Ramazan aynının manevi ruhuna uygun etkinlik sokağı düzenleyen Torbalı Belediyesi iftar sonrası ilçe halkını eğlendirmeyi, güldürmeyi, dayanışma içinde bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ramazan ayı etkinlik programının ana temasının, kardeşlik, hoşgörü, dayanışmave ortak değerleri paylaşma olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Toplumun bütün kesimlerini bu hoşgörü, sevgi ve dayanışma sokağında buluşmaya davet ediyorum. Hepimizin her zamankinden daha çok birbirimizle anlamaya, birbirimizegülümsemeye, selamlamaya ihtiyacımız var. Ramazan bereket,hoşgörü, sabır ve yardım ayıdır. Özellikle ailelerin çocuklarıyla sokağımızda bekliyoruz. Kendilerine ikramlarımız da olacak.” Şeklinde konuştu.
RAMAZAN SOKAĞINDA NELER OLACAK:
Tematik Park önünde kurulan Ramazan sokağında Kur’an dinletileri, gölge oyunları, semazen ve mehterangösterileri, Hacivat Karagöz oyunları, Çaybaşı, Ayrancılar ve Cumhuriyet mahallerinde oruç süresince toplu sokak iftarları, yardıma muhtaç ailelere kuru gıda yardımı, dondurma, pamuk şeker, Osmanlıdan günümüze dek yaşayan saray macunu, Osmanlı şerbeti gibi ikramlar ise küçük ziyaretçileri bekliyor olacak.
Sokakta her gece Ramazan ayının vazgeçilmez enstrümanı olan ney ile günümüz müziklerinin harman olduğu gitar dinletileri ziyaretçilerin kulağını okşayacak. Ramazan sokağına gelen misafirler için mini dükkânlarda el yapımı hediyelik eşyaların yanı sıra el işi göz nuru kıyafetler, oyalar ve takılar satışa sunulacak. Tematik park önünde kurulan Ramazan Sokağı sahur vaktine kadar gelen ziyaretçilere hizmet vermeye devam edecek.

Yorumlar
Kalan Karakter: