İzmir'in Bayındır ilçesinde, dönemin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in girişimleriyle, İzmir Valiliği ve Kültür Bakanlığı tarafından restore ettirilen tarihi Ermeni Kilisesi'nin depo niyetine kullanılması tepkilere yol açtı. AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, büyük emeklerle aslına uygun olarak restore edilen 1857 yılında yapılmış kilisenin, CHP'li belediye tarafından "depo" olarak kullanıldığını, kapısında bekçi bile bulunmayan tarihi binanın kaderine terk edildiğini söyledi. CHP'nin, kültürel değerlere sahip çıkma hassasiyeti göstermediğini dile getiren Demirezen, Bayındır Belediyesi'ne, kültür merkezi olarak kullanılsın diye verilen yapıya sahip çıkılmadığını dile getirdi. Demirezen, "Her fırsatta sosyal belediyecilikten bahseden Bayındır Belediyesi, yaklaşık 1 milyon lira karşılığında restore edilen binayı hurda ve karton deposu olarak kullanmayı uygun gördü. Kültür merkezi olarak tasarlanan binada, resim, kitap, tiyatro, fotoğraf sergileri yapılabilir, ilçenin kültürel hayatına katkı sağlanabilirdi. Kapısında bekçisin dahi olmadığı binanın içinde bira şişeleri ve çirkin görüntüler Bayındırlıları son derece üzüyor. Demirezen CHP'li belediyenin ilçede belediyecilik adına ortaya bir şey koyamadığını ifade ederek, "Bazı gazetelere 'Bayındır'ın bir karış toprağının peşindeyim' şeklinde beyanatlar veren Başkan Ufuk Sesli, anlaşılan kültürel değerlerimizin ve tarihi mirasımızın peşini bırakmış görünüyor" dedi. Belediyenin ahbap çavuş ilişkisi mantığı ile yönetilmeye çalışıldığını da savunan Sesli, " Bu arada olan ne yazık ki Bayındır halkına oluyor. Kendi iç çekişme ve kavgaları yüzünden ilçenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye ve halka hizmet götüremeye fırsat bulamıyorlar " diye konuştu.
Tarihi Kilise Depo Yapıldı
Bayındır'daki tarihi Ermeni Kilisesi'nin depo olarak kullanılmasına, "CHP'li belediye kültür mirasımıza böyle mi sahip çıkıyor?" tepkisi geldi
Yayınlanma :
21.11.2015 08:18
Güncelleme :
21.11.2015 08:18
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: