Reklam

CANLI | İngiltere-İtalya

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Wembley'de oynanacak final maçıyla sona eriyor.

CANLI | İngiltere-İtalya

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Wembley'de oynanacak final maçıyla sona eriyor.

CANLI | İngiltere-İtalya
11 Temmuz 2021 - 23:24

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Wembley'de oynanacak final maçıyla sona eriyor. İtalya daha önce bir kez Avrupa Şampiyonu olurken, İngiltere ilk kez bu başarıyı yaşamayı hedefliyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan Wembley'de oynanacak final maçıyla sona eriyor.

Aslında geçtiğimiz yaz düzenlenmesi gerekirken tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle bir yıl ertelemeli olarak gerçekleştirilen, 11 farklı ülkenin ev sahipliğindeki EURO 2020’de bir aydır süren heyecana Londra’daki İtalya-İngiltere buluşmasıyla nokta konuyor.

İtalya-İngiltere maçı öncesi Londra karıştı!

CANLI ANLATIM

(Canlı anlatım için sayfayı sık sık yenileyiniz)

55' İtalya ceza sahasına yakın bir bölgede sol kanatta Raheem Sterling'e sert müdahalede bulunan Leonardo Bonucci, sarı kart görüyor.

51' Raheem Sterling'in kendisine yaptığı faulün ardından ceza sahasının hemen dışından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Lorenzo Insigne'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

47' Nicolo Barella, İngiltere yarı alanının ilk metrelerinde Harry Kane'e yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart görüyor.

45' İkinci yarı İngiliz futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45' Björn Kuipers'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı İngiltere'nin 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45' İlk yarının sonuna en az 4 dakika ilave ediliyor.

39' Lorenzo Insigne'nin pasına sol kanatta hareketlenen Ciro Immobile için ofsayt bayrağı kalkıyor.

28' Marco Verratti'nin pası ile ceza sahası yayı dışında topla buluşan Lorenzo Insigne'nin yerden çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

27' Raheem Sterling'in pasına sağ kanatta hareketlenen Kieran Trippier için ofsayt bayrağı kalkıyor.

24' Topsuz alanda kendini yere bırakan Jorginho, kısa süreli bir sakatlık yaşıyor.

20' Karşılaşmanın 20 dakikalık bölümü geride kalırken İtalya'nın topla oynama oranında %59'a %41 üstünlüğü bulunuyor.

2' İngiltere'nin attığı golde asisti yapan isim Kieran Trippier oluyor.17' Jorginho'nun uzun pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Emerson için ofsayt bayrağı kalkıyor.

15' Kieran Trippier'in pası ile sol kanatta topla buluşan Mason Mount'ın ortası kaleci Gianluigi Donnarumma'da kalıyor.

13' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Kieran Trippier geçiyor. Trippier'in ortası kaleci Gianluigi Donnarumma'da kalıyor.

E6Cd2Z1WQAQE2sL

10' Kyle Walker'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Kieran Trippier'ın ortasını savunma uzaklaştırıyor.

8' Kazanılan serbest vuruşta topun başına Lorenzo Insigne geçiyor. Insigne'nin çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

7' Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenmek isteyen Federico Chiesa, Luke Shaw'ın yaptığı faul ile yerde kalıyor. İtalya, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

E6CdwTTXoAkRHAM

2' GOOOOLLL!!! İngiltere, Luke Shaw'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Hızlı gelişen İngiltere atağında sağ kanattan Kieran Trippier'ın yaptığı orta ile arka direkte buluşan Luke Shaw'ın gelişine çektiği şut İtalya ağları ile buluşuyor.

1' Maç başladı.

İŞTE MAÇIN 11'İ

İNGİLTERE: Pickford, Trippier, Shaw, Walker, Stones, Maguire, Phillips, Rice, Mount, Kane, Sterling

İTALYA: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson, Barella, Jorginho, Verratti, Chiesa, Insigne, Immobile.

İNGİLTERE: BÜYÜK HASRET

1966 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez bir büyük turnuvada finale çıkan İngiltere, iki finali arası en uzun süreyi geçiren ülke (55 yıl).
1966 Dünya Kupası’ndan bu yana ilk kez bir büyük turnuvada finale çıkan İngiltere, iki finali arası en uzun süreyi geçiren ülke (55 yıl).n İtalya’ya karşı son 14 maçın ikisini kazanabilen İngiltere (5 beraberlik, 7 mağlubiyet), iki galibiyetini de hazırlık maçlarında aldı.

  • Wembley Stadyumu’nda oynadığı son 17 maçın 15’ini kazanan İngiltere, bu karşılaşmalarda attığı 46 gole karşılık sadece beş gol yedi.n Son 12 maçını kaybetmeyen İngiltere (11 galibiyet, 1 beraberlik), bu karşılaşmaların 10 tanesinde ise kalesini gole kapatmayı başardı.

İTALYA: TURNUVA TAKIMI
Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası olmak üzere büyük turnuvalarda 10. kez finale çıkan İtalya, bu alanda sadece Almanya’nın (14) gerisinde.
1968’deki ilk finalini kazanan Gök Maviler, daha sonra bu aşamaya geldiği iki Avrupa Şampiyonası’nda da kupaya uzanamadı (2000, 2012).
Büyük turnuvalarda İngiltere ile oynadığı dört maçın hiçbirini kaybetmeyen İtalya, Euro 2012’de penaltılarla rakibini elemeyi başardı.
Son 33 maçında 27 galibiyet, 6 beraberlik alan İtalya, bu karşılaşmalarda attığı 86 gole karşılık kalesinde sadece 10 gol gördü.

EV SAHİBİ KAZANIYOR
Büyük turnuvalar tarihinde 11. kez, finalde boy gösteren ülkelerden biri karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Bu statüde final maçına çıkan son iki takım kupayı kazanamazken (Euro 2004-Portekiz, Euro 2016-Fransa), daha önceki sekiz finalist ev sahibinden yedisi turnuvayı şampiyon tamamladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum