Reklam

Çiğli Belediyesi’nde açlık grevi

Çiğli Belediyesi’nde açlık grevi

Çiğli Belediyesi’nde açlık grevi
02 Temmuz 2019 - 11:45

CHP Çiğli Eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu belediye önünde açlık grevine başladı. İşten çıkartılan isimlerden olan Eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu Çiğli Belediyesi’nde Park Ve Bahçeler Şubesinde yönetici olarak çalışıyordu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çiğli Belediyesi’nde yüzlerce işçi Utku Gümrükçü’nün belediye başkanı seçilmesinden sonra işten çıkartılmıştı. Eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nun basın açıklamasına Eski Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler, Eski İl Başkan yardımcısı Ali Karabay, Mahalle Kongre Delegesi Emir Karadağ'da destek verdi.

"İŞTEN ÇIKARILMA GEREKÇEMİZ CHP'NİN POLİTİKALARINA TERS"

Çiğli Belediyesi önünde bir basın açıklaması yapan Eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu işten çıkarılma gerekçelerinin CHP’nin politikalarına ters olduğunu belirterek: "Bugün direnişin 55. günündeyiz, CHP milletvekilleri, genel başkan yardımcıları ve il başkanı ile görüşmelerimizden olumlu bir sonuç alamadık. Biz işten çıkarılan işçiler artık bu mücadelenin kendi çocuklarımıza götüreceğimiz ekmek parası olmadığını onur mücadelesi olduğunun farkına vardık. Ekmeğiyle oynanan personelin işten çıkarılma gerekçesi CHP’nin parti politikasına aykırıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu memurların işten atılma gerekçesi olan güvenlik soruşturmasını yanlış bulduğunu ifade etmiştir. Seçim dönemine CHP’nin kazandığı belediyelerde işten çıkarmaların yaşanmayacağını da dile getirmişti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu söylemlerine rağmen işten çıkarılmamızı Çiğli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

"ÇİĞLİ’DE YAŞANANLAR BENİM ADAMIM ONUN ADAMI OLAYIDIR"

Çiğli Belediyesi yönetiminin kamuoyunu işten çıkarmalar konusunda yanlış yönlendirdiğini ifade eden CHP’li Zeynel Mertoğlu: “Kamuoyunda işten çıkarılan işçiler için ‘bankamatik, şebeke ve çete’ söylemlerinin altında ‘ilçe kongrelerinde bana oy vermedin, adaylık döneminde benim yanımda olmadın’ gibi gerçekler yatmaktadır. Çiğli’de yaşananlar benim adamım onun adamı olayıdır. 31 Mart’ta seçilen ve CHP’nin yetkili kurullarına sesleniyoruz, işçi çıkarmaları bir an önce son bulmalıdır, çıkarılan işçiler işlerine geri iade edilmelidir, Çiğli Belediyesi çalışanlarına mobbing yapmaktan vazgeçin, seçim döneminde verdiğiniz sözleri yerine getirin, Çiğli halkını küstürmeyin. Bu taleplerimiz yerine gelene kadar bugünden itibaren açlık grevine başlıyorum” dedi.

"KONGRE SÜRECİNDEN DOLAYI KİMSE KİMSEYLE KÖTÜ OLMAK İSTEMİYOR"

CHP’de yaklaşan kongreden dolayı herkesin kör ve sağır kesildiğini ifade eden Zeynel Mertoğlu: “Parti yetkilileriyle görüştüm. Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan, İzmir milletvekilleriyle de görüştüm parti yetkilileri olayın yanlış olduğunu ifade ediyorlar ancak çözüm noktasında kör ve sağırı oynuyor. Yaklaşan kongre sürecinden dolayı kimse kimseyle kötü olmak istemiyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum