Reklam

CHP İzmir'de delege seçimlerinde listeler yarışıyor...

CHP İzmir'de delege seçimlerinde listeler yarışıyor...

CHP İzmir'de delege seçimlerinde listeler yarışıyor...
09 Kasım 2019 - 21:44

CHP İzmir'de delege seçimleri devam ediyor... İlçelerde listeler arası yarış yaşanıyor. İşte ilçelerdedeki delege seçimlerinde son durum ve delege seçilen isimler...

BORNOVA
Merkez, Ümit, Çınar, Naldöken, Mevlana, Serintepe ve Meriç'te sandığa tek listeyle gidilirken, Zafer'de çift listeli yarış vardı.

ZAFER'DE ZAFER YEŞİL LİSTENİN
Zafer Mahallesi'nde sandıkta İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın'a yakın yeşil liste beyaz listeye karşı galip çıktı. Şahmerdan Göktepe, Turan Durak, Fatma Akkuş, Mustafa Kahraman, Zulfi Boncuk, Hüseyin Akcan, Sebiha Dinçer, Ali Rıza Dikilidaş, Murat Şahin, Recep Kaya delege seçildi.

Ümit Mahallesi'nde Ali Aydın, Burak Kamiloğlu, Filiz Kocaoğlu, Şener Özel;

Meriç Mahallesi'nde Hüseyin Yazal, Duygu Bölük, Çiğdem Eski, Zeki Baycu, Salim Yılmaz, Özlem Sezer, Remzi Uysal ve Aydın Yurtçu,

Serintepe'de Alişan Han, Burca Civan, İsmail Avcı, Ezgi Solan, Gürsel Durmaz, Sercan Atabay,

Çınar Mahallesi'nde Murat Aksoy, Mustafa Kaplan, Ali Sözer, Meftuna Selvi ve Fikret Vatansever

Merkez Mahallesi'nde de Behçet Koç, Mihriban Özdoğan, Mehmet Kulaksız ve İsmet Yüksel

Naldöken Mahallesi'nde Sani Kaya, Alptekin Tunç, Aziz Görücü, Deniz Zonguldak, Aysun Şahin, Gül Otcu ve Eyüp Gülperi

Mevlana Mahallesi'nde ise Esra Bilgi, Güneş Kutluay, Halime Demirbağ, Cemal Kömürcü, Engin Bayar, Bülent Özmen, Gökhan Gürbulak, Hayrettin Demirbağ, Doğan Bektaş, Özer Özoğul ve Bilgin Kömürcü delege seçildi.

GAZİEMİR
Gazi, Gazikent, Irmak, Sevgi

44 delegenin seçildiği Gazi Mahallesi’nde beyaz-mavi yarışından muhalifler galip ayrıldı. Meclis üyeleri Emin Aksoy ve Cemal Çalışkan’ın desteklediği mavi liste kazanırken, kaybeden beyaz listede meclis üyeleri Ünal Işık, Bengü Sayköse gibi isimler yer alıyordu.

Gazikent’te de yarışı mavi liste kazandı. İsmi mavi liste cephesinde İlçe Başkan Adaylığı için geçen Ali Rıza Türkmen mahallesinde kazanırken, delege seçildi.

Sevgi Mahallesi’nde ise beyaz liste mavi listeye karşı sandıktan önde çıktı.

GÜZELBAHÇE
CHP Güzelbahçe İlçe Örgütü, 12 mahallede delege seçimlerini tamamladı. Tek liste ile gidilen seçimde 135 kongre delegesi belirlendi.

BİLGEN: HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, delegeler belirlerken 'Emek en yüce değerdir' ilkesinden yola çıktıklarını belirterek, ''Partimize emek vermiş, partimizin etkinliklerine katılmış, seçimlerde parti için çalışmış kadın kolları üyelerini, gençlik kolları üyelerini başta olmak üzere meclis üyelerini, parti üyesi olan sivil toplum kuruluşları başkanlarını, muhtarları, eski ilçe başkanlarını, eski milletvekillerini, eski meclis üyelerini kısacası Altıok için ter döken Cumhuriyet Halk Partisi'nin cefakar üyelerini ahde vefa diyerek delege yazdık. Bu isimleri de belirlerken yine bu sözünü ettiğim parti emektarlarına örgütüne kadın kolları ve gençlik kolları yöneticilerimize ve meclis üyelerimize sorarak belirledik. Seçime katılan üyelerimize ve emek veren herkese teşekkür ederim'' dedi. Bilgen 2200 üyenin kayıtlı olduğu ilçe örgütünden 3'te bir katılım zorunluluğu olmasına karşın bu oranın üzerinde bir katılımla seçimin gerçekleştiğini, tek liste olmasının üyede rehavete neden olduğunu ve bazı üyelerin neden birden fazla liste yok diyerek bu duruma tepki gösterdiklerini söyledi. Beyaz liste ile gidilen seçimlerle ilgili olarak değerlendirme yapan Başkan Bilgen,'' Bütün renkler bizimdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi, tıpkı bir gökkuşağı gibiyiz. İçimizde her renk vardır. Ama bütün renkler Cumhuriyet değerleri, Atatürk ilke ve devrimleri ile Altıok'un ilkeleri için çalışır. Şimdi hedef önümüzdeki ilçe kongresi ardından il ve büyük kurultaydan sonra partimizi en kısa sürede iktidar yapıp tek adam rejimine son vermek olacak'' diyerek sözlerini tamamladı.

KARABAĞLAR
İhsan Alyanak, Abdi İpekçi, Yaşar Kemal, Adnan Süvari ve Fahrettin Altay'da sandık kuruldu.

Seçimin tek listeyle gerçekleştiği Abdi İpekçi Mahallesi'nde Bülent Taşlı ve İlyas Nohut delege seçildi.

SELVİTOPU'NUN MAHALLESİNDE KIRMIZI KAZANDI
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun mahallesi Fahrettin Altay’da mavi liste ile kırmızı liste yarıştı. Başkan Selvitopu her iki listede de yer aldı. Fahrettin Altay’da seçimin galibi kırmızı liste oldu. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun yanı sıra Gökhan Bahçeci, Yavuz Selim Kızılcan, Savaş Akıncı, Kadınşah Bursa, Mürüvvet Daşkın, Nurdan Aygıner, Hasan Hüseyin Uslu, Selahattin Tanık, Fatma Semra Koyuncu, Cihan Bozkurt, Deniz Alpar, Ferdi Baltacı olmak üzere toplamda 13 kişi ilçe kongre delegesi seçildi.

İhsan Alyanak seçime sadece beyaz listeyle gidildi. İl Başkan Yardımcısı Özkan Tice’nin yanı sıra Onur Yoka ve Fırat Kızılay ilçe kongre delegesi oldu.

Adnan Süvari Mahallesi’nde de seçim tek listeye gerçekleşti. Mahallenin kazananı beyaz liste olurken, Ahmet Dandan, Hüseyin Altun, Arzu Alpanılgaz, Harun Özbilmez, Fikret Doğan ve Merve Çokcan ilçe kongre delegesi seçildi.

BUCA
İzkent, Aydoğdu, Murathan, Çağdaş, Seyhan, Şirinkapı, Cumhuriyet

Aydoğdu Mahallesi’nde kırmızı liste ve beyaz liste yarışırken, ipi kırmızı liste göğüsledi. Seyfettin Gül, Saithan Çiftçi, Meltem Öztürk, Aşur Eylem, Mahmut Tunus, Ali Sonkaya, Mehmet Kurnaz, Aslı Doğmaz ilçe kongre delegesi oldu.

2 LİSTE AYNI OYU ALDI
Murathan Mahallesi’nde pembe ve beyaz liste yarıştı. İki listede 91 oy aldı. Mahallede taraflara danışılacak. Ya kura çekilecek ya da seçimler yenilenecek.

Mavi ve beyaz listenin yarıştığı İzkent’te; beyaz liste 113 oyla seçimin galibi olurken mavi liste 79 oyda kaldı. Ahmet Topaloğlu, Ecevit Uğraş, Mine Kutluğtekin, Sevilay Erkek, Soner Özer, Şerife Delice, Yağmur Kılıç, Çağdaş Mahallesi’nde Timur Yıldız, Zeynel Hürmeydan, Aydın Ustabaş, Nazlı Hersanlı, delege seçildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde seçime sadece beyaz liste ile gidildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde Enver Aladağ, Aydın Demirel, Semra Şahin, Gamze Aslan, Okşan Tatarlar , Sevim Özçelik delege oldu.

Seyhan’da kırmızı, mavi ve beyaz olmak üzere 3 liste yarıştı. Kırmızı liste ipi göğüsledi. Ali Aşkın Toktaş, Cem Unutmuş, Burak Genç ilçe kongre delegesi seçildi.

Şirinkapı’da seçim tek listeyle gerçekleşti. Seçime sadece mavi liste girdi. Şirinkapı’da Muzaffer Kater, Bekir Koçak, Memet Yılmaz, Burcu Gürbüz delege seçildi.

Çağdaş Mahallesi’nde çift liste yarıştı. Mavi liste 25 oy alırken seçimin galibi 39 oyla beyaz liste oldu.

DİKİLİ
İsmetpaşa,

İsmetpaşa Mahallesi’nde çift liste yarıştı. Beyaz liste 315 oy alırken mavi liste 83 oyda kaldı. İki oy ise geçersiz sayıldı. Toplamda 31 kişi ilçe kongre delegesi seçildi.

FOÇA
İlçede Ilıpınar,Yeniköy, Kozbeyli ve Yeni Bağarası'nda sandık kuruldu. Seçimler tüm mahallelerde çarşaf liste usulüyle yapılıyor.

Ilıpınar Mahallesi’nde Gülfer Çakın, Mehmet Kodak ve Mutlu İzmirli delege seçildi.

Yeniköy Mahallesi'nde sandıktan Turgay Altun ile Neşe Kaynak delege seçilerek çıktı.

Kozbeyli Mahallesi'nde Mehmet Demir, Abidin Yüksek ve Şakir Yalavaç ilçe kongre delegesi seçildi
Kaynak: gercekizmir.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum