi.

“SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti İzmir 1. Bölge aday adaylarından Mehmet Nihat Baran ise, “Bu yeni süreç içerisinde partimizin birçok kademesinde görev aldım ve bugün milletvekili aday adayı oldum. Bugünkü güç birliği konusunda da federasyon ve vakfımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“50 BİN ÖĞRETMENDE DESTEK VERİYOR”

AK Parti İzmir 1. Bölge aday adaylarından Mehmet Tahir Büdün ise İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yaparken görevini bırakarak milletvekili aday adayı olduğunu ve 50 bine öğretmenin desteğini de olduğunu söyleyerek, “Hemşerimizin desteğini görmek bizleri oldukça mutlu etmiştir. 1984 yılından buyana İzmir Menemen’de yaşamaktayım ve İzmir Milli Eğitim Müdür yardımcısı görevini yaparken bugün aday adayı oldum. 50 bine yakın öğretmenimizin desteğinin yan sıra federasyon ve vakfımızın da arkamızda olması bizi mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

“MARDİN BİR MOZAİKTİR”

AK Parti İzmir 2. Bölge aday adaylarından Abdullah Süer ise konuşmasında, “Mardin bir mozaiktir dillerin ve dinlerin birlikteliğinde gelen bir kenttir. Bugün burada da mükemmel bir birliktelik olmuştur. AK Parti’de uzun bir süredir siyaset yapmaktayım. Bizler İzmir’de Bayraklı’da görev aldığımızda kapı kapı dolaştık ve çalıştık. Ben bugün burada biz bir araya getiren herkese çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.

"SAĞLIĞIN HER KADEMESİNDE ÇALIŞTIM"

AK Parti 1. Bölgeden aday adayı olan Mahfuz Aydoğan ise konuşmasında sağlığın her kademesinde çalıştığını ve bu bilgiler ışığında milletvekili aday adayı olduğunu ifade ederek, "Tıp Fakültesi'ni bitirdikten sonra sağlık anlamında her kademe çalıştım. Sağlık ocağı doktorluğundan başhekimliğe, başhekimlikten il sağlık müdür yardımcılığına kadar görev yaptım. Bugün burada gördüğüm birlik beraberlik çok hoşuma gitti. İnşallah bizler milletvekili oluruz ve hem İzmir hemde hemşerilerimiz için çalışmaya devam ederiz. Bizlere desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ENGELLİ VE KADIN ADAY ADAYI

Engelli ve kadın aday adayı Mekkiye Uludağ ise, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın özel kalem bürosunda memurluk yaparken, milletvekili olmak için istifa ettiğini ifade ederek, “1986 yılında terör nedeniyle İzmir’e göç ettik ve ben burada büyüdüm. 20 yıllık devlet memurluğundan, Valimiz Erol Ayyıldız’ın da özel kalem memurluğunu yaparken milletvekili aday adayı olmak için istifa ettim. MARVAK’ta da kadın kolları başkanlığı yapmaktayım. Önümüzdeki seçimlerde mecliste engelli kardeşlerimi temsilen yer almak, Mardin’i de temsil etmek amacıyla Ankara’da olmak istiyorum. Korunmaya muhtaç herkese kucak açmak ve onlarla ilgili projelerde de yer almak istemekteyim” dedi.

AK Parti 1. Bölge Milletvekili aday adayı Şeyhmus Bedir'in toplantı saatinde duruşması olmasından dolayı federasyon genel merkezinde gerçekleştirilen aday adayları tanıtım toplantısına katılamadı. Konuşmaların ardından Milletvekili aday adayları, Federasyon yönetimi, Mardinliler Vakıf yönetimi, milletvekili aday adayı belirleme komisyonu ve katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekildi. (Gazetem İzmir - Umut ERSES)

YORUMLAR

  • 0 Yorum