Reklam

TÜRKİYE BÜYÜYOR, İZMİR GELİŞİYOR

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek 11 aylık süreç hakkında bilgiler aldı

TÜRKİYE BÜYÜYOR, İZMİR GELİŞİYOR

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret ederek 11 aylık süreç hakkında bilgiler aldı

TÜRKİYE BÜYÜYOR, İZMİR GELİŞİYOR
09 Mart 2020 - 10:25

(Gazetem İzmir - Özel Haber) - Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve Gazetem İzmir Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Erkek ile, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek, Başkan Soyer’in göreve geldiği günden bu güne kadar geçen 11 aylık süreç hakkında bilgiler aldı.
Kent sorunları yanı sıra, alt yapı problemleri, kent trafiğinin iyileştirilmesi, kent içi bisiklet ulaşımı, kadınlara pozitif ayrımcılık gibi konuların görüşüldüğü ziyarette konuşan Başkan Soyer, Türkiye’nin her gün büyüdüğünü vurgularken, İzmir’in buna paralel olarak her anlamda geliştiğini söyledi.
Kadifekale’den Agora’ya yapılması düşünülen Teleferik Projesi’nin yanı sıra Kadifekale’de yaşayan vatandaşların TOKİ evlerine taşınması sonrası yaşanan süreç ve Konak Tramvayı nedeniyle özellikle Çankaya ve Alsancak bölgesindeki trafik sıkışıklığı konularının da gündeme geldiği ziyarette Başkan Soyer, teleferik projesi için çalışmalara başlanıldığını bir kez daha tekrarladı.
Kadifekale’den Agora’ya yapımı düşünülen teleferik projesi için çalışmaya başladıklarını ve bölgeyle ilgili olarak mülkiyet paftaları ve ayakların nereye basacağıyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Soyer, Çankaya’da bulunan katlı otoparkın 1. Dereceden Arkeolojik bölge olduğu için küçük bir problem oluştuğunu bununla ilgili olarak çalışmaların da hızla devam ettiğini belirtti. Öte yandan Başkan Soyer, konuyla ilgili olarak, “Salih Bey bu teleferik projenizi en az sizin kadar yürürlüğe girmesini istiyorum. Bu konuyu el birliği ile başaracağız” ifadelerine yer verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Soyer, emekçi kadınların istihdamına yönelik olarak çalışmaların son hızla devam ettiğini de sözlerine ekleyerek, “Emekçi kadınlarımıza bir çok üretim ve istihdam anlamında fırsat tanımaktayız. Örneğin, Kadifekale üretici pazarının yanı sıra temizlik hizmetleri ile kadın şoförlerimizin istihdamı anlamında bir çok çalışma yapıyoruz. Kadınlarımıza imkan sağlandığında başaramayacakları hiç bir iş olamaz. Bu anlamda Dünya Emekçiler Kadınların Günü’nü kutluyorum; kendilerine sağlık ve başarı diliyorum” dedi.