Menisküs’ te ameliyatsız basit tedavi yöntemi !!!
Reklam
Dr. Afif Bulut

Dr. Afif Bulut

Sağlık köşesi

Menisküs’ te ameliyatsız basit tedavi yöntemi !!!

07 Kasım 2014 - 13:46

Menisküs denilince akla bir hastalık ismi gelir. Ancak menisküs; insan dizinde yer alan kıkırdak dokudan oluşmuş bir yapıdır. Menisküsler iki ana bacak kemiğinin birleştiği yerde bulunmaktadır ve bu iki kemiğin sürtünmesini engellemekte önemli rol oynamaktadır.

Menisküs hastalığı denen şey; bu yapının yırtılması sonucu oluşur; Menisküs dokusu, ani dönme hareketleri başta olmak üzere, dizdeki travmalar sonucu yırtılabilmektedir. Bu tahribat daha çok sporcularda görüldüğü için menisküs yırtığı bir sporcu hastalığı olarak görülmektedir. Ancak menisküs rahatsızlıkları sadece sporcularda değil, dizini herhangi bir şekilde zorlamış hemen hemen herkeste görülebilir. Menisküs yırtığı dizde ağrı, kilitlenme, hareket kısıtlılığı,dizde boşalma hissi ve sıvı toplanması gibi çeşitli şikayetlere neden olur.

Menisküs yırtığı; Trafik kazaları, Diz üstüne düşmeler, Dize gelen tekmeler,Ayak yerde sabitken gövdenin diz üzerinde dönmesi, Futbol veya kayak gibi sporlarda dizdeki dönme hareketleri, Ayağın takılması, Yaşlılarda devamlı olarak dize alınan küçük darbelerin birikmesi sonucu oluşur.Hastalığın belirtileri

Hastalık, kendini yürümede zorluklar, dizde genel bir ağrı olarak göstermektedir. Bunlara ek olarak aşağıdaki belirtiler de hastalığın habercisi olabilmektedir.

Ağrı ve şişlik, Eklemin hareket açıklığında azalma, Diz içinde sıvı birikmesi, Takılma, Kilitlenme, Dizde sıvı akışı hissi, boşluğa basma hissi.

Hastalığın tedavisinde devrim niteliğinde bir tedavi metodu ‘’PROLOTERAPİ’’

Hastalığın tedavisİnde klasik tıbbi yaklaşım, fizik tedavi ilaç ve ameliyattan oluşur. Ancak Menisküs hastalarına önerebileceğimiz basit ve çok daha etkili bir tedavi metodu daha var! bu tedavi metodunun adı proloterapi.

Proloterapi; bir tür doku yenileyici serumun 4-6 seansta diz ve menisküs yapılarına enjeksiyonu yoluyla tedavi imkanı sağlamaktadır. Bu tedavi metodu; ülkemizde yeni olmasına karşın dünyada uzun yıllardır uygulanıyor. Düşük maliyeti, hasta konforunu koruması, işlem sonrası istirahat gerektirmemesi ve tedavideki yüksek başarı şansı ile menisküs hastalarına şiddetle tavsiye edeceğimiz bir tedavi metodudur. Saygılarımla…

İletişim No: 0 (232) 255 74 16 Cep: 0 (505) 217 67 21

https://www.facebook.com/afifbulut?fref=ts

YORUMLAR

  • 0 Yorum