Reklam

Zeybekci'den '10 Numara İzmir' lansmanı

AK Partili ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileriyle çok sayıda partilinin katıldığı Kaya Termal Otel’de gerçekleşen AK Parti’nin proje lansman toplantısında konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir’in bir makro yapılanma planına bakalım. İzmir körfezini koruma planını yapalım gelin. İzmir’de gelecekle ilgili bir Anayasa yazalım” dedi. Zeybekci ardından tek tek tüm projelerini anlattı.

Zeybekci'den '10 Numara İzmir' lansmanı

AK Partili ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileriyle çok sayıda partilinin katıldığı Kaya Termal Otel’de gerçekleşen AK Parti’nin proje lansman toplantısında konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir’in bir makro yapılanma planına bakalım. İzmir körfezini koruma planını yapalım gelin. İzmir’de gelecekle ilgili bir Anayasa yazalım” dedi. Zeybekci ardından tek tek tüm projelerini anlattı.

Zeybekci'den '10 Numara İzmir' lansmanı
07 Şubat 2019 - 13:27

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, 10 Numara İzmir başlıklı proje lansman toplantısında projelerini tek tek anlattı.
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin konuşmasının satır başları:
EKONOMİ BAKANIYKEN BİR AÇIKLAMA YAPMIŞIZ
Yaklaşık iki aydır çalışıyoruz. Adaylığımız açıklandığında bir tane İzmirli gazetecimiz, bir belge sundu. Bizim geçmişimizle ilgili. 2004 tarihinde İzmir hayalimizle ilgili. O gün ekonomi bakanıydık. O paragrafta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduğumuzu açıklamışız da biz farkında değilmişiz. O açıklamayı yaparken de bir tespitte bulunmuşuz.
RAHMETLİ ANAM, ‘İÇİNDE KURT OLACAK OĞLUM’ DERDİ
İzmir ne olmalı, nereye gitmeliyiz diye. Önce dünyayı anlatmışız. Gelin önce projelerimizle kastımız ne bakalım. İnancınız varsa, sevdanız varsa, anamın dediği gibi Oğlum içinde kurt olacak derdi. Yani dertli, sevdalı, aşk olacak içinde. Ama önce ne yapmamız gerekiyor. Nasıl bir hikaye yazmamız gerekiyoru tespit etmemiz lazım. Ama bu hikayeyi birlikte yazmamız lazım. Biz bir İzmir hikayesi yazdık.
İZMİR ANADOLU’NUN VİTRİNİDİR, SUNUM YERİDİR
İzmir Anadolu’nun vitrinidir. Sunum yeridir. Hatta İzmir İpek Yolu’nun giriş ve çıkış kapısıdır. İstanbul kısıtlı bir yerdir ama İzmir sonsuz coğrafyanın kapısıdır. Tarih hep bunu böyle göstermiştir.
DÜNYADA DEĞİŞİM O KADAR HIZLI HALE GELDİ Kİ…
Dünyadaki tüm alışkanlıklar inanılmaz şekilde değişiyor. Değişim o kadar hızlı hale geldi ki iki sene önceki doğrular bugünün yanlışları haline geldi. Çünkü dünyadaki üretim teknolojileri ve sembolleri ile ticaret anlayışları değişti. Obama’nın tüm doğruları bugün Trump’ın yanlışları haline geldi.

İZMİR ORTADOĞU VE ASYA’NIN TAMAMINA HİTAP EDEBİLEN TEK YER
Bir şehir düşünün yaradılıştan dünyanın en güzel şehri. Artık müşterilerine teslimat süresinin 36 saate sonra 24 sonra 12 saate indiğini düşünün. Dünyada avantajlı bölgeler oluşacak. Türkiye dünyada iki üç saat uçuş mesafesiyle dünya satın alma gücünün yüzde 60’ına ulaşacak. Dünyadaki yeni ticaret anlayışlarının en önemli yükleme, lojistik merkezi haline geliyor Türkiye’nin haritasında bu işlevi yerine getirecek tek bir bölge var. İstanbul gibi kısıtlı bir bölge değil İzmir gibi Ortadoğu, Asya’nın tamamına hitap edebilen tek avantajlı bölge İzmir ve Ege Bölgesi.
İzmir’i tüm dinamikleriyle konuştuk. Türkiye’deki ve İzmir’imizdeki diğer STK’larla konuştuk. Üniversitelerimizle biraraya geldik. Partimizin hafızasıyla bir araya geldik. Mevcut meclis başkanımız ve İstanbul büyükşehir adayımız ve İzmir milletvekili sayın Binali Yıldırım’a da çok teşekkür ediyorum. Onların çalışmalarından da yararlandık.
Tek dileğimiz, hedefimiz bir gün geldiğinde bu projeler bittiğinde İzmirliyim diyen her İzmirli gurur duyduğunda, hayat İzmir’de güzel dediğimizde İzmir’de yaşamak ayrıcalıktır dediğimizde demek ki biz başarılı olmuşuz demektir. Onun için hükümet olarak da Türkiye olarak da projelerimizle İzmir’e doğru yaklaşıyoruz. Her yol İzmir’e çıkar diyoruz. Zaten öyle.
Çanakkale köprüsünü hadi şuraya güzel bir köprü yapalım diye yapmadık. Çanakkale köprüsü demiryolu ile bilikte Balkanlar, Doğu Avrupa’yı Ortadoğu’ya ve Anadolu’ya bağlayacak. Çandarlı, Aliağa ve İzmir ile devam edecek. İstanbul ve İzmir otoyolu, 3,5 saate indirecek. Ankara İzmir hızlı treni Ankaralılar İzmir’e İzmirliler Ankara’ya hızlı gitsin diye yapılmıyor. Bu İpek Yolu’nun en önemli giriş ve çıkışıdır. Bu İzmir’de başlar.
Ege’ye 5.5 milyon, İzmir’e bir milyon 50 bin civarında turist geldi. Önümüzdeki beş yıl içinde turist sayısı 40 milyonu aşacak. Antalya ve İzmir arasında kırk milyon turistin hareket etmesini sağlayacağız. Ferhat dağları dele dele İzmir’e geliyor.
İzmir bizim Şirinimizdir. İzmir’i neden güzel kıza ve Şirin’e benzetiyoruz. Smyrna. en güzel demek. Tarih bu ismi vermiş. Onun için Şirin’in şu anki resmi pek iyi değil. Durumu iyi değil.

HEDEFİMİZDE KİMSE YOK, KİMSEYİ HEDEFLEMİYORUZ
Hedefimizde kimse yok. Kimseyi hedeflemiyoruz. Biz de diyoruz ki seçileni hoş gördük seçenden ötürü. Olmamıştır. Öyle gitmiş öyle gitmiştir ama maalesef bu şehirde alt ve üst yapı eksik.
FERHAT GELDİĞİNDE ŞİRİN DAHA DOĞRUSU İZMİR NE YAPMALI?
Ferhat geldiğinde Şririn daha doğrusu İzmir ne yapmalı? Çevre yolu. 40 km’lik ikinci çevre yolu şehrin merkezine gelen çevreyolumuz ikinci çevre yoluyla şehrimizi rahatlatacağız. İzmir trafiği rahat bir nefes alacak.
GAZİEMİR GİRİŞİNİ RAHATLATACAĞIZ
Gaziemir girişimiz önemli. Burası şehrin tüm trafiğini çekiyor. Şehirlerarası ve uluslararası trafiği çekiyor. En kör noktamız. 11 km’lik bir ilaveyle, Karabağlar ve Sarnıç tarafından ilaveyle, ana yol üzerindeki yükü alıyoruz. Bu da çok hızlı şekilde yapacağımız projelerden birisi olacak.
İLK İKİ YIL İÇİNDE 28 BATTI ÇIKTI VE KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPACAĞIZ
İzmir’de yoğun bir biçimde çalışıyoruz. İlk yaptığımız tespitlere göre şehrin trafiğine derhal müdahale edilmesi gereken noktaları var. Sosyal medya ile İzmirlilere ulaştık. 15 bin şikayet, talep var bugüne kadar. 28 nokta tespit ettik. Battı çıktı ve köprülü kavşakları yapacağız. Bunu da ilk iki yıl içinde yapacağız. Tramvayın problem yarattığı bölgelere ufak dokunuşlar yapacağız. Belli program dahilinde şehri kitlemeden bunu yapacağız.

İKİ ÜÇ AY İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZI TÜM İLÇELERDE YAPACAĞIZ
1 Nisan tarihinden itibaren uzaktaki ilçelerimiz de dahil olmak üzere hemen müdahale edeceğimiz kavşak düzenlemeleriyle yeni alanlar var. İki üç ay içinde hepsiyle ilgili çalışmalarımızı yapacağız.
İZKARAY’I MUTLAKA İZMİRLİYLE BULUŞTURACAĞIZ
Körfezi biz mutlaka kan akışını sağlamamız lazım. O daireyi tamamlamamız gerekiyor. Dünyada çok başarılı örnekleri var. Dünyada mimarlık, mühendislik harikaları olan, yüksek teknolojiyle yapılmış olan yerler var. Ki bunları Türk mühendisleri yapıyor. Körfez Geçiş Projesiyle ilgili hassasiyetlerin tamamını dikkate alarak yapacağız. Balçova Narlıdere7de oturan hemşehrimiz on dakikada Bayraklı’daki şehir hastanesine ulaşmış olacak. Buna İzkaray diyoruz. İzkaray’ı inşallah İzmirliyle buluşturacağız.
İZMİR’İ DEMİR AĞLARLA ÖRECEĞİZ
İzmir’i demir ağlarla öreceğiz. Bununla ilgili çok çalıştık. Yeni tramvay, metro ve İzban hatlarıyla. Raylı sistem ağını Buca, fuar, havaalanı ile buluşturacağız. Göztepe, Gaziemir hattımız , Otogar DEÜ hattımız, otogar şehir hastanesi, Katip Çelebi –ki bu en büyük metro hattımız ve İzkaray’ın da devamı olacak-. İzmir için en büyük projelerimizden birisi, Urla Karaburun bölgesi ileri teknoloji üssü olacak.
OTOGAR BAYRAKLI ARASINDA YENİ METRO PLANLAMAMIZ VAR
Otogar Bayraklı arasında yeni bir metro hattı planlamamız var. Burası tıkanma bölgesi. Yapılaşma anlamında da farklı bir tercih var. Burada da yeni bir metro hattı ilavesi olacak. Halkapınar Otogar arasında iki olarak planlanmış tüneli dörde çıkardık.
ALSANCAK DEMİRYOLU ULAŞIM MERKEZİ OLACAK
Kemalpaşa ve İZBAN dahil olmak üzere tüm ulaşım Alsancak’a kadar inmiş olacak. Alsancak demiryolu ulaşım merkezi olacak. Daha doğrusu kentin ana kalbinin olduğu yerdeki gar olacak. Otogar Kemalpaşa İZBAN hattı planlanıyor. Kemalpaşa’dan da Torbalı, havaalanına doğru bir ulaşım hattı olacak. Bu, izban’ın yeni güzergahı olacak.
TRAMVAY, METRO VE İZBAN’A HATLAR İLAVE EDECEĞİZ
Yani mevcut tramvay hattına 18 km’lik ilavemiz olacak. 21.3 KMlik tramvay hattımıza 18 km, metro hattımıza da 58 km’lik ilavemiz, izban hattımıza 70 km’lik İZBAN hattı ilave edeceğiz.
KÖRFEZİMİZİ KUZEY GÜNEY HATTIMIZDA ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ
Körfezimizi kuzey güney hattımızda gerek iskele anlamında zenginleştireceğiz. Gerekse de hızlarını arttırarak hatlarımızı çoğaltacağız. Doğudan batıya doğru da deniz ulaşımını kullanacağız. İzmir deniz hatları Karaburun’a kadar ulaşacak.
MORDOĞAN VE KARABURUN’DA EN ÖNEMLİ SORUN FOSEPTİK
Çeşme bizim için çok önemli. Yarımada dediğimiz doğal güzellikler anlamında da korunması gereken bölgedeki sorunları bir duysanız. Mordoğan ve Karaburun’da en önemli sorun maalesef fosseptik. Kanalizasyon olmadığını söylemek istemiyorum.

ÇANDARLI LİMANI VE ARKASINDA SERBEST BÖLGE OLACAK
İzmir bir zamanlar 139 sene önce resim geldi. Körfez gemilerle dolu. Limandan her gün yüzlerce noktaya sefer düzenleniyormuş. Bugün baktığınızda dünya değişti, gemiler değişti, derinlikler değişti. Körfezin de bir kısıtı var. Bu nedenle İzmir fonksiyonunu kaybettikçe pire ve Malta limanları öne çıktı. Bunun için biz Çandarlı’yı, Çandarlı’da Türkiye’nin en önemli ve büyük limanını yapacağız. Arkasında da bir serbest bölge olacak.
ALSANCAK LİMANININ FONKSİYONUNU BİRLİKTE PLANLAMALIYIZ
İstiyoruz ki, Alsancak Limanı konuşa konuşa, limanla ilgili yeni fonksiyonları birlikte planlamalıyız. Tamamı kesinlikle şehrin kullanımına sunulmalı.
KEMERALTI’NI UZATACAĞIZ
Kemeraltı ile ilgili bugüne kadar yapılan mütevazi çalışmalar güzel. 160 izmirli oradaki şirkete ortak olmuş. İzmir Büyükşehir Belediyesi de ortak olmuş. Kemeraltı’nı uzatacağız. Kruvaziyer ile gelen turist sayısı en az milyonla ifade edeceğiz. Bunun için gereğini neyse yapacağız.
ALTI TANE YENİ YAT LİMANI PLANLIYORUZ
İzmir’de altı tane yeni yat limanı planlıyoruz. Bu körfezin seyri sefer turizm ve yatlarla donatılmış bir körfez olarak hayal ediyorum. İki binin üzerinde tekne barındırma kapasitesi olacak bu altı yeni yat limanının.
6 TANE BALIKÇI LİMANI YAPACAĞIZ
Balıkçı barınakları önemli. İzmir ve Ege balıkçılıkta da çok önemli bir yer. Artık balıkçı barınağı değil balıkçı limanları diyoruz. Teknelerimizin her türlü gerekli ihtiyaç ve onarımlarının yapıldığı, gelen ürünlerin depolandığı, saklandığı ve sevk edildiği balıkçı barınaklarından 6 tane kazandıracağız. İzmir deniz ürünleri ve balıkçılığın merkezi olacak. Özel bir ihtisas bölgesi de planlıyoruz.
İZMİR DÜNYANIN EN ÖNEMLİ HAVA KARGO MERKEZİ OLACAK
İzmir dünyanın en önemli hava kargo merkezi olacak. Çiğli’de şu anda fonksiyonları biraz geri olan Vecihi Hür Kuş Havalimanı hava kargoculuğunda serbest bölge haline getirilerek İzmir bir üs haline getirilecek.
ESBAŞ’TA HEDEFİMİZ 30 BİN ÇALIŞANA ULAŞMAK
ESBAŞ dünyadaki en başarılı merkezlerinden birisi. En son bakanlık dönemimizde de ilave yaptık. 250 şirket 20 bin çalışan 4.5 milyar dolar ciro yapıyor. Hedefimiz orada 30 bin çalışana ulaşmak. Benim çocuklarım İzmir’de okudu ama iş bulamadı İstanbul’a gitti. Genç istihdam sorunumuz var. Sebep yatırımcıya yeni alanlar sunamıyoruz. Uluslararası yatırımcı, marka ve teknolojilerin gelip de talep ettiği alanları onlara sunamıyoruz. Bu yerel yönetimlerin gücü ve yetkisi kapsamında. Kısa zamanda bunu çözeceğiz ve hızlı bir şekilde yürüyeceğiz.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİYLE İLGİLİ HIZLI ÇÖZÜMLERİMİZ OLACAK
İzmir sanayi, üretim, petro kimya endüstrisi merkezi olacak. Petro kimya deyince ürperebilirsiniz. Singapur’a bakın. Dünyada çevre, temizlik ve hassasiyet denildiğinde dünyada bir numara. Singapur lojistikte de dünyada bir numara. Ama bize benzeyen çok yerler var. Organize sanayi bölgeleriyle ilgili hızlı çözümlerimiz olacak.
İZMİR’İ DÜNYA PAZARLARINA ÇIKARACAĞIZ
İYTE’ye tahsis etmiş olduğumuz bir alan var. Burası bilim, teknoloji ve yazılım vadisi. Burada yapılaşmayla ilgili sıfıra yakın, katın asla olmadığı, hukuki bir altyapı ve çevre yaratacağız. Serbest bölgeler kanunumuz var. Bu kanunda bizim ayrıca proje bazlı yatırım teşvik sistemimiz var. İlebelet sıfır verginin olduğu, stopaf muafiyetinin getirildiği, bankacılık denetim ve transfer anlamında tamamen serbest bir alanı hazırlayacağız ve tüm dünyanın önüne koyacağız. İzmir’i dünya pazarlarına çıkaracağız, İzmir’i pazarlayacağız dediğimizde, İzmir’i sattırmayacağız dedi arkalardan biri. Bizim aklımızdan öyle bir şey geçmiyor ki.
TÜRKİYE DİZİ VE FİLM İHRACATINDA BİRİNCİ OLACAK
Sadece oyun yazılım ihracatımız bir milyar 150 milyon dolar. Türkiye dizi ve film ihracatında ABD’den sonra ikinci. Hedefimiz birinci olmak. Hedefimiz platoların olduğu bir serbest bölge.
TARIMSAL ÜRETİM İLE İLGİLİ ÜST BİR ŞİRKET KURACAĞIZ
Tarım, tarımsal üretim ile ilgili üst bir şirket kurulacak. İzmir’in tüm üretiminin gerek alınıp saklanması, markalar yaratılması, o kadar çok ürünü var ki, sonra tüm Türkiye’ye pazarlanmasıyla ilgili geliştirdiğimiz çok önemli projeler var. Yani üreticiden aldığımız ürünü peşin ödeyeceğiz ama tüketiciye ve zincirlere gel sana şu fiyata diyeceğiz. Onlar için depolayacağız, onların maliyetlerini düşüreceğiz ürünlerin. tarımsal üretimdeki tüm üreticilerin tüm ihtiyaçlarını toplu olarak tedariki sağlayacağız.
GIDA VE TARIM TEKNOLOJİLERİ VADİSİ OLACAK
Gıda ve tarım teknolojileri vadisi olacak. İzmir seracılıkta merkez. Seracılık teknolojileri diye bir teknoloji var. Bir vadiyi teşvik bölgesi ilan edeceğiz. Süt ve süt ürünlerini duymuşsunuzdur İzmir’in. Çünkü süt üretiminde ülkede bir numarayız. O kadar zenginiz ki bunu geliştirebiliriz. Dünyada da çok başarılı örnekleri var. Süt ve süt ürünleriyle ilgili özel bir teşvik bölgesi oluşturacağız. Tüm belediye başkanlarımızla ilçe ilçe çalışacağız.
MAALESEF İZMİR’İN KATI ATIĞI VAHŞİ ŞEKİLDE ATILIYOR
Maalesef İzmir’e yakışmayan bir şey var. Söylerken bile başım öne eğiliyor. Maalesef İzmir 4.5 milyon nüfusuyla katı atığını dağlara, tepelere vahşi şekilde atıyor. Sıfır sorumlulukla atıyor. Bu İzmir’e yakışan bir tablo değil. Akan suların denize kadar indiği başka bir şehir kalmadı.
BİR BUÇUK YIL İÇİNDE BU ŞEHİRDE KATI ATIK SIFIR OLACAK
Bir buçuk yıl içinde çözeceğiz bunu. Bir buçuk yıl sonra bu şehirde sıfır katı atık olacak, sıfır. Sızan suyun arıtımı da dahil olmak üzere depoladığımız çöpten elektrik üreteceğiz. Böyle birşeyle utançla yaşayamayız. Dünya şehri, turizm şehri diyemeyiz. Yemezler. Gelecek nesillerimize, kendimize yazık. Böyle birşeyi asla kabul etmiyorum. 6 milyon 620 bin ton atığın her yıl atıldığını düşünsenize. Bazı yerlerde yüz metreye çıkmış derinliği. Allah korusun. İstanbul’da bir dram yaşandı. Bir nisan itibariyle bu kardeşiniz gidecek o çöpün tepesine binecek. Kaderimiz değil bu. Bir yanlış yapmışız. Bir düğmeyi yanlış ilikleyince öyle gitmişiz.
BEŞİNCİYILIN SONUNDA BİR DAMLA BİLE ATIKSUYU TABİATA KARIŞTIRMAYACAĞIZ
Yağmur sularını kanalizasyona veriliyor bu şehirde. Arıtma var diyemeyiz o nedenle. Fışkıran şeylerin sebebi kanalizasyon. İlk müdahale ettiğimiz de bu olacak. Tüm yağmur suyunu kanalizasyondan ayıracağız. Beşinci yılın sonunda bu şehirde bir damla bile atık suyu tabiata karıştırmayacağız.

İÇME SUYU HATTIMIZ 200 SENE BİR DAHA AÇILMAMAMAK ÜZERE…
İzmir’in içme suyunu yüzlerce yıllık için planlayacak. İzmir yer hareketlerinin çok olduğu bir kent. İçme suyu hattımız 200 sene bir daha açılmamak üzere, çelik borularla yapacağız. Asla paslanmayan bir sistemle suyla ilgili alt yapı, yeni su kaynaklarıyla da yüzlerce yıl boyunca garanti altına alacağız.
İZMİR’DE GELECEKLE İLGİLİ BİR ANAYASA YAZALIM
0-20 ton arasında suda yüzde elli oranında indirim yapacağız. İzmir’i, Ege’yi, havzayı Muğla, Afyon’a kadar. İzmir’in bir makro yapılanma planına bakalım. İzmir körfezini koruma planını yapalım gelin. İzmir’de gelecekle ilgili bir Anayasa yazalım.
BU ŞEHİRDE BİR SANTİMETRE BİLE YAPILAŞMA YOĞUNLUĞUNU ARTTIRMAYACAĞIZ
Nitelikli nüfus İstanbul’a gider. Makro planı yaparsak bu şehirde bir santimetre dahi yapılaşma yoğunluğunu arttırmayacağız.
İZMİR E-BELEDİYECİLİĞİN DE MERKEZİ OLACAK
Akıllı şehir yaratacağız. Trafik ışıklarının sürelerini bile otomatik olarak değiştirecek sistem olacak. İzmir e ticaretin merkezi olan İzmir e belediyeciliğin de örnek ve merkezi olacak.
200 BİN NÜFUSULU YENİ ŞEHİRLER YAPACAĞIZ
Dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olma talebi var. İnsanlar keyfinden yapmıyor o gecekonduları. Metropol şehrine olan yoğun baskıyı azaltacak bölgelerde yeni şehirler yapacağız. 150-200 bin nüfuslu, herşeyi içinde olan şehirler olacak. Dünyanın standartları en yüksek şehirleri olacak.
YEŞİL ALAN MİKTARINI TAM ON KAT ARTTIRACAĞIZ
Eskiden İzmir’deki fuara gelirdi Egenin tüm insanları. O bir festival, eğlenceydi. İnsanlar sokaklarda yatardı. İzmir denince Bostanlı, Mavişehir, Kordon akla geliyor. Hadi gidelim dendiğinde hangisine dedirteceğiz. Yeşil alan miktarını tam on kat arttıracağız. Milyon metrekarelik muhteşem parklar yapacağız. İzmir bahçeleri, millet bahçeleri olacak.
VATANDAŞLARLA UZLAŞARAK DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Şehrimizde maalesef mecburiyetten kaynaklanan bazı görüntüler bizi rahatsız eder. Keşke bu görüntüler olmasaydı. Üç altı dokuz ayda yapacaklarımız var ama 31 Mart 2019’da İzmir’e gelen gazeteciler sonunda geldiklerinde acaba farklı bir yere mi geldim diyecek. Bunu mutlaka söyleteceğiz. Vatandaşlarla uzlaşarak dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Bu binalarımızın tamamını belediye olarak dokuz ayda boyayacağız. Mimari bir estetikle boyayacağız.
YEŞİLDERE’DEN KADİFEKALE VE KONAK’A TELEFERİK HATTI OLACAK
Yeşildere’de 2 bin 500 metrelik bir alan gemilerin bile rahat girebileceği bir alan olacak. Otuz metrelik bir kot farkı olacak. Yeşildere’den Kadifekale ve Konak’a teleferik hattımız olacak.
PASTAYI BÜYÜTMEDİĞİNİZ SÜRECE İŞLER ARTMAZ
Kordon’daki esnafla bir araya geldik. İşler iyi değil dedi. İşler artmaz. Pastayı büyütmediğiniz sürece artmaz. Ekonomiyi, ticareti büyütmedikçe, fuarların ve turizmin sayısını arttırmadığınız sürece, yatak kapasitesini arttırmadığınız sürece pasta büyümez. Evet bunların hepsi bir hikaye. Bir İzmir hikayesi kesintisiz devam etmeli.
İZMİR’E DÜNYANIN EN BÜYÜK ARKEOLOJİ VE MEDENİYETLER MÜZESİ KAZANDIRACAĞIZ
Arkeoloji ve medeniyetler müzesini İzmir’e kazandıracağız. Gelen her turistin gelmek istediği bir yer olacak. İzmir’deki tüm tarihi yapıları restore edeceğiz. Eski fuarımızı festival tadında yeniden ayağa kaldıracağız. Bir ay sürecek.
BİR AY SÜREN FUAR OLACAK
Evet bir fuar merkezimiz var. Ama biz şu andaki tarihi fuar alanımızda asla yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. İzmir modern sanat müzemiz olacak. İzmir’in hemen hemen her yerinde kent müzeleri olacak.
ALTI YA DA SEKİZ TANE KENT ENSTİTÜSÜ KURACAĞIZ
İstihdam sorunlarımız var. 21’inci yüzyılın iş kollarında gençlerimizi yetiştirmemiz lazım. Gerekli bölgelerde, altı ya da sekiz tane kent enstitüsü kuracağız. İş garantili olacak.
HALI ATÖLYELERİ KURACAĞIZ, 20 BİN KADIN TÜRK HALISI DOKUYACAK
20 bin kadına istihdam ortamı yaratılacak. Türk halısı artık üretilemez hale geldi. İşçi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı. Belediye olarak 20 bin kişi kapasiteli atölyeler kuracağız. Sigorta ve stopajını biz ödeyeceğiz. Türk halıcılığı ve ihracatı canlanacak.
İZMİR PATİNAJ YAPMIYOR AŞAĞI KAYIYOR
Belediye üniversite işbirliğini önemsiyoruz. Gençlerimizin gıda, et, süt balıkçılık alanlarında yetişmelerini sağlayacağız. İzmir’deki çocuklarımız yüzme yarışları için çevre illere gidiyor. Tıbbi atıklarımız ise Manisa’ya gidiyor. İzmir ile ilgili patinaj yapmıyor aşağıya kayıyor. Biz yerimizde saydığımız zaman sistem yerinde saymıyor.
HER 25 BİNNÜFUSA KAPALI SPOR SALONU, HER 50 BİN NÜFUSA YÜZME HAVUZU YAPACAĞIZ
İzmir’de yüzme havuzu dediğimizde Türkiye ortalamasının çok altında. Hedefimiz şu, her 25 bin nüfusa, otuz ilçemiz dahil bir kapalı spor salonu, her 50 bin nüfusa onun yanına bir de yüzme havuzu yapacağız. Metropolde on gençlik merkezi de kuracağız.
KARŞIYAKA STADINDAKİ SORUN HALLEDİLDİ, YAKINDA İHALEYE ÇIKACAK
Amatör spor kulüpleri desteklenecek. İhtiyaçları görünecek. Profesyonel branşlarda futbol ile ilgili bir şartımız var. Onlarla her türlü işbirliğine varız ve destekleyeceğiz. Yerli sporcu hassasiyetimiz olacak. Şampiyonlar İzmir’den çıkar diyorsak alt yapısını hazırlamamız lazım. Göztepe, Alsancak statlarını yapıyoruz. Karşıyaka stadı dava ile durdurulmuştu, o halledildi, yeniden ihaleye çıkabilmesi için otoparkla ilgili bölümü bakanlığın katkısıyla hallettik yakında Karşıyaka Stadı da ihaleye çıkacak. Atatürk stadımızın olduğu yerde dünyadaki tüm gereklilikleri yerine getiren bu yerde kapalı spor salonunu da yapacağız.
DÖRT VE BEŞ YILDIZLI YATAK SAYISINI BEŞ YILDA EN AZ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ
Beş yılda en az iki katına çıkaracağız dört ve beş yıldızlı yatak sayımızı. Bozdağ Kayak Merkezimizi önümüzdeki sezon tüm İzmirlilere hitap eden bir merkez haline getireceğiz. Termal turizm merkezlerini kazandıracağız. Dünya geriatri merkezi yapacağız.
BAKIMA İHTİYACI OLAN KARDEŞLERİMZİİN YÜZDE YÜZÜNE ULAŞARAK EVİNDE BAKACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 30 ilçemizde bakım ihtiyacı olan tüm kardeşlerimizin yüzde yüzüne ulaşarak evinde bakacağız. Engelsiz İzmir için altyapı üst yapı olanaklarından tamamen yararlanabilmeli. Kaldırımlar engelli kardeşlerimize uygun hale getirilmelidir.
MUHTARLARA İKİ YIL İÇİNDE YENİ BİNA, TAKSİ DURAKLARI İÇİN DE..
Her şeyin içinde olacağı muhtarlık binalarımızı iki yıl içinde tüm muhtarlarımıza teslim edeceğiz. 407 taksi durağımız var. Onlarla konuşarak, onlara bunları sağlayacağız. Onlarla beraber çalışacağız. Taksilerimiz ülkenin en temiz, en güzel taksileri olacağız. Yeni bir taksicilik anlayışını ülkeye örnek haline getireceğiz.
OTOPARKLARDA İLK ON BEŞ DAKİKA ÜCRETSİZ OLACAK
Akıllı otoparklar yapacağız. Belediyeye ait tüm otoparklarda ilk on beş dakikası ücretsiz olacak. Sağlık alanında semt polikliniklerine ihtiyacımız var. İhtiyaç duyulan yerleri biliyoruz. Bazı yerlerde belediye olarak bunların binasını yapacağız. Bakanlığa devredeceğiz, donatım ve işletimini Sağlık Bakanlığı yapacak.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN HAYVAN ZABITAMIZ OLACAK
Sokak hayvanları için de hayvan barınaklarının tanımını değiştiriyoruz. Barınaklar yine olacak ama bunlar geçici olacak. Seyyar hayvan kliniklerimiz olacak. Hayvan zabıtamız olacak.
İZMİR’İ İZMİRLİLER KURTARACAK, BİZE DÜŞEN HİZMETKAR OLMAK
Mensubu Olmaktan gurur duyacağımız muhteşem bir şehirdeyiz. Bir tek gayemiz var. Hedefimizde kimse yok. Kimse. Oyunuzu İzmir’e verin. Kendinize verin diyorum her yerde de. Bir yerel seçim geliyor. 52 gün sonra İzmir bir tercihte bulunacak. O tercihte bulunurken ne olur İzmir’in meselelerini tartışalım, geleceğini tartışalım. İzmir’i İzmirliler kurtaracak. Bize düşen hizmetkar olmak. Başka bir şey değil.
HAYAT KALİTESİ PROBLEMİ VAR, HAYAT TARZI PROBLEMİ YOK
İzmir’in meselesi diye bazı konuları getiriyorlar. İzmir’in hayat tarzı problemi yoktur. Hayat kalitesi problemi vardır. Böyle hayat tarzı problemi getiren varsa en kibar tanımıyla İzmir’e hakarettir, saygısızlıktır, haksızlıktır. 21’inci yüzyılın İzmirinde hala bunları tartışmak gericilik, ilkellik, yobazlıktır. Başka bir şey demiyorum.














YORUMLAR

  • 0 Yorum